• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: artimar [83.30.151.*]
    PKN zamknięty po 64,20 i prawie 2 złote na akcji zarobione. Teraz czekam aby mocniej ENEA odbiła, chociaż to mniej prawdopodobne. Mamy szanse skończyć tydzień wzrostowo na wigu
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: emeryt_giełdowy [83.11.62.*]
    Dnia 2015-10-23 o godz. 14:36 artimar napisał(a):
    > PKN zamknięty po 64,20 i prawie 2 złote na akcji zarobione. Teraz czekam aby mocniej ENEA odbiła, chociaż to mniej prawdopodobne. Mamy szanse skończyć tydzień wzrostowo na wigu

Mamy, jesteśmy tak jak w ubiegłym tygodniu o tej porze w okolicach ZERA.
    Ja tam zaznaczyłem co miałem zaznaczyć. Mogą mi zrobić na złość.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    mam takie wrazenie ze jakby nie wybory bylibyśmy ze 100pkt w gore
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~opolanin [83.29.196.*]
    no i mamy zjazd przedwyborczy
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~jak40 [81.18.205.*]
    s od 21 mało i na krotko
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: miro. [79.185.249.*]
    a ja czekałem na 122 i byli 2 razy, a mnie nie wzięło. pech
    juz zamknąłem po15 szybka piłka
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~alwik [95.51.238.*]
    ja zamknąłem część po 115 a teraz jeszcze czekam na 105. jedyne co to dałem ciała z kgh bo krótkie mam od wczoraj ale chyba się pozamykam bo jak PIS wysoko wygra to mogą jeszcze pompować w związku ze zdjęciem daniny
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~xyz [83.26.25.*]
    Nie zaglądałem na to forum chyba z dwa miesiące i widzę, że polityka wkroczyła agresywnie nawet i tutaj. 

Zakładając, że połowę kosztów wezmą na siebie instytucje finansowe, a połowę klienci to za otwarcie i zamknięcie pozycji zapłacisz jakieś 35-40 PLN. Na tym forum są takie gwiazdy, które zarabiają bez stresu na ruchach po 50 i więcej punktów pijąc whisky, więc przy mnożniku 20 oddanie dwóch punktów zamiast jednego nie robi większego problemu, chyba że wszyscy tu skalpują, ale mało kto się tu powołuje na taką strategię.

Jeśli zaś chodzi o wybory, to problem większości (moim zdaniem) obywateli jest taki, że poszukują partii prawicowej na wzór republikański, czyli konserwatywnej światopoglądowo i jednocześnie ograniczającej rolę państwa w gospodarce, w myśl zasady, że nikt nie zatroszczy się o Ciebie tak jak Ty sam ( a tym bardziej tzw. "państwo").

I tu jest problem z partią KORWiN (jest najbliżej tego modelu), bo lider tej partii (której akronim to nawet człon jego nazwiska) budzi kontrowersje i niweczy szansę na sukces całej formacji, a tworzą ją w większości młodzi ludzie z bardzo racjonalnym podejściem do roli państwa w gospodarce i konserwatywnym światopoglądem. Moim zdaniem JKM powinien przekazać schedę np. Wiplerowi i usunąć się na drugi plan, co mogłoby przełożyć się na wzrost zaufania do tej formacji.

Co ciekawe odwrotną sytuację mamy z partią Nowoczesna, której lider jest postacią raczej lubianą i medialną. Jednak kiedy słyszę, że ta partia zrzesza w większości przedsiębiorców, to zastanawiam się na jakich źródłach bazuje ta śmiała teza, gdyż zdecydowana większość czołowych numerów to "spadochroniarze" z PO lub otoczenia PBK. Ba, nawet lider tej partii nie jest przedsiębiorcą, gdyż pracował tylko i wyłącznie w dużych korporacjach (nie liczę stowarzyszeń jak PTE, itp.), a oprócz ciepłej posadki w BPH (w dodatku z polecenia swojego mentora z lat 90.) później szybko zmieniał firmy, gdyż jak wieść gminna niesie "dosyć szybko się poznawano na jego kompetencjach". Pomijam tu lewackie propozycje światopoglądowe tej partii, które dla mnie osobiście są nie do zaakceptowania. Poza tym Pan Petru był przez pewien czas formalnym, a przez dłuższy czas nieformalnym doradcą premiera Tuska, o czym mówią depesze z Wiki Leaks, więc miał częściowo szansę się wykazać.

