Kilka artykułów po konferencji:
link1,
link2 Ten fragment zwrócił moją uwagę:
"
OnAudience.com jest w stanie przetwarzać nawet stukrotnie większą liczbę danych. Szacujemy, że do końca tego roku przekroczymy poziom 3 mld cookies. Prawdę powiedziawszy: już teraz jesteśmy bliscy tej liczby. Będąc właścicielem takiego wolumenu danych, staliśmy się największym graczem na rynku Big Data marketingu w Europie oraz jedną z największych hurtowni danych na świecie. Dzięki nowej platformie DMP będziemy w stanie efektywniej monetyzować dane, nie tylko w reklamie internetowej. Liczymy na to, że OnAudience.com zyska uznanie na całym świecie – dodaje Piotr Prajsnar."
Przejrzałem również stronę
link W zakładce kontakt są dane adresowe do 4 lokalizacji biur -
London, Warsaw, Moscow, San Francisco.
To mi się podoba :)
Jest na tej stronie również sekcja poświęcona unblockowi. Oni naprawdę są pewni tego produktu.... Jestem bardzo ciekawy, jak ten wątek dalej się rozwinie, tym bardziej, że chyba 99% procent obserwatorów podchodzi do tego sceptycznie :). W raporcie prezes pisał, że uruchomiona była w czerwcu również międzynarodowa procedura patentowa (polska była w maju uruchomiona). Czas pokaże... ale pierwszych klientów na unblocka już mają, z tego co wcześniej mówił prezes.