Zakładam nowy wątek aby wydzielić sprawę WZA 2020 i naszej chęci wystąpienia na tym zebraniu czy to osobiście, czy to przez udzielenie stosownego pełnomocnictwa od akcjonariusza, który z różnych względów nie może sie stawić na WZA 2020 w Katowicach a chciałby aby jego akcje brały udział w sprawach.
Wątek ma na celu umożliwić policzenie sie (obecnie potrzebujemy około 5% + - 0,5% dla pewności), ale także skojarzyć docelowo innych akcjonariuszy zaangażowanych w akcje, którzy na forum tylko zaglądają, aby pokazać czy i co się dzieje w FSG na poziomie akcjonariatu mniejszościowego.
Na początek spróbujmy ustalić czy mamy odpowiedni % akcji aby wystąpić czynnie na WZA 2020. Jeżeli będziemy posiadali wystarczająca ilość % akcji, to należałoby ustalić spotkanie a na nim już dalsze decyzje i kierunki.
Na obecnym etapie nadal proponuję ustalić parytet wstępu co najmniej 10k akcji - po tym co przeczytałem i porozmawiałem widzę, że jest on adekwatny (przy tej ilości większość z nas patrzy na FSG jak na INWESTYCJĘ) oraz ograniczyć na obecną chwilę ilość osób w zespole. Jeżeli ten etap sie powiedzie to docelowo pomyślimy o kolejnych.
W ramach WZA 2020 należałoby zgłosić mniejszościowy projekt uchwały. Ponownie wskazuję, że chcę podejść do tematu odpowiedzialnie i trzeba zadać sobie wzajemnie kluczowe pytania a dopiero zaoferowane na nie odpowiedzi pozwolą ocenić czy i jak możemy być zoorganizowani i czy mamy zbliżone cele. Dopiero do tego dobierzemy sposób działania.
Dodam tylko, że moim celem nie jest żadna walka z Zarządem i tworzenie "nowych porządków" w Spółce ale poszanowanie nas mniejszościowych w tzw. spółce rodzinnej, w której jest jeden akcjonariusz ma ponad 60%.
Powtórzę, że jeżeli my nie pasujemy do profilu Spolki to uważam że spółkę obecnie stać na wykonanie skupu akcji od nas po cenie Godziwej i zdjęcie Spolki z rynku np. w celu poszukania partnera do dalszego jej rozwoju.
Padła propozycja przejęcia przez moją osobę pewnego "przywództwa w sprawie". Na obecną chwilę dziękuję za wskazanie. Nie odmawiam ale o tym porozmawiamy jak się troszkę poznamy.
Na dobry początek podaję mój nr do kontaktu w sprawie (+48 662 894 109) i od razu powiem, że w necie nic na jego temat nie ma.
Jeżeli z powyższej inicjatywy nic nie wyjdzie to trudno, powiem szczerze że i tak warto było spróbować.