PiS popieram w kwestiach światopoglądowych, dążeniu do rozliczenia przeszłości oraz niektórych kwestiach gospodarczych, choć jak dla mnie skręcają w swoich zapowiedziach gospodarczych za bardzo w lewo, a żeby komuś dać trzeba najpierw zabrać i przy tym strumień pieniędzy topnieje, gdyż trzeba zapłacić różnej maści urzędnikom i pracownikom administracji. Na ile jest to kiełbasa wyborcza, a na ile rzeczywiste zamiary (oby kiełbasy było więcej niż mniej) to pokaże czas. Problemem jest też zła komunikacja z rynkiem (w porównaniu z Węgrami Orbana to wygląda to bardzo słabo, gdyż ten gość powiedział co chce zrobić, dlaczego i na jak długo, a to chodzi rynkowi i jego uczestnikom) i chaotyczne rzucanie pomysłami, ale może nad tym popracują.

PO to nawet ciężko komentować, bo mając praktycznie przez 8 lat pełnię władzy nie zrobili zbyt wiele. Polska się może i zmienia, ale Polacy na tym nie korzystają, co upodabnia nas do neokolonialnych krajów afrykańskich. A arogancja, pycha i bezczelność tej władzy zostały niepodważalnie udowodnione w "aferze taśmowej" oraz barku woli do jej wyjaśnienia.

Partii lewicowych nie komentuję, bo to nie mój światopogląd.

Podsumowując, obietnice wyborcze a ich późniejsza realizacja to dwie różne sprawy. Uważam, że w sprawach gospodarczych żadna partia nie zafunduje nam rewolucji, ani nie zrealizuje nawet w połowie swoich zapowiedzi, zwłaszcza że burdel jaki zostawia po sobie ekipa PO-PSL jest ogromny (taktyka "spalonej ziemi"). Marginalizując zatem te kwestie gospodarcze, najważniejsze będą dla mnie sprawy światopoglądowe, a ostoją tradycyjnych wartości jest tylko PiS, KORWiN i częściowo Kukiz i z tych partii coś wybiorę.

Zachęcam do zaglądnięcia na ten portal, aby zobaczyć co mają do powiedzenia młodzi ludzie startujący w tych wyborach i nie będący tzw. "jedynkami" http://jagiellonski24.pl/
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~George [89.73.180.*]
    "Zakładając, że połowę kosztów wezmą na siebie instytucje finansowe, a połowę klienci to za otwarcie i zamknięcie pozycji zapłacisz jakieś 35-40 PLN. Na tym forum są takie gwiazdy, które zarabiają bez stresu na ruchach po 50 i więcej punktów pijąc whisky, więc przy mnożniku 20 oddanie dwóch punktów zamiast jednego nie robi większego problemu, chyba że wszyscy tu skalpują, ale mało kto się tu powołuje na taką strategię."

Analiza projektu ustawy wskazuje że nie ma takiej możliwości, aby DM wziął jakikolwiek koszt na siebie. DM - poza pewnymi specyficznymi sytuacjami - nie jest stroną transakcji na rynku. Nawet jakby taka możlwiość istaniała, nie ma absolutnie szans na to, aby DM przejęły jakąkolwiek część podatku od transakcji. DM twierdzą, iż obsługa klientów indywidulanych to praktycznie od wielu kwartałów stata na ich działaności a zysk generowany jest przy świadczeniu inny usług.

