Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,20 zł , zmiana od tamtej pory: 341,43%

02 listopada 2016 Duda, Kaczyński, Tramp

O to kolejność na jaką stawiałem przed faktem !
Dwie pierwsze przepowiednie Chodzika Księżycowego sprawdziły się. Teraz czas na Trampa. Ameryka nie jest jeszcze gotowa na kobietę prezydenta, zresztą, to głupia kobieta jest, powiedziałbym niestety i z żalem. Te wybory wygra przyjaciel Putina.
Jeśli chodzi o dwie pierwsze kandydatury, to miały one wpływ istotny jedynie na polską giełdę. Co innego wygrana Trampa. Tu zawirowania mogą dotknąć rynku globalnego.
Skupmy się jednak na parkiecie warszawskim i popatrzmy na wykres WIGU.
Tu mamy wyraźny pięciofalowy impuls spadkowy, po którym rynek wszedł w korektę boczną. Wygląda to na trójkąt, ale trójkąty niezwykle rzadko pojawiają się jako fale drugie, więc mamy raczej do czynienia z korektą płaską. Jeśli wybicie z tej konsolidacji nastąpi dołem, to od razu możemy śmiało zakładać mocny impuls spadkowy fali trzeciej jako wydłużony, ponieważ właśnie po korektach płaskich najczęściej statystycznie pojawia się wydłużenie.
Co to będzie oznaczać dla rynku akcji ? Tego chyba nikomu nie muszę mówić.
Napisałem PZU będzie jednocyfrowe i tego się trzymam.
A co z Autopartnerem ? Przecież to nas tak naprawdę obchodzi, no nie ?
Niech się pali, niech się wali, aby nie u nas.
Cała moja koncepcja, dotycząca tej spółki, opiera się na założeniu, że część polskiego kapitału uciekającego z wigu 20, trafi właśnie tutaj, do spółki, która w tych trudnych czasach pod względem fundamentalnym, ma perspektywy rozwoju, co aż dziw bierze, że tak właśnie może być.
Mamy więc tu kilkumiesięczny trend wzrostowy i ruch boczny Dowa jako korektę. Nieśmiało zakładam za Bulkowskim, że tworzy się nam formacja WWF (wąska wysoka flaga). Czy tak będzie ? Mam nadzieje, że właśnie tak.
Tym co tych akcji obecnie nie posiadają, zalecałbym ich kupno, ale dopiero w momencie wybicia ruchu bocznego.

pozdrawiam
kolorowy wiatr

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AUTOPARTN -0,75% 18,54 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.