Muszę chyba przeprosić Pana Prezesa, że nie wierzyłem w jego inteligencję i zacięcie biznesowe.
Umowa sprzedaży nieruchomości gruntowej w miejscowości Łazory dotyczy terenu składającego się z 6 działek o łącznej powierzchni 5,3691 ha. W ESPI napisali, że jest to ok. 5,3 ha, a więc nie minęli się z prawdą, bo 5,3691 jest to ok. 5,3 :- takie oto zaokrąglenie.
Jeżeli przeanalizujemy ten teren na Geoportalu i porównamy to z mapami Google, to zauważymy, że Umowa sprzedaży z ESPI nie dotyczy całego terenu, tylko tej części na której stoją 2 duże hale produkcyjne i jeden trochę mniejszy budynek, ubita droga dojazdowa i trochę terenu wokół.
I teraz UWAŻAJCIE!!! Do tego terenu przylegają 2 długie działki o łącznej powierzchni 5,85 ha na początku których pośrodku od strony gminnej drogi stoi mały budynek z dwuspadowym dachem i na elewacji od frontu widnieje duży czerwony napis: APIS S.A.
Przed tym sprzedanym terenem są inne zabudowania ale nie wiadomo do kogo należą.
Tak więc, wygląda na to, iż Henio sprzedał wyłącznie teren pod zakładem produkcyjnym wraz z halami, natomiast biura i dział sprzedaży już NIE! Możliwe, że jest plan polegający na skupieniu się Spółki na budowie domów metodą tradycyjną, natomiast budowa domków z bali i modułowych pójdzie w inne ręce. Jeżeli trafi się klient chcący domek modułowy, to zleci jego wykonanie nowemu właścicielowi Zakładu produkcyjnego, a sam to wszystko tylko złoży i zgarnie kasiórkę. Jest to tylko moje koślawe przypuszczenie ale możliwe.
Pamiętajcie, że Henio to nie tylko APIS S.A. ale też inne jego firmy do których może należeć teren pod budynkami biurowymi, który nie podlegał sprzedaży, a który był na przykład wynajmowany Spółce Akcyjnej zasilając bezpośrednio kabzę Henia. Oczywiście nie mam co do tego żadnej pewności i są to wyłącznie moje domysły do których mam pełne prawo :=]
Tak, czy owak..., będzie się tu jeszcze sporo działo, bo możliwości jest tyle co igieł na choince bożonarodzeniowej.
Mam nadzieję, ze kurs się zatrzyma, bo chętnie "przytuliłbym" jeszcze kilka akcji. Liczę na Was... :=]