Jakiś czas temu pisałem na forum bankiera na temat niedowartościowania akcji Medicalgorythmics. Pisałem wtedy, że cena za akcje jest bardzo atrakcyjna a ich wartość już wtedy powinna być co najmniej taka, jak cena zakupu akcji przez Biofund. W tamtym okresie cena akcji wahała się w okolicach 15-17 zł. Od tamtej pory kurs urósł do poziomu w dniu dzisiejszym ok. 38 zł. W międzyczasie jednak, rynek pokazał już, że cena nabycia akcji przez Biofund to godna wycena firmy bo kurs zahaczył nawet poziom ponad 46 zł.
Jednak…., od tamtej pory gdy pisałem na forum o niedowartościowaniu, zbyt wiele się w MDG wydarzyło żeby poważni inwestorzy mogli przejść obok tego obojętnie. I tak jak pisałem wtedy, tak napisze inwestorom dzisiaj, nadal uważam iż w dalszym ciągu cena za akcje jest mocno niedowartościowana a każda akcja kupiona tutaj poniżej ceny 44,2 jaką zapłacił Biofund, jest prezentem dla drobnego inwestora i wbrew powszechnym opiniom na forum uważam, że w dalszym ciągu trwa akumulacja. Cena wartości godziwej za akcje to ciągle wycena przeszłości dla MDG. Ta cena, to dopiero wartość bazowa dla inwestora, do wyceny tego co będzie w przyszłości, a tą właśnie giełda wycenia. I nie dajcie się zwieść tym wszystkim bzdurnym i bez wartości wpisom na forum, bo jaka klaruje się przyszłość przed MDG i dla inwestorów każdy dobrze wie. Jak długo są chętni do rozdawania tanich akcji, tak długo każdy ma szanse skorzystać z okazji. A biorąc pod uwagę potencjał jaki już stworzyło MDG, gdzie, dzisiaj finalizują się plany, o których jeszcze 2 mce temu żaden akcjonariusz nawet nie wiedział, uważam, że dynamika na kursie szybko to odzwierciedli. Dlatego informuję niedoinformowanych, że taki potencjał rynek doskonale docenia i napiszę to jeszcze raz inwestorom. Moim zdaniem, każdy kto kupił akcje MDGw tym roku, i nie ważne na jakim poziomie to zrobił, napewno na nich zarobi. To co się dzieje obecnie, to dopiero początek wzrostów kursu MDG. I tak, jak pisałem pare miesięcy temu, tak i teraz, powtarzam że kurs jest nadal mocno niedowartościowany. I może ktoś powiedzieć, że apetyt rośnie w miarę jedzenia…, to ja mu odpowiem…, że tak, owszem rośnie, tym bardziej, że podawane dania są coraz smaczniejsze. Jak czytam wpisy na tym forum, to nie jestem pewien nawet tego, czy większość inwestorów rozumie wszystkie informacje jakie płyną ze spółki. Ale cóż MDG jeszcze inwestorów zaskoczy nie raz, tego możecie się napewno spodziewać. Być może już nie długo a być może kiedyś. Dużo tego być może... co nie? Lepiej jest jednak, jak zna się odpowiedzi? Jedni żyją informacją inni muszą spekulacją, przekonamy się kto lepiej na tym wyjdzie. Pozdrowienia dla prawdziwych inwestorów.