Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,02 zł , zmiana od tamtej pory: 55,21%

czy doiwem sę czegoś na tym forum?

Kupiłem kiedyś te akcje ze względu na prezesa Blochera i odstawiłem aż to "wino dojrzeje". Wracam teraz do sprawy, bo mam środki żeby trochę dokupić i szok. Spółka ma przychody jak zwykle (ok.700 mln/kwartał) ale zamiast zysków poważne straty we wstecznych kwartałach. W sumie, biorąc pod uwagę wyniki finansowe, to wartość akcji jest nawet zawyżona, chyba tylko ze względu na zaufanie inwestorów do umiejętności prez. Blochera.
Może mi ktoś rozsądnie wyjaśnić dlaczego są te straty? Rozumiem, że Unihouse może przynosić straty, bo drewno było przez krótki czas bardzo drogie i znów staniało, czyli gotowe domy są tańsze niż wcześniej zakupiony na nie budulec, ale to nie jest jedyna działalność tej firmy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
UNIBEP -1,27% 14,00 2026-05-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.