Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1 946,00 zł , zmiana od tamtej pory: 54,78%

BOLEC : To wina "warszawki", że będą skupować do 40% akcji KGHM i

i będziesz traktowany jak to napisał zosia3005 cyt. " .. nie lubie kiedy ktoś mnie ( jako gracza indywidualnego ) traktuje jak bezmyslnego półgłówka , który nie wie o co tu chodzi ... i ...nie widzi faktów ..."

To my inwestorzy indywidualni bezpośrednio zagrażamy, działamy na szkodę i jesteśmy WROGAMI GPW oraz SPÓŁEK PUBLICZNYCH.
To nas trzeba wyeliminować lub przynajmniej skutecznie zniechęcić szkodzenia. My mamy być dawcą kapitału oraz dostarczać argumentów do DOBREJ ZMIANY. 
Proszę zapoznać się z art 259 i następnymi, a szczególnie Art. 362. § 1. Spółka nie może nabywać wyemitowanych przez nią akcji (akcje własne). Zakaz ten nie dotyczy: 1) nabycia akcji w celu zapobieżenia bezpośrednio zagrażającej spółce poważnej szkodzie; Bardzo ciekawe jest uzasadnienie do wprowadzanych ustawowych rozwiązań.
file:///C:/Users/U%C5%BCytkownik/Downloads/D20001037Lj.pdf 
Przepisy te zostały skutecznie wykorzystane do wykonania skupu akcji własnych a la ......... , czyli sprzedaży akcji przez większościowych akcjonariuszy, tym OFE i kupowania ich za pieniądze spółek publicznych, czyli w tym inwestorów indywidualnych.

Wystarczy zobaczyć skład akcjonariatu KGHM link i podliczyć 5 pierwszych pozycji.
Wychodzi, że mamy 46,36% kapitału zakładowego KGHM.
Wniosek ostrego jest zasadny. Nie trzeba nic skupować wystarczy zabrać akcje OFE, czyli zrealizować koncepcję PO i J.K. Bieleckiego polonizacji, repolonizacji, renacjonalizacji lub nacjonalizacji kapitału inwestorów indywidualnych.
Podejrzewam, że co PO zaczęła PIS skończy. Przecież Min. SP D. Jackiewicz przez 10 lat był członkiem  Komisji Skarbu Państwa link i wie co czyni.

Ja tak ostry nie jestem jak ostry- i dlatego postulowałem zabrać im zabawkę w postaci prowizji od wpłat od składek emerytalnych zostawiając prowizję od zysków, zrównanie w prawach inwestorów indywidualnych i osób pranych likwidując tym ostatnim wszystkie ulgi i zwolnienia podatkowe, wprowadzenie modyfikacji podatku belki itd,itp.  
Nie będę przytaczał co napisałem i zaproponowałem. Poczekamy, zobaczymy co nam zaproponują w drugiej połowie roku. 
Czas gra na korzyść tych co korzystają z obecnego stanu rzeczy.  

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.