Forum Giełda +Dodaj wątek

Chodzik do Cercia

Cercio - sznowny kolego
Zwracam się do Ciebie bezpośrednio, bo ostatnie wydarzenia przynajmniej w tej najkrótszej perspektywie z rodziły we mnie masę wątpliwości. Jeśli chodzi mianowicie o WIG 20 to po głębszej analizie tego tematu dochodzę do wniosku, że istnieje duże prawdopodobieństwo iż mamy tam do czynienia ze zwykłą chorągiewką. Widać to zwłaszcza jak przełączymy się ze świeczek japońskich na wykres normalny. Analiza wolumenu obrotów skłania mnie coraz bardziej w kierunku optymizmu. Ty wiesz dobrze ze tylko dureń na giełdzie nie ma wątpliwości i nie zmienia zdania, a mnie to co widzę
zaczyna napawać jednak pewnym optymizmem. Chociaż dokonałem tego zakupu akcji PKN pod wpływem impulsu to jednak impuls ten ze wszech miar wydaje się obecnie uzasadniony a kupno akcji z WIG 20 ruchem prawidłowym.
Powracając do naszej Netii, to z uwagą śledzę tą korektę i zwłaszcza świeca z długim dolnym cienie z 10bm wzbudza we mnie duże zainteresowanie. Zniosła ona bowiem na dole tego cienia wartośc bliską 0,236 wzrostów i jeśli powrócić do mojej poprzedniej koncepcji wydłużenia fali piątej to ta niewielka korekta w tym wypadku bardzo by tu była na miejscu. W poniedziałek uważnie będę się przygladał sesji, bo jeśli nie nastąpi ewidentne przebicie linii trendu na Netii ( a w tej chwili notowania tej spółki właśnie przy takiej lini się znajdują ) to mogą zostać wygenerowane sygnały kupna. Co za tym idzie wig 20 mógłby nie tylko pokonać poziom 2500 punktów , ale dotrzeć do pierwotnie przeze mnie wyliczonego poziomu 2930, gdzie jak mniemam istnieją bariery nie do pokonania.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź co ty na to wszystko.
Chodzik Księżycowy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.