Forum Giełda +Dodaj wątek

Analiza nie techniczna

Jestem na spółce jak to była jeszcze Jutrzenka. Kupowałem po 3,5 byłem jak była po 2,2 ale nie uśredniłem. Dziś można by napisać że jestem zarobiony choć pieniądze utopiłem na tak długo, że zwykła lokata dałaby więcej zarobić.
Jak wygląda moja ocena.
1. Colian przespał Biedronkę niestety.
2. Obecna linia technologiczna uniemożliwia robienie częstych zmian w ofercie sprzedawanych słodyczy a to teraz liczy się najbardziej w sprzedaży. Nowość, dlatego tak wysoko jest Wawel.
Czy Colian może kosztować 8 lub 10 jak ktoś tutaj napisał? Obecnie nie, kiedyś może tak, jak zmienią się możliwości produkcyjne spółki.
Obecna cena powyżej 4 jest przyzwoita myślę, że 5 zł to już maks. Te 5 zł dałbym jedynie za kupno Solidarności (niestety dość drogo) ale efekt synergii pozwolił na dojście do 4 zł a jak dobrze pójdzie to do 5 zł. I tu już powinien być koniec.
Żeby poszło dalej potrzeba zmian technologicznych i mentalnościowych w samej spółce. Dziś klienta trzeba czymś zaciekawić. Jak widać robi to Wawel a i Wedel już pojął, że na samym ptasim nie pojedzie daleko.
To wszystko może nastąpi choć nie wiem czy w 2014 roku.
Dodatkowo z samą giełdą nie wiadomo jak będzie z uwagi na światowe zamieszanie jak i sprawy związane z OFE. W tym roku 5 zł to max.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COLIAN 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.