Lecz choćby przyszło tysiąc hejterów - i każdy wypił butlę zacieru - choćby spuścili lisa ze smyczy - kraskę co teraz żałośnie kwiczy - choćby napinał się tu saleta - zjadłszy uprzednio sobie kotleta - i choćby jeszcze, ot, tak dla grandy - rzucili tutaj ze trzy hollandy - i choćby pińcset trzech karolaków - krzyczało gromko: „pisior, atakuj!“ - choćby wybiórcze i tefałeny - wciąż wyły głosem zranionej hieny - choćby monisia ścięła blond loki - wajdy, olbrychskie wciągnęli koki - i choć balcerek z pertu rżną głupa - że NOWOCZESNA jest ich szalupa - choć na wściekliznę szczepią niesioła - on dalej pianą toczy dokoła - Kiedy pieniędzy nie ma już na nic - gdy katechetka strzeże nam granic - i kiedy banda takich palantów - nielegalnych sprowadza nam imigrantów - Pamiętaj drogi, zdradzony Narodzie - że PATRIOTYZM ciągle jest w modzie! - choćby zatańczył na rurze kwachu - to platfusiarnia Partią Obciachu - i choćby brunek się spiął jak Rambo - my dobrze wiemy, że PO to szambo!
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-najnowszy-sondaz-wyborczy-dla-tvp1-szesc-partii-w-sejmie,nId,1908761#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Hej ho to ja kurde, piszę z komórki ze szkoły.
Do Zosi i pierwotniaka dodam takie zdanie :
Lepszy pierwotniak w garści niż kurde na dachu...
A poza tym co oni kombinują na PGE? Dość duże obroty i boję się wybicia nad 14 zł. Jak dzisiaj nie pobiją wczorajszego dołka, jakieś 13,7, to sprzedaję.
Nie strasz. Zanim ustawa zostanie uchwalona i wejdzie w życie minie co najmniej 2 lata. Będę się martwił jak dożyję. A na FUTURES najlepsze interesy robi bank. - więc dla mnie mogą zniknąć. Bankierzy to złodzieje
Dzięki Miro. Przeglądałem to tak po łebkach jakiś czas temu, ale nie traciłem czasu. W końcu co nowego mogę się dowiedzieć skoro ten facet powtarza to samo od 30 lat.
Jak będziecie mieli Korwina, to będziecie mieli wolny rynek, a tak musicie się męczyć z tym co powiedzą o bankach, miedzi i ile kasy komunistyczno-socjalistyczne świnie wydrukują i jak zainterweniują, czego się nikt z Was spodziewać nigdy nie będzie.
To znowu ja kurde. Jeszcze jestem w szkole, ale obserwowałem PGE na aplikacji mobilnej GPW i około 20 minut temu zamknąłem S na PGE. Nie wiem po ile dokładnie, ale napewno poniżej 14 zł bo limit dałem 13,99 i się zamknęło.
Dla mnie to koniec tygodnia. Pierwsze pozycje na kontraktach akcyjnych udane - zysk na czysto około 50 zł, już po uwzględnieniu straty na pkobp. Ja jestem zadowolony.
myślałem że zejdą do 90 i dopiero pompka i tam się ustawiałem na L więc teraz na razie trochę esek ale jak jutro znowu pompa to chyba trzeba pampersy kupować
a już miałem się sklusić na S kghm za 94 zeta ze dwie godziny temu, chociaż wykres coś mi za pro-wzrostowo wyglądał , wyszedłem więc do Biedronki po kaszankę i salceson, uffff ! jak teraz wybiją ostro nad 95 , to pod wyborcze zniesienie podatku mogą jutro do 100 czy nawet 105 podjechać
Ja gram L-ki, dzisiaj kupiłem po 2097, z większymi zakupami czekam na piątek i poniedziałek, choć patrząc na rynki to nie wiem czy otoczenie będzie sprzyjać spadkom, ale poziom pesymizmu na naszej giełdzie jest duży, więc kto wie.