Proszę nie zapominac o tych co grają na kilka punktów, no ale ci to spekulanci. Ich ojcowie spkulowali mięsem w PRL oni spekulują na giełdzie. 5 pkt samych podatków, opłat to bardzo dużo. Punktem odnieisienia niech będą rynki rozwinięte z ich brokerami. W Polsce prowizje są niejednokrotnie o kilkaset procent wyższe a obroty co raz niższe.

Można iść w innym kierunku, jak się nie mylę - praktykowanym tu i ówdzie. Każda wpłata czy wypłata pieniędzy z banku obciążona stosowanym podatkiem. Skoro wpłaca i wypłaca znaczy się ma, Niech płaci. Zamożnijsi rodacy, którzy tankuja benzynę 98 takze niech dopłacą kilkadziesiąt groszy za litr. Kupuja droższa znaczy się stać ich. Napewno tędy droga?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ostry- [83.30.76.*]
    Wipler miałby być przywódcą jakiejś partii? Musiałby najpierw dorosnąć bo na razie zachowuje się jak smarkacz.
    Pijany pod dyskoteką razem z kolegami wszczynający burdy i obity pałami przez policję jak zwykły żulik.
    Pijany pod knajpą - ojciec 5 dzieci jak się nie mylę.
    Na miejscu Korwina wywaliłbym go na zbity pysk natychmiast albo przynajmniej "odesłał na tyły" żeby go nie było widać ani słychać.

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~mielonka [77.65.20.*]
    moim zdaniem politycy właśnie nie powinni zajmować się sprawami światopoglądowymi bo kończy się to na debatach o niczym albo tworzeniem sztucznego prawa - debaty o aborcji, prostytucji, związkach partnerskich, czy marihuanie mają na celu dzielenie społeczeństwa i są tematami zastępczymi, a ludzie i tak będą swoje robić.

• Na miejscu Korwina wywaliłbym go na zbity pysk natychmiast .... Autor: emeryt_giełdowy [83.11.62.*]
    wyjąłeś mi to z ust. 
    To jest ta rujna moralna i etyczna, która ma naprawiać Polskę!!!!
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: miro. [79.185.249.*]
    a zamknąłem ten fkgh po 97,9
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~alwik [95.51.238.*]
    Miro chyba sie pośpieszyłeś bo emocje dopiero przed nami
    wystraszył mnie artimar i Zosia. hahaha
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: zosia3005 [77.253.166.*]
    Sorki Miro , ale gdyby nie to , że mocno spadła cena miedzi ..
    ... bo umocnił się dolar .... Edek już 1,10
    to raczej nie odpuściliby tak łatwo .
    Prawdopodobnie zamkniecie będzie wyżej od Twojego , wiec ..
    ... jak chcesz ryzykować - możesz odnowić .
    Jednak - lepszy chyba spokojny weekend .. same wybory dostarczą dość emocji .... :-))
    czekam na 107 i 102 tam zamknę zarobione, albo i nie kto to wie ?
    oczywiście fw20 po 107 i102
    w poniedzialek moze sie skumulować wynik wyborów i korekta wzrostów w USA
    107 zamknięte a 102 już dzisiaj nie da rady, ale to nic bo od poniedziałku zjazd, Europa i Stany zaczną korektę a my oprócz tego.. wiadomo. pijemy cóś ???
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: artimar [83.30.151.*]
    oj raczej trudno będzie skończyć tydzień na zielono na wigu. Który to już spadek od maja? :)
    ufff, poszły wszystkie krótkie po 108, moze będzie niżej ale jak dla mnie jest ok
    jak40. nie widziałem twojego posta, bo bym cię nie małpował, ale zauważyłem już któryś raz że myślimy i robimy bardzo podobnie w tym samym czasie, może jesteśmy bliżniakami. haha, na zdrowie.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: zosia3005 [77.253.166.*]
    Zostały mi jednak 2 szkapy na PKO .. ale to drobna pozycja ,
    .. będzie nagroda pocieszenia na wypadek , gdyby wygrał PIS .

