Panowie spróbuję składnie bez pośpiechu coś wyjaśnić 1. olo i rysiek nie powinni dalej z sobą rozmawiać bo to ta sama osoba 2. olo i rysiek opowiadają bajki o ukrainie i całym naszym świecie szkoda o tym pisać 3. z wszystkich rzeczy które ostatnio tu czytałem najbardziej zainteresowała mnie dyskusja nad keszem w spółce, no madry olo dobrze zauważył że zysku było 8 a keszu przyrosło tylko 2,7 no i co ? rysiek zrobił w gacie a olo ma ubaw ale jeżeli to ta sama osoba to jestem ciekawy finału wymiany opinii, ale na poziomie operacyjnym kasa się ulotniła, min. minus to gdzie jest ? gdzie jest kasa może za chwilę 4. z raportu wszystkiego wprost się nie wyczyta a poza tym tam wielu informacji nie ma, ale gdzie jest kasa trzeba niestety się domyślać nie ma dokładnej struktury wydatków pozycji aktywów, ale za chwilę 5. spółka nie informuje w ogóle o niczym poza raportem 2 x w roku, nic nie wiadomo o planach i prognozach mamy tylko raport i dobrze ze jest 6. dywidendy to tu nie będzie na moje oko jeszcze długo, dlaczego ? spółka jest na rozdrożu po trudnym okresie, dużych stratach i prawdopodobnie sami nie wiedzą w którym kierunku iść (przykład olej słonecznikowy) generalnie potrzebują zasypywać dziury z poprzednich lat 7. ile jest warta dzisiaj akcja agr ? to jest najciekawsze rzuciłem wczoraj 18-stką i co wy na to ? no jednak trzeba powiedzieć że dzisiaj zamknęło się poniżej 6 - liczę banalnie - na koniec 17 keszu 50 m pln, prognozowana ebitda 13 m usd zysku ebit + 2 m amortyzacji rocznie w sumie 15 m usd czyli 54 m pln no to ile wychodzi wycena dochodowa ? podsumowanie gdzie kasa na dzień 30.06.2017 r i jaka wycena akcji metodą dochodową ? proste odpowiedź warto potrzymać akcje ale ryzyko jest. pozdrawiam