Znowu zwyżka kursu przy wyższych obrotach. Coraz bliżej wyników za Q2. Ja nie mam wątpliwości, że wyniki będą dobre. Nawet nasi forumowi malkontenci przestali sie udzielać. Rozumiem, że Ci którzy kupili akcje w ofercie pierwotnej albo tuż po wejściu spółki na giiełde nie wciąż nie są zadowoleni, ale coż... trzeba było trzymac sie zasady - kupuj gdy krew sie leje. ja zawsze wchodzę w akcje przy takich okazjach, jak pandemia, wybuch wojny na Ukrainie, atak Hindenburga itp. Potem wystarczy troche cierpliwości i w 95% wychodzi się z dużym zyskiem. Na Answear czekałem dłużej niż pierwotnie przewidywalem, ale wkrótce będę odcinał kupon. Przy śrdniej kupna 23 zł, zaczne sie zastanawiać nad sprzedażą akcji nie prędzej niż jesieną przyszlego roku, kiedy kurs przekroczy 50 zł. Ale decyzje podejmę na podstawie spływających danych i perspektyw. Na tę chwilę przewidywane 40 zł w tym roku jest już bardzo prawdopodobne. Po dobrych wynikach za Q2 nie zdziwi mnie kurs w okolicach 34-35 zł, a po dobrym Q3 może już przebić 40 zł.
EBITDA powyżej 15 mln zł w Q2 zostaie dobrze przyjete przez rynek, a jestem przekonany, że wynik będzie sporo lepszy.