Taki mini artykuł dla wciąż powracającego tematu negatywnych opinii.
Znacie taki sklep jak
www.iparts.pl ? Sklep z częściami, powstał w 2008 roku. Wydaje mi się- oczywiście nie zagłębiałem się w szczegóły, że jest to raczej potężna firma.
link Opinie o sklepie same 10/10. Nagrody opineo, „Sklep z częściami nr 1” wiele tego.
link Z takich ciekawych rzeczy:
-Sklep współpracuje z warsztatami samochodowymi. Coś podobnego ma w planach wdrożyć Aleja. Z tymże prawdopodobnie będzie posiadała własne zaplecze serwisowe
link -Sklep sprzedaje też na rynki zagraniczne. I ponownie, tak jak i Aleja zamierza wprowadzić… ale znowu lepiej. Strony Alei będą w całości przetłumaczone. W przypadku
iparts.pl nie znalazłem nic poza adnotacją do kontaktu, uważam że to mało skuteczne, jednak nie mi o tym decydować.
link …………………….i to by było na tyle laurki. Jak się przyjrzymy ostatnie nagrody są z roku 2015.
Ponadto sklep jak widać mocno inwestuje w PR czy marketing różnymi akcjami z kuponami rabatowymi czy zabiegiem „Opiniujesz? Zyskujesz!”
link Oczywiste jest, że nikt nie doda negatywnej opinii jak nie będzie chciał wygrać. Sensowne prawda?
Wszystko byłoby nawet ok, gdyby nie jeden fakt. Czemu ten sklep podszywa się pod tak paskudną firmę
www.alejasamochodowa.pl?
link Ktoś to wytłumaczy czemu taki „potentat” chce być łączona z tfu Aleją Samochodową ? A może po prostu wbrew obiegowej opinii Aleja w związku z tymi (ironia) setkami negatywnych komentarzy ma się dobrze? Skoro konkurencja posuwa się do tego kroku? Bądź co bądź to agresywny marketing nastawiony na oszustwo klienta. A to jedne z ostatnich opinii na google:
„Nie polecam. kupiłem klocki hamulcowe. Klocki stukały podczas hamowania. Kupiłem inny komplet i hamulce działają prawidłowo. Iparts podobno wysyłał do reklamacji. Towar wrócił z opinią typu " Wal się "ZAPŁATY Z GÓRY PONIEWAŻ FIRMA TAKIEGO KLIENTA ODSTAWIA NA KONIEC KOLEJKI !!!”
„Zbywają klienta. Po zapytaniu telefonicznym o dostępność części odpowiadają „nie”. Nie chce im się nawet w katalogu.”
Oczywiście są też i pozytywne, pytanie czy nie zostały opłacone z góry skoro spółka tak inwestuje w PR? :)
Podsumowując. Jak widać każdy sklep ma wpadki, a branża motoryzacyjna jest pod tym względem szczególna. Skoro konkurencja podszywa się pod Aleje to chyba tak źle z nią nie jest.