Forum Giełda +Dodaj wątek

Analiza raportu.

Witam, śledzę tą spółkę od 3 miesięcy i pozwolę sobie na parę słów na temat dzisiejszego raportu.
Na plus zwiększone przychody względem analogicznego okresu roku poprzedniego.
Na plus Zysk netto po opodatkowaniu 1,9 mln zł.

Zmartwiły mnie jednak przepływy pieniężne netto z działalności inwestycyjnej oraz z działalności finansowej.

W pierwszym przypadku można uargumentować inwestycjami w lokale, bądź wykup nowej powierzchni pod nie. Tak więc, co do przepływów z działalności inwestycyjnej jest dobrze.

Przepływy pieniężne netto z działalności finansowej te wskazują w raporcie 3,7 mln zł straty.
Tu moje zakłopotanie, zaczerpnąłem więc języka i o ile się nie mylę to charakter spółki ( czyli umowy handlowe z OTP), mogą sprawiać, że na wpływy na plus trzeba poczekać kwartał bądź krócej).

Zastanawiam się również jaką marże mają na sprzedaży??Może ktoś wie??

Myślę, że istotnym elementem na rozpędzenie rynku będą warunki atmosferyczne, które istotnie zwiększą zainteresowanie spółką.

Jako akcjonariusz i obserwator rynku życzę cierpliwości.
P.S. Jeśli w swoim rozumieniu popełniłem jakieś błędy, proszę o korektę.
Pozdrawiam Serdecznie.
  • Analiza raportu. Autor: ~bOnO
  • Re: Analiza raportu. Autor: ~luzik

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
INTERSPPL -5,11% 0,39 2026-03-11 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.