obiektywnie patrząc i z 25 letniego doświadczenia na Inventionie wzrosty, prawdziwe wzrosty zaczną się w 2025 r i to z kilku możliwych powodów:
- sama nieruchomość CB+R zwana przez niektórych wirtualnym szpitalem warta jest 40 groszy na akcję a wliczając działkę, dotację, udziały w SBE ta wycena robi się jeszcze wyższa
- zaudytowany raport roczny za 2024 który uwzględnić powinien już wartość CBR, działki, dotacji i skokowy wzrost kapitałów własnych
- gra pod zakończenie wojny na Ukrainie i powrót kapitału na nasze rynki w tym i NewConnect
- spadek oprocentowania lokat i ich przerzucanie na rynek giełdowy oraz powrót drobnych na rynek
- zwiększenie przez Invention przychodów z już rozpoczętych umów współpracy co pokazują już raporty za II i III kwartał a do dopiero początek
oczywiście wahania kursu były, są i będą ale dla 40-50 groszy to ja bym tu nie tracił ani minuty pisząc te treści i argumenty. Nawet ta niewielka ilość ilość akcji które mi zostały a stanowią na teraz po obecnym kursie ok 19 % wartości portfela ma mi dać zarobić min 500% albo 600% tak jak na 4Mass. Dlatego toczę tu spory z tymi co od rana do nocy przecież ciągle tylko piszą, że ABSOLUTNIE nie chcą mieć akcji Inventionia...tak na bannk nie chcą ;) zechcą dopiero przy 1 zł :)
Patrząc na wykres NCindeks widać, że rynek newconnect jest na dnie, skończy się wojna to będzie powtórka z hossy covidowej gdzie spółki w krótkim czasie biły rekordy notować i na to liczę i na powrót INM na poziomy powyżej 1 pln.
A wojna się skończy w ten czy inny sposób bo już widać po wypowiedziach Ukrainy, że liczą na Trumpa bo widać, że są zmęczeni i z czysto psychologicznego punktu jeśli do żołnierzy ukraińszkich dociera, że rozmawiają o zawieszeniu broni czy negocjacjach to gdyby dostali w lutym czy marcu informacje, że muszą jednak walczyć dalej nie będzie to zbyt motywujące. Myślę, że prezydent Ukrainy a na pewno jego doradcy to rozumieją. Dlatego. co mi sie oczywiście nie podoba, będą dążyć nawet ustępstwami do chociaż zamrożenia konfliktu i szukania rozwiązań jego zakończenia. A to da na naszej giełdzie uważam, że HOSSE dziesięciolecia wiele większą niż ta w 2020 roku :)
I pod to właśnie trzymam kasę w gotowości również na Inventionmed :)
Jak ktoś chce podyskutować to zapraszam zalogowanych.