Lecz choćby przyszło tysiąc hejterów - i każdy wypił butlę zacieru - choćby spuścili lisa ze smyczy - kraskę co teraz żałośnie kwiczy - choćby napinał się tu saleta - zjadłszy uprzednio sobie kotleta - i choćby jeszcze, ot, tak dla grandy - rzucili tutaj ze trzy hollandy - i choćby pińcset trzech karolaków - krzyczało gromko: „pisior, atakuj!“ - choćby wybiórcze i tefałeny - wciąż wyły głosem zranionej hieny - choćby monisia ścięła blond loki - wajdy, olbrychskie wciągnęli koki - i choć balcerek z pertu rżną głupa - że NOWOCZESNA jest ich szalupa - choć na wściekliznę szczepią niesioła - on dalej pianą toczy dokoła - Kiedy pieniędzy nie ma już na nic - gdy katechetka strzeże nam granic - i kiedy banda takich palantów - nielegalnych sprowadza nam imigrantów - Pamiętaj drogi, zdradzony Narodzie - że PATRIOTYZM ciągle jest w modzie! - choćby zatańczył na rurze kwachu - to platfusiarnia Partią Obciachu - i choćby brunek się spiął jak Rambo - my dobrze wiemy, że PO to szambo!
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-najnowszy-sondaz-wyborczy-dla-tvp1-szesc-partii-w-sejmie,nId,1908761#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
@ostry- - nie wiesz czasem ile mamy ROSOMAKÓW. Słyszałem jak Wicepremier Piechociński zadaje takie pytanie KUKIZOWI (kiedyś to była tajemnica państwowa. Teraz można już pytać się obywatela publicznie o takie sprawy).
Bidula Kukiz nie wiedział. Wiesz jaka jest metoda udowodnienia, że obywatel to ćwierćinteligent - nie godny być politykiem. Zasypać go całą kupą zbędnych liczb, tabelek i uchylić się od odpowiedzi na zadane pytania. Np. Kiedy ostatnio Pan BURY występował w roli prokuratora prezentującego w Sądzie akt oskarżenia z KK, że zasiada w Radzie Prokuratorów wskazujących kandydatów na Prokuratora Generalnego??
"Ponieważ Pan Bóg interesuje się losem studentów, na początku tego semestru posłał jednego z aniołów na Ziemię, aby ten zdał mu relację, jak to studenci się uczą. Anioł rzekł: - Uniwerek nic nie robi. Medycyna kuje. Politechnika chleje. Po pewnym czasie Pan Bóg znowu poprosił anioła o sprawdzenie, co dzieje się ze studentami. - Uniwerek zaczyna się uczyć. Medycyna kuje. Politechnika chleje. Tuż przed sesją anioł znowu odwiedził Ziemię. - I cóż porabiają nasi studenci? - spytał Pan Bóg. - Uniwerek się uczy. Medycyna kuje, a Politechnika się modli. - I oni właśnie zdadzą! - rzekł Pan Bóg"
Można ten dowcip sparafrazować w odniesieniu do wyborów :) A więc pijcie dziś, pijcie jutro, a w sobotę módlcie się. I dzięki temu Wasza partia wygra ( i nie ważne która )
Dnia 2015-10-22 o godz. 21:35 ~vater napisał(a): > Przypomniał mi się stary dowcip sprzed lat > > "Ponieważ Pan Bóg interesuje się losem studentów, na początku tego semestru posłał jednego z aniołów na Ziemię, > aby ten zdał mu relację, jak to studenci się uczą. Anioł rzekł: > - Uniwerek nic nie robi. Medycyna kuje. Politechnika chleje. > Po pewnym czasie Pan Bóg znowu poprosił anioła o sprawdzenie, co dzieje się ze studentami. > - Uniwerek zaczyna się uczyć. Medycyna kuje. Politechnika chleje. > Tuż przed sesją anioł znowu odwiedził Ziemię. > - I cóż porabiają nasi studenci? - spytał Pan Bóg. > - Uniwerek się uczy. Medycyna kuje, a Politechnika się modli. > - I oni właśnie zdadzą! - rzekł Pan Bóg" > > Można ten dowcip sparafrazować w odniesieniu do wyborów :) > A więc pijcie dziś, pijcie jutro, a w sobotę módlcie się. > I dzięki temu Wasza partia wygra ( i nie ważne która ) > > Pozdrawiam > Były, były student PW >
Dobre. A WAT z Bemowa, co z nimi? :) Skończyłam U. Warszawski, kierunek związany z reklamą, to były czasy :) Obowiązywała korzystna synergia wszyyystkich Uczelni w Hybrydach, pełna konsolidacja. Na money.pl, jakiś czas temu wkleiłam prognozę sprzed lat G.S. z tezą - PO utraci poparcie, przegra. Pozdrawiam, vx.
mam teraz mocno intensywny tydzień i wpadam do domu późnym wieczorem, a do kompa na chwilę znalazłem wczoraj przypadkiem w necie owo zdjęcie Sztandaru i... zastanowiła mnie w pierwszej chwili słaba jakość druku na zdjęciu, nieczytelny tekst, a taka w sumie dobra fotografia i przyznaję, zbyt szybko i pochopnie wrzuciłem je na forum perfidny, nieudolny montaż, a moja śledcza czujność została uśpiona
niezależnie od tego, co mam do powiedzenia na temat lidera Nowoczesnej.pl przepraszam pana Petru i Wszystkich za rozpowszechnienie tego gniota !!!!!!!!!!
