Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,99 zł , zmiana od tamtej pory: 372,16%

Re: (wiadomość usunięta przez moderatora)

Jestem zdumiony, bo moderator usunął mój tekst w którym nic nie było takiego, aby go usunąć.
Zrobię autocenzurę i ponownie wkleję.
Jak nic wracają stare czasy.

Głupku księżycowy,
pozwól, że obalę twoją teorię.

1. Nie mogłem się wcześniej chwalić, że wziąłem pozycje krótką i po jakiej cenie.
Każdy to zrozumie, ale skoro zadajesz pytanie adekwatne do nazwy swojego niku, to wyjaśnię, że gdybym to zrobił wcześniej,
to od razu znaleźliby się tacy, co by mi to zamknęli ze stratą. Dzisiaj nie ma to już znacznie, bo jeśli zamkną to z zyskiem, a potem się zastanowię co dalej
2.Jeśli chodzi o korektę na rynku i o możliwość przełamania 2 zeta przez Tauron, to niczego tu nie zmieniam.
Jednym słowem "co się odwlecze, to nie uciecze"
Tak czy inaczej korekta, jedyne co zmieni, to moment przełamania wsparcia i nic więcej.
Jeśli będzie to ewentualnie abc X abc, to rynek podskoczy, może i Tauron, ale duże pieniądze wykorzystają ten ewentualny wzrost do zamykania pozycji.
Aby to wyjaśnić, muszę nieco sięgnąć do historii. (właśnie jak to piszę nastąpiła realizacja zysku i OK).
Pamiętam jak PO wprowadziło podatek miedziowy i zgarnęło kupę kasy. Dla mnie była to rzecz bezprcedensowa, bo z jakiej niby racji w trakcie gry rynkowej zmieniają się zasady ? Ci co mają pakiet większościowy mogą decydować o wielu sprawach, np o zwiększeniu dywidendy, ale nie o dodatkowej daninie tylko dla nich. Dlaczego oni a pozostali zostali z niczym ?
To samo było przy OFE, te pieniądze miały być dziedziczone, a stało się inaczej. Potem jak sprawa została skierowana do Trybunału, pomyślałem, no nie ma mowy, muszą kasę oddać.
To samo zrobi PIS i powiem ci kiedy a mianowicie w pierwszym kwartale 2019. Co zrobi ?
Ano opodatkuje wszystkie spółki w których ma większościowy udział. Jak to zrobi ? Podniesie cenę nominalną akcji.
To zresztą już zapowiedział wiceminister finansów, ale sprawa ucichła.
Ja, nie wierzę więc politykom, ufam temu co widzę i co mi podpowiada wykres.
Nie ważne po której stronie się jest, ważne aby po właściwej. Skoro więc jedna ze stron uzyskuje w starciu przewagę, to staram się dostrzec to jak najwcześniej i do niej się przyłączyć.
Moim zdaniem wojna jest przegrana, czyli kierunek jest spadkowy, a poszczególne potyczki udaje się wygrywać od czasu do czasu bykom.

ck

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TAURONPE 0,02% 9,40 2026-06-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.