https://twitter.com/michalkarnowski/status/1072394149155012608
We wpisie na tweetku widać, że Michał Karnowski raczej nie chce brać zetki.
Mnie się wydaje, że gdyby Karnowscy kupili zetkę, to ....... straciłaby zetka strasznie słuchalność. Mimo wszystko Lisiecki bardziej kojarzy się (mimo przychylności dla PIS) z ...... brakiem stronniczości niż Karnowscy z gazetą Sieci. Oni ewidentnie grają w jedną nutę, poza tym oni poza prasą nic poza tym z mediami np. radiem nie mają nic wspólnego, a Lisu jakby nie było coś tam tworzył (Machina, jakieś ewenty muzyczne, coś z koncertami z nagrodami, coś tam z Gintrowskim itp.) on trochę przetarł szlaki w tej dziedzinie.
Jeśli miałby pmpg kupić zetkę, to nawet nie musiał Lisu dostawać prikaza. On wie, że gdyby teraz obkupiły się króliki to potem opozycja na start by go zjadła, a radio zet zaszczuliby na zasadzie tuby propagandowej.
Jeśli on ma przejąć to ma to zrobić w białych rękawiczkach.
Co do Karnowskich. Jak oni przejmą zetkę, to nie chcę wróżyć, ale ..... słuchalność zleci na łeb. Wtedy dopiero będzie burza , że repolonizacja polega na kupnie za państowe dla kolesi w tym wypadku Karnowskich.
Nie wiem czy PIS nie strzeliłby sobie sam gola dając Zetkę Karnowskim, no ale ...... to raczej polityka przesądzi kto to dostanie.
A tu Michał Karnowski trochę bredzi. Widać pojęcia nie ma o giełdzie.
https://twitter.com/michalkarnowski/status/1072403558937649154
Ile to urosło ? Z 2,6 na 3,3 zł ? I to bez obrotów ? I to tylko przez 2 sesje .No bo co to za obroty rzędu .... jedna sesja 20 tys szt a druga 10 tys .
30 tys szt po 3 zł.
No .... ktoś się obłowił 100 tys zł obrotu i zysk rzędu 25-30 % na kilka osób.
Krocie. po 5 tys zł na głowę. Karnowski i o gazecie i o giełdzie nie ma pojęcia.
Po drugie trzeba by było jeszcze kupić 30 k szt po 2,6 a oddać po 3,3 zł a tyle przewaliło się po drodze więc przy obrocie 100 tys zł zysk może dla 1-2 osób które kupiły pierwsze 2-5 tys szt po 2,6-2,9 i oddały po 3,3 zł.
Gdzie tu zysk ? 10 % z ...... 30 tys zł.
Ktoś się obłowił 3 tys zł.