Pokuszę się o ryzykowną ocenę... moim zdaniem jesteśmy w okolicach dołka (+/- 10%).
Myślę, że powodem mocnego spadku jest w dużej mierze mała płynność - tutaj 1 mln zł sprowadza kurs do parteru. Faktem jest, że wynik zaskoczył i rozczarował niemniej obecny kurs wydaje się być przereagowaniem (w krótkim horyzoncie). Najprawdopodobniej jakiś fundusz wychodzi. Wqrwiony zarządzający potrafią wyjść z przytupem. Należy pamiętać o przeglądzie opcji strategicznych - całkiem prawdopodobne, że ktoś się kręcił wokół ABC Daty ale nie zdecydował się ze względy na cenę. Teraz, po przecenie, może się ujawnić (chyba ktoś w Parkiecie sygnalizował kilka dni temu, że ABC Data może być przedmiotem wezwania - ale nie musi).
Przypomina mi się Elemental np w zeszłym miesiącu. Tam kurs potrafił zejść z okolicy 1.6 do ok 1.12, po czym wrócił w parę tygodni do ok 1.60.
Oczywiście mogę się mylić i nie sugerujcie się moim wpisem. Dno może być dużo niżej, a odbicie nie warte wejścia i możecie stracić pieniądze. Ogólnie nie łapie się spadających noży i nie słucha się ludzi z forum :)