Tak, jak pisałem w poprzednich postach, że na EUCO Ragnar skraca pozycje. Dziś potwierdzenie w komunikacie.
Zapytacie, co to ma wspólnego z Klabaterem, ano ma i to to dużo, oprócz tego, że zaznaczył już swoją obecność w akcjonariacie. . Gdzieś kasa musi popłynąć z EUCO.
Zaznaczam, nie jest to mój wymarzony większościowy akcjonariusz, moim zdaniem jego zaangażowanie jest tu tylko na przyczepkę pod coś,co ma niebawem tu nastąpić.
Nowak Fundacja Rodzinna jest tu stroną, która sypie ze swojego pakietu kupionego na umowę C-P( przypuszczam, że kupił w przedziale cenowym 0.80- 1 zl) patrząc na wolumen ostatnich kilku sesji niewiele mu zostało, być może nie wszystko chce sprzedać. Wnioskuję, że i on teraz będzie brał z rynku. Rynek poradził sobie nadzwyczaj dobrze z podażą jego pakietu.
Zastanawiająca była nerwowość w końcówce piątkowych notowań i gra na zbicie kursu, czyżby pod kogoś? ;)
Przed nami poniedziałkowa publikacja kwartalnych wyników, raczej niespodziewam się nadzwyczajnych zysków, a myślę, że wydrukowali komunikat o przyśpieszeniu publikacji kwartalnych wyników pod wyjście pazernego Nowaka, potem mamy WZA i kilka ważnych uchwał do przeforsowania.
Także, czasu jest coraz mniej, co nie znaczy, że będzie tylko w górę...