Trochę słaby moment wybrali i duża zapora jest na 2190 ale podobna była na 2180. Zrobiło się ciekawie. Szansa jest ale jak to byczek puści będzie zawód. Parę pkt. na L wpadło i znów BP. Poczekam co zrobią czy wyjdą ponad 2190. Czy zejdą pod 2180. Byczek podjął walkę ale.. to dopiero próba. Nic bym nie przesądzał choć dla przyzwoitości to by wypadało choć 2200 spróbować.
Piszecie o Amber Gold i Skokach a czy taka Idea Bank lub Getin to lepsze ?? gigantyczne straty a naciagają ludzi lokatami po ponad 3% co chwile gdzies widze ich reklamy i jak taki zwykly kowalski bedzie mial wybierac pomiedzy PEO, PKO czy wlasnie nimi to wybierze ich a potem bedzie plakał jak bank upadnie.
Gdzieś czytałem, że pieniędzy, które posiada BFG to nawet nie starczy na spłatę takiego Getina... Ale mogę się mylić lecz i tak nie pokładałbym w BFG jakiejkolwiek nadziei.
Mielonka miałem na myśli to, że może braknąć pieniędzy z BFG na wypłaty dla posiadaczy lokat w sytuacji upadłości Getina... Faktycznie 20 mld to dużo więc najprawdopodobniej się mylę. Pozdrawiam.
Sandal, to nie dokładnie tak - to nie jest tak, że jak bank upada to trzeba wypłacić kasę z lokat, a kredyty się umarza. Podobnie jak w przypadku przejęcia banku kredyty są przejmowane przez inny bank - rodzi to pewne koszty, ale nigdy nie jest to 100%. Na przykład w przypadku kredytu hipotecznego, wraz z upadkiem kredytującego banku mieszkania nie ulegają spaleniu - kredytobiorcy nadal je spłacają. Właśnie dlatego mam problem ze SKOKami, bo ich upadek nie był kwestią złego zarządzania, czy złych warunków rynkowych, ale czystego dawania kredytów, które z założenia nigdy nie miały być spłacone. Ktoś to podpisywał, ktoś sprawdzał dokumenty, ktoś wpisywał to w bilanse... Winnych brak.
I znowu przegapiłem wybicie, liczyłem na 15:30 zanim odpaliłem kompa to było pozamiatane... pozazdrościłem Wam i na siłę się pchałem to mnie wysadzili :(
Był taki wiersz... Kiedy się wypełniły dni i przyszło zginąć latem, do nieba czwórkami miśki szły. Kilka dni na to liczyłem i tak się stało. Wieloryb na Konikach w dołku odwrócił się na drugą stronę z ss na ll i leży dalej ze spokojem i czeka na trzy Małpy. Jest kilka ale, ale ja już tylko pracuję stopami, pozycje zajęte. Jeśli ma iść zgodnie z planem to martwi mnie tylko przyszły a nie ten piątek, tam się zacznę wachać, bo mogą skorekcić. Stopy ustawione a ja znikam bo za PKN mi tylko dwie osoby podziękowały jedna tu a druga z reala, o reszcie walorów nie wspomnę. Do zobaczyska za tydzień!!!!
Powodzenia i udanych inwestycji życzę.
PS. Zosiu ten Arcelor to ściema medialna.... ale pst