https://zapodaj.net/plik-DgjFfCkEXa
Wartość biurowca z działką oraz pozostałymi aktywami wycenionymi wg wartości księgowych plus dotacje jakie pozostały do rozliczenia to będzie miedzy 50-60 groszy bo nie wiem jak niezależny rzeczoznawca wyceni wartość biurowca, czy po cenach materiału czy cenach nieruchomości biurowych, czy wraz ze sprzętem np. Tutorderm czy bez niego. Ale do założeń biorę mniejszą wartość 50 groszy.
Porównując C/WK jakie tu będzie po rozliczeniach inwestycji i równając to do C/WK spółek z branży MEDTech to mnie tu nie zdziwi i 2 zł ale te min 1 zł to należy się jak psu micha.
Oczywiście na dziś to tylko teoretyczne rozważania ale pamiętam jak takie były na 4Mass gdy pakowałem do wora po 0,17-0,19 w czerwcu 2020 a inni brali po 1-2-3-4 zł. Taki samo będzie to wyglądać na Inventionie jak wejdzie tu informacja oraz zwiększony zostanie popyt.
Po ostatnich spadkach C/WK sektora spadła do ok 2,8 a wiele spółek ma jeszcze większa C/WK 5-10
Biorąc średnią z branży C/WK 2,8 dało by to kurs akcji INM 2,8 x 0,5 zł --> 1,4 zł a porównując innych spółkem od 2 zł do 5 zł za akcje
Dlatego nie wierzyć w kłamstwa wypisywane przez tych co oczywiście bezinteresownie "ostrzegają" przed Inventionem tylko samodzielnie sobie wszystko sprawdzać.
Dla mnie dziś spółki powinna być wyceniona na min 60-80 groszy a po tym jak zacznie uzyskiwać większe przychody nie tylko z organizacji konferencji ale i najmu partem 500m2 (wg ogłoszeń na portalach nieruchomości i cen ofertowej dawało by to prawie 500 tys. zł rocznie zysku) ale PRZEDE WSZYSTKIM zaczną sprzedaż pierwszej dziedziny medycyny czyli dermatologii i produktu TutorDerm to będzie można mówić i wycenie i wejściu na poziomy dużo wyższe niż 1 zł na akcję.
Powyższe oczywiście nie uwzględnia wejścia tu większego kapitału spekulacyjnego i owczego pędu bo wtedy tak jak na wielu spółkach z ostatnich lat te 1-2 zł to mogą zrobić szybko.
Powyższe nie jest żadną rekomendacją tylko wieloletnią obserwacją zachować kursu tej i innych spółek, swoimi doświadczeniami oraz sposobami dotarcia do źródeł informacji czy wielokrotnej obecności na tej inwestycji w Bydgoszczy przy ul. Gdańskiej i nie tylko ;)