Ponieważ liczba Zbychów wszelkiej maści (spadkowych i wzrostowych) się mnoży jak liczba zakażeń, forum prawie przestało być użytecznym miejscem w celu pozyskiwania jakichkolwiek informacji. By ograniczyć liczbę wątków, które należy śledzić, mam propozycję by w ogóle ignorować newsy typu:
-> WODOSPAD!
-> LECIMY W DÓŁ!
-> UCIEKAĆ! Zaraz 10 zł!
-> Hura! ZARAZ 100 zł!
-> Kumy, strzał w kakao!
... i w ogóle tych wszystkim Zbychów, Rumunów, Zgredów i Stolcgeneralissimusów ignorować (czyt. nie odpisywać im i nie udzielać się w ich wątkach). Tylko wtedy ich wpisy będą spadać na dno, tam gdzie ich miejsce.
Ja w sumie mam swój cel inwestycyjny i przyznam, że dałem się kilku idiotom wciągnąć w kilka dyskusji, które nie miały najmierniejszego sensu, bo fundamenty tej spółki są znane i solidne.
Jak już kiedyś pisałem, mamy w Blirtcie wszystko czego potrzeba do udanej inwestycji:
> zyski (ok. 12 mln PLN netto do końca Q3 2020 r.);
> zmotywowany zespół na pokładzie (na bonusy przeznaczono ok. 30% zysku z Q3);
> doskonałą koniunkturę (60-70 tys testów dziennie i liczba zachorowań rośnie prawie codziennie);
> prospekty na rekordowy Q4 (ostrożnie szacując 7-8 mln PLN, ale może być i 10 mln - czekamy na ESPI dot. oszacowań);
> bezpieczne marże - wiemy, że popyt jest większy niż podaż;
> dopiero 4 listopada i już 1 ESPI o umowie istotnej wartości na 6 mln PLN do końca przyszłego miesiąca;
> rentowność sprzedaży BLIRT na poziomie 25%;
> bardzo dobry benchmark jeśli chodzi o wycenę w stosunku do lidera sektora / Innogene, kosztuje 80+ PLN, przy 2 razy większym FF i prawie 3 razy mniejszych zyskach;
> bardzo dobrą płynność względem Sektora (Blirt: 4,35 vs. sektor 2,1).
Nie ma więc podstaw do kłótni z debilami z forum że jest inaczej. Będę tu wrzucał codziennie dane o zakażeniach i testach, bo i tak to robiłem do tej pory. Ten wątek będę odświeżał, jeśli pojawi sie coś interesującego. Zachęcam do zakładania podobnych wątków i ich aktualizowania jedynie w oparciu o info. merytoryczne. Jeśli jakiś troll pisze w waszym wątku, nie odpisujcie. Unikajcie dyskusji ze wszystkimi zbychami tego świata. Nic lepszego niż to co wiemy do tej pory się do przyszłego tygodnia nie wydarzy. Trzeba cierpliwie czekać. Amen.