Życzę wszystkim przemyślanych i udanych Wyborów ,
    ... i ogólnie udanego weekendu !
    Pozdrawiam :-)
    i vice versa Zosieńko.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~echo [213.238.87.*]
    ".. będzie nagroda pocieszenia na wypadek , gdyby wygrał PIS ."

To nie będzie wypadek, ale katastrofa ! :)

Pozdrawiam wszystkich i miłych wyborów życzę :)

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Tydzień miałem dobry, ale ten PGE dzisiaj. Kurde, to była tylko korekta spadków ten wyskok nad 14!
    Miałem wczoraj od rana ustawione zlecenie na kolejną eSkę na PGE poniżej 14,2 - więc by mi ją otworzyło - ale bałem się mocno, że stracę cały zysk jak na PKOBP.
    Najważniejsze jednak jest to, że nie straciłem, a zyskałem na moich pierwszych kontraktach.

miro dzisiaj nic nie piję, bo ja jestem przecież abstynentem :D

Pozdrawiam wszystkich i do niedzieli jak ostry założy nowy temat.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~JUREK [193.0.208.*]
    DZIEŃ DZISIEJSZY CZARNY NA GIEŁDZIE ZA POMOCĄ ZACHODNICH NIEMIECKICH FUNDUSZY SPOWODOWAŁ SPADEK GIEŁDY. POMIMO ZE NA CAŁYM ZACHDZIE NOTOWANO WZROSTY.
    CELOWE DZIAŁANIE MAJĄCE NA CELU POGŁĘBIENIE PSYCHOZY WŚRÓD POLAKÓW
    GŁOSUJMY NA PIS ZEBY OCZYŚCIĆ GIEŁDĘ Z TAKICH MANIPULACJI
    PATRIOTA POLAKEK

Co tam  0,7 nawet jeden procent
    JAK 15 , 20 % ucieka na zachód

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: sasnal [5.172.247.*]
    Niech za mój komentarz do całotygodniowej dyskusji na Forum będzie karykaturalny felieton od "Make life harder" na wybory ;-D

link 

Fragment o Nowoczesnej:

NOWOCZESNA.PL
    Jak patrzysz na Petru, to od razu widzisz, że nie tylko ładnie pachnie, ale na pewno ma kartę multisport i regularnie biega po parku. Nie wiadomo, o co dokładnie chodzi, ale coś że zachód, Balcerowicz, niskie podatki i generalnie iebać biedę. Gdyby Petru mógł, oddałby Polskę w leasing do GE Money Bank, a zamiast ubezpieczeń społecznych - każdemu zaproponował elastyczny kredyt we frankach z bardzo atrakcyjnym oprocentowaniem. Co prawda kontrowersję wzbudza projekt oddania Amazonowi 5 milionów najbiedniejszych Polaków w zamian za roczną dostawę cygar, ale Petru wydaje się bardzo mądry, więc wszyscy zamknąć ryje. Z ciekawostek: podobno jak się „Nowoczesna.pl” przeczyta od tyłu, to wychodzi „Platforma Obywatelska”.

DLA KOGO: Chuia wiesz o polityce, ale kupujesz Newsweeka, na fejsie masz zlajkowane The Economist i regularnie u fryzjera przeglądasz Forbesa. Pracujesz w korpo i biegasz maratony. Wolny czas lubisz spędzać w towarzystwie własnej wyjątkowości, a osobą, która cenisz najbardziej na świecie, jest twój kajt, którego co prawda od trzech lat nie wyjąłeś z piwnicy, ale nie to jest najważniejsze. Myślisz o sobie jako o koneserze, mimo że co roku jeździsz na all inclusive do Hurgady tylko po to, żeby się nawpierdalać. Czujesz, że głosowanie na Nowoczesną.pl będzie ostatecznym dowodem na to, że przynależysz do elit tego chuiowego kraju.