że wprowadzony zostanie ten podatek. Nareszcie wezmą się za spekulantów, którzy z racji swojej wielkości czy też dostępu do informacji są "równiejsi" i mogą w pewnym stopniu manipulować rynkiem. Niech choć trochę oddadzą z tego tortu dla mniej mniej szczęśliwych a bardziej potrzebujących braci. Nie rozumiem też rozdzierania szat nad inwestorami indywidualnymi grającymi na futures... Czy ktoś zna kogoś (szaraczka) kto na handlu derywatami zarabia? Bo ja nie. Na tym można tylko tracić. I myślę, że Ty ostry et consortes o tym wiecie :) Ten podatek spełni dodatkową ważną misję: nie tylko zwiększy dochody budżetu, z którego w ten czy inny sposób wszyscy korzystamy, ale i być może prędzej odwiedzie od gry ludzi naiwnych, z wrodzoną skłonnością do hazardu.
"A ja się cieszę, Autor: ~Jańcio [83.10.175.*]2015-10-22 22:15 że wprowadzony zostanie ten podatek."
Pewnie że tak. Podatek od zysku wszak to zbyt małe obciążenie. Co prawda rolnicy nie płacą ani podatku dochodowego, część nie płaci nawet składki zdrowotnej (płaci reszta społeczeństa), w górnictwo władowane dziesiatki miliardów zł.
"Nareszcie wezmą się za spekulantów, którzy z racji swojej wielkości czy też dostępu do informacji są "równiejsi" i mogą w pewnym stopniu manipulować rynkiem." Jeszcze tylko spekulanci mięsem, węglem, warzywami, samochodami i papierem toaletowym. Wprowadzić ceny urzedowe na wszystko spończy się spekulacja. Od manipulacji są własciwe instytucje. Jak nie działają właściwie - zreformować.
"Niech choć trochę oddadzą z tego tortu dla mniej mniej szczęśliwych a bardziej potrzebujących braci." Towarzysze Mark i Engels a także Lenin et consortes nie posaidają się z radości.Ale, ale. Może warto przywrócić przpeisy z czasów PRL. Kto miał dom czy mieszkanie powyżej określonej wielkości mógł spodziewac się dokwaterowania obcej osoby. Wszak powinien się podzilić z bardziej potrzebującymi braćmi. Czyż nie?
"Nie rozumiem też rozdzierania szat nad inwestorami indywidualnymi grającymi na futures..." A ja nie rozumiem, dlaczego oprócz podatku dochodewo mam ponosić dodatkowe cieężary na rzecz niegospodarnego państwa bez względu czy mam zysk czy go nie mam? I dlaczego mam płącić 700 % więcej niż wstępnie proponują to na rynkach zdecydowanie bardziej rozwiniętych niż Polska.
"Czy ktoś zna kogoś (szaraczka) kto na handlu derywatami zarabia? Bo ja nie. Na tym można tylko tracić. I myślę, że Ty ostry et consortes o tym wiecie :)" Boli to łaskawego pana? Zarabia? A cha znaczy spekulant.
"Ten podatek spełni dodatkową ważną misję: nie tylko zwiększy dochody budżetu, z którego w ten czy inny sposób wszyscy korzystamy, ale i być może prędzej odwiedzie od gry ludzi naiwnych, z wrodzoną skłonnością do hazardu." Problemy wynikające z uzależneinia od papierosdów, alkoholu. kosztują budżet miliardy. Więcej niż dodatkowy podatek od transakcji. Tylko, że spekulanci, finansjera brzmi populistycznie i dobrze się sprzedaje. A przykład zakazu hazadru poza kasynami obowiązujący w Polsce w porównaniu do innych państ jasno pokazuje, że traci na tym budzet państwa a my płacimy za kolejnych pracowników budżetówki, którzy dzielnie walczą z grupkami pokerzystów.