Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  27,40 zł , zmiana od tamtej pory: -45,62%

Blirt - uwagi na forum

Ponieważ liczba Zbychów wszelkiej maści (spadkowych i wzrostowych) się mnoży jak liczba zakażeń, forum prawie przestało być użytecznym miejscem w celu pozyskiwania jakichkolwiek informacji. By ograniczyć liczbę wątków, które należy śledzić, mam propozycję by w ogóle ignorować newsy typu:

-> WODOSPAD!
-> LECIMY W DÓŁ!
-> UCIEKAĆ! Zaraz 10 zł!
-> Hura! ZARAZ 100 zł!
-> Kumy, strzał w kakao!

... i w ogóle tych wszystkim Zbychów, Rumunów, Zgredów i Stolcgeneralissimusów ignorować (czyt. nie odpisywać im i nie udzielać się w ich wątkach). Tylko wtedy ich wpisy będą spadać na dno, tam gdzie ich miejsce.

Ja w sumie mam swój cel inwestycyjny i przyznam, że dałem się kilku idiotom wciągnąć w kilka dyskusji, które nie miały najmierniejszego sensu, bo fundamenty tej spółki są znane i solidne.

Jak już kiedyś pisałem, mamy w Blirtcie wszystko czego potrzeba do udanej inwestycji:
> zyski (ok. 12 mln PLN netto do końca Q3 2020 r.);
> zmotywowany zespół na pokładzie (na bonusy przeznaczono ok. 30% zysku z Q3);
> doskonałą koniunkturę (60-70 tys testów dziennie i liczba zachorowań rośnie prawie codziennie);
> prospekty na rekordowy Q4 (ostrożnie szacując 7-8 mln PLN, ale może być i 10 mln - czekamy na ESPI dot. oszacowań);
> bezpieczne marże - wiemy, że popyt jest większy niż podaż;
> dopiero 4 listopada i już 1 ESPI o umowie istotnej wartości na 6 mln PLN do końca przyszłego miesiąca;
> rentowność sprzedaży BLIRT na poziomie 25%;
> bardzo dobry benchmark jeśli chodzi o wycenę w stosunku do lidera sektora / Innogene, kosztuje 80+ PLN, przy 2 razy większym FF i prawie 3 razy mniejszych zyskach;
> bardzo dobrą płynność względem Sektora (Blirt: 4,35 vs. sektor 2,1).

Nie ma więc podstaw do kłótni z debilami z forum że jest inaczej. Będę tu wrzucał codziennie dane o zakażeniach i testach, bo i tak to robiłem do tej pory. Ten wątek będę odświeżał, jeśli pojawi sie coś interesującego. Zachęcam do zakładania podobnych wątków i ich aktualizowania jedynie w oparciu o info. merytoryczne. Jeśli jakiś troll pisze w waszym wątku, nie odpisujcie. Unikajcie dyskusji ze wszystkimi zbychami tego świata. Nic lepszego niż to co wiemy do tej pory się do przyszłego tygodnia nie wydarzy. Trzeba cierpliwie czekać. Amen.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.