i będziesz traktowany jak to napisał zosia3005 cyt. " .. nie lubie kiedy ktoś mnie ( jako gracza indywidualnego ) traktuje jak bezmyslnego półgłówka , który nie wie o co tu chodzi ... i ...nie widzi faktów ..."
To my inwestorzy indywidualni bezpośrednio zagrażamy, działamy na szkodę i jesteśmy WROGAMI GPW oraz SPÓŁEK PUBLICZNYCH.
To nas trzeba wyeliminować lub przynajmniej skutecznie zniechęcić szkodzenia. My mamy być dawcą kapitału oraz dostarczać argumentów do DOBREJ ZMIANY.
Proszę zapoznać się z art 259 i następnymi, a szczególnie Art. 362. § 1. Spółka nie może nabywać wyemitowanych przez nią akcji (akcje własne). Zakaz ten nie dotyczy:
1) nabycia akcji w celu zapobieżenia bezpośrednio zagrażającej spółce poważnej szkodzie; Bardzo ciekawe jest uzasadnienie do wprowadzanych ustawowych rozwiązań.
file:///C:/Users/U%C5%BCytkownik/Downloads/D20001037Lj.pdf Przepisy te zostały skutecznie wykorzystane do wykonania skupu akcji własnych a la ......... , czyli sprzedaży akcji przez większościowych akcjonariuszy, tym OFE i kupowania ich za pieniądze spółek publicznych, czyli w tym inwestorów indywidualnych.
Wystarczy zobaczyć skład akcjonariatu KGHM
link i podliczyć 5 pierwszych pozycji.
Wychodzi, że mamy 46,36% kapitału zakładowego KGHM.
Wniosek ostrego jest zasadny. Nie trzeba nic skupować wystarczy zabrać akcje OFE, czyli zrealizować koncepcję PO i J.K. Bieleckiego polonizacji, repolonizacji, renacjonalizacji lub nacjonalizacji kapitału inwestorów indywidualnych.
Podejrzewam, że co PO zaczęła PIS skończy. Przecież Min. SP D. Jackiewicz przez 10 lat był członkiem
Komisji Skarbu Państwa link i wie co czyni.
Ja tak ostry nie jestem jak ostry- i dlatego postulowałem zabrać im zabawkę w postaci prowizji od wpłat od składek emerytalnych zostawiając prowizję od zysków, zrównanie w prawach inwestorów indywidualnych i osób pranych likwidując tym ostatnim wszystkie ulgi i zwolnienia podatkowe, wprowadzenie modyfikacji podatku belki itd,itp.
Nie będę przytaczał co napisałem i zaproponowałem. Poczekamy, zobaczymy co nam zaproponują w drugiej połowie roku.
Czas gra na korzyść tych co korzystają z obecnego stanu rzeczy.