PLUSY, jeśli Nowoczesna.pl wygra wybory: Niższe podatki i więcej bankomatów.
    MINUSY: Prywatyzacja powietrza.
    prywatyzacja powietrza to umiejętność której nawet PIS nie sprosta :)
    Ja zgodnie z zapowiedzią głosuję na Nowoczesną.

PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ
    PiS jest jak twój wujek z Kielc, który postanowił pójść z duchem czasu i filcowy sweter zamienił na modną marynarkę z Wólczanki. Mimo to w trakcie składania mu życzeń urodzinowych regularnie czujesz od niego ostrą woń uryny i głębokiego rozczarowania. PiS-owi bardzo zależy na tym, aby kojarzyć się z dostojną kamienicą w centrum miasta, z odrestaurowaną elewacją w kolorze ecru – niestety, jak się bliżej przyjrzeć, można dostrzec, że to Macierewicz z Rydzykiem trzymają płyty paździerzowe w kolorze sraki.
    Jednocześnie widać, że ktoś w sztabie PiS-u naoglądał się CNN i gdyby kampania trwała jeszcze dwa tygodnie, wszyscy mielibyśmy poważny problem z rozróżnieniem Beaty Szydło od Hillary Clinton od nowego iPada Air.
    DLA KOGO: Jeździsz matizem i w życiu ci nie wyszło. Jesteś zły i sfrustrowany. Buty zimowe kupujesz raz na osiem lat. Nie wiesz, do kogo mieć pretensje, więc na wszelki wypadek masz pretensje do wszystkich. A już takie największe do Donalda Tuska, którego obwiniasz nie tylko o to, że zrujnował kraj, ale przede wszystkim o to, że trzeci raz w tym roku zepsuła ci się pralka. Za najważniejszą wartość na świecie uważasz rodzinę, niestety ze swoją pokłóciłeś się o in vitro w 2007 i od tego czasu nie rozmawiasz nawet z rodzonym bratem.
    PLUSY, jeśli PiS wygra wybory: Nikt już nigdy niczego nie ukradnie.
    MINUSY: Nikt już nigdy w ogóle niczego nie zrobi.
    to automat, i tak będzie jak wygra PIS
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~mielonka [194.28.40.*]
    pis wygra i to w takich cuglach, że nam spekulantom, wichrzycielom i innym wywrotowcom skarpety pospadają (niektórym nie tylko pospadają :) )
    A potem już:
    Nigdy papieros nie będzie tak smaczny
    A wódka taka zimna i pożywna
    Nigdy nie będzie tak ślicznych dziewcząt
    Nigdy nie będzie tak pysznych ciastek
    Reprezentacja naszego kraju nie będzie miała takich wyników...

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~jozio [83.9.97.*]
    Poniedziałek to tylko DUŻA okazja do zajęcia pozycji..
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: bolec-bolcowaty-turboleszcz [83.27.174.*]
    za 6 minut podam na kogo macie głosować !!! szczegóły na wątku pod tytułem " za 10 minut podam na kogo macie głosować "
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: bolec-bolcowaty-turboleszcz [83.27.174.*]
    zgłaszam kandydaturę Ostrego do reprezentowania forum Bankiera w Jam Trading Session - szczegóły na wątku "za 10 mniut podam....tam też głosujemy
    mam nadzieję ,że Ostry mi wybaczy brak konsultacji z nim, ale wiem ,że sam by się nie zgłosił - jak przeczytałem wątek i znalazłem ten link do Trading Jam , to od razu o Ostrym pomyślałem , w końcu ostatnie słowo i tak do niego należy
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~gruby [95.215.78.*]
    Witam,chyba nikt nie liczyl,ze PIS wygra z tak wysokim wynikiem.Jutro niestety atak ale na minima,2000 pkt moze nie wytrzymac.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ PIĄTY ORAZ APEL Autor: ~RafałZaorski [95.160.100.*]
    :) Wpadajcie przywitamu Was Chlebem i Golden Lochem :P pozdrawia TJS
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.