Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,99 zł , zmiana od tamtej pory: 371,76%

31.08 cztery piwka na stół

Cztery piwka na stół, w popielniczce pet
Jakąś damę roześmianą król przytuli wnet
Gdzieś między palcami sennie płynie czas
Czwarta ręka, króla bije as

A w karcie tylko jeden as
i nic poza tym nie ma
ale nie powiem przecież pas
może zagrają szlema
kontra - ku rzekłem taki bluff
by nieco spuścił z tonu
a Chodzik na to cztery trefl
przywalił bez pardonu

cztery piwka na stół...

Witam kolegów (i koleżanki też) zbliża się weekend.
Teraz już mogę napisać, że zająłem pozycję krótką na kontraktach na poziomie 2381, czyli jeden punkt od szczytu.
Ile wynosił stop loss ?
4 punkty !
Jaki jest już obecnie stosunek zysku do ryzyka ?

Tak jak przewidywałem dobiegł końca ruch korekcyjny trendu spadkowego.

Popatrzcie z jaką dokładnością stosując teorię fal można było wyznaczyć koniec tego ruchu.
Mieliśmy do czynienia z korektą nieregularną, w której wydłużyła się fala "C"
Poza tym na wigu dosłownie w punkt doszła formacja 5-0 a na kontraktach w punkt formacja Gartleya.

No niech mi ktoś powie, że analiza techniczna nie istnieje, to mu się zaśmieje prosto w twarz.
Was interesuje Tauron, więc kilka słów na ten temat.
Rano zadzwonił do mnie kolega, który czyta moją książkę i pyta.
Dobrze, niech pyta, właśnie o to mi chodzi. Czym częściej dzwoni i pyta, tym ja jestem bardziej zadowolony.
Dzwoni więc i mówi, wsparcie na Tauronie wywalone !
Ale ja mu na to czyżby ?

Więc teraz ja was pytam. Kiedy należy uznać, że wsparcie zostało wybite ?
Kto odpowie ?

Dzisiejszy dzień pozwala jeszcze na jedną rzecz. Można bowiem ocenić siłę podaży i popytu właśnie na Tauronie
Czy ktoś z Was moi drodzy wie jak tego dokonać ?
A może ci co mnie tak podszczypują, może któryś z nich wie ?
cóż powiem wam tak:

"cztery piwka na stół"

chodzik księżycowy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TAURONPE -0,06% 9,39 2026-06-03 16:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.