Grałem wczoraj w oba dema.
Climber - lepszy niż się spodziewałem i sądziłem po trailerach. Grafika daje radę, fizyka również. Wbrew temu co pisał adameczek interfejs jest bardzo prosty i po dobrym tutorialu można grać od razu. Spodziewałem się, że trzeba będzie dużo więcej się uczyć, a jest to zrobione bardzo dobrze. Co mnie zastanawia to czy gra nie będzie zbyt prosta dla wielu graczy. Ja na pierwszy szczyt w tutorialu wszedłem od razu. Manaslu prawie też. Najgorsze wydaje mi się to, że wchodzimy na szczyt i koniec, a wiadomo (Mackiewicz i Revol choćby) że czasem najtrudniej jest zejść i trzeba to dobrze zaplanować. Oprócz tego gra się naprawdę fajnie i myślę, że tytuł ma szanse na dobre oceny.
8874 - klimatyczna i ciekawa grafika na plus. Przypomina Limbo. Trudno jednak stwierdzić coś o rozgrywce bo demo nie pokazuje wielu możliwości. Idziesz, skaczesz, proste zagadki. Brakuje chyba fabuły bo nie wiem do kogo są skierowane szczegółowe opisy walbrzyskich zabytków i okolic. Chyba nie do światowych graczy? Jeśli tak to brakuje jakiejś osi fabularnej, ale... LIMBO też jej nie miało a grało się fajnie. Klimat kojarzy mi się też z ICO trochę. Może coś z tego być i szkoda byłoby żeby gra nie miała ciekawej rozgrywki.