Trzeba wydoroslec
Jesli bedzie jazda w górę to tylko po to aby pozbyć się akcji i mieć kasę na nową emisję.
Struktura akcjnariatu zmieni się gwałtownie
Pytanie jakie będą zyski
Trzeba oszacować na 100.000 na kwartał bo moje szacunki i wycena 25 groszy opiera sie na takim założeniu. Jeśli byłby trwały wzrost to co innego ale sądzę że właściciele (główni) wiedzą co jest grane najlepiej.
Obecnie gra toczy sie o ustalenie ceny emisyjnej tak żeby to zrobić bezboleśnie i bez awantur.
Urealnienie kursu było niezbędnę zeby się wszyscy pogodzili że 1,00 (dawny grosz) to już przeszłość i rynek realnie wycenia na ok 30-40 groszy. Mysle ze ta wycena spadnie w okolice 30 groszy i niżej żeby we wrzesniu i pazdzierniku przygotować grunt pod nowe emisje.
Emisje za gotówkę i za Polfincance.
Uważam że będzie dobrze naprawdę ta spółka rokuje ale wymaga POKRYCIA STRATY I K.A.P.I.T.A.L.U. którego nie dadza obecni akcjonariusze.
Trzeba założyć że w obecnym kształcie spółka praktycznie jest na granicy i w zasadzie włozony kapitał został stracony.
Trzeba nowych środków i będzie dobrze. Ale trudno oczekiwać iz obecni główni właściciele jako przyjaciele drobnicy ustalą kurs na 50 groszy... byłby to piękny gest ale to mało prawdopodobne ja obstawiam 20--max 25 groszy może moze 30 co byłoby naprawdę pięknym gestem.
Jaki możliwy scanriusz
1. sprzedaż ok 5% akcji osobie trzeciej na umowę cywilno prawna i zdołowanie kursu do 30 groszy... i lekko poniżej.
Ryzyko przejcie spółki przez drobnice niewielkie i tak poza p.B. nikt z zewątrz się tam nei wybiera na NWZA wystarczy połowa posiadanych udziałów żeby przegłosowac wszystko
2. raczej rewelacyjnych wyników 16 sierpnia nie bedzie bo by nie było to na rękę rzy planach emisji
Pytanie co robić
Przy kursie 40 groszy raczej sprzedawac a przy 30 groszy raczej trzymac... skup ponizej 30 groszy
Zawsze istnieje ryzyko że obniżą nie do 20 a do 10 groszy....
Z psychologicznego punktu widzenia fajnie wszystkich załatwili
Były posty...ponizej grosza nie spadnie
i co...
Tak na koniec to co mnie naprawde zasmuciło to wypowiedz prezesa ze kurs bedzie bliżej 10 groszy jak 1 grosza a sam sprzedawał po 0,5 grosza poza rynkiem.
Może to były słowa prorocze o tych 10 groszy... blizej 10 jak 1 grosza... tylko zapomniał dodać że po scaleniu akcji
To była drobna złośliwosc
Będzie dobrze ale w perspektywie 2-3 lat w 2016 roku o 1,00 trzeba zapomniec chociaż moze po fajnej emisji do 50 groszy dobijemy.... ja kibicuje...
Piszę te uwagi bo mi szkoda ludzi na forum .... nie mozna byc naiwnym.... spółka nie ma kasy bez dofinansowania nie ma szans
A oni przeciez nie dadzą tych paru milionów za darmo to nie są przedstawiciele opieki społecznej tylko POWAŻNI ludzie