• Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: marek20max [94.254.229.*]
    Dnia 2007-06-20 o godz. 11:12 ~sh_001 napisał(a):
    > Proszę o opinię o Pramerica osoby, które wykupiły u nich
    > polisę lub wiedzą coś na ten temat

Z pierwszego spotkania
    > z ich człoiwekiem wynika, że oferują produkt nieco inny,
    > niż większość TU.
    Zaproponowano mi (mam skończone 30 lat)
    > polisę na 300tysPLN za składkę 100PLN/mc. Wypłata tylko w
    > wypadku smierci, choroby śmiertelnej lub trwałej
    > niezdolnosci do pracy - nie wypłaca ani grosza np. za
    > złamanie ręki itp.

Proszę o opinię o tej firmie (i tej
    > ofercie)
    sh_001

witam
    Jeżeli chodzi o złamania i inne pierdoły to polisa na życie nie zabezpiecza takich rzeczy, za złamania itp wypłacane są pieniądze tylko z ubezpieczenia grupowego.
    Ja wykupiłem sobie polise typowo emerytalną, za taka minimalną płace 130 zł miesiecznie bo juz mam 26 lat. Już dzisiaj wiem ile mam gwarantowanych pieniędzy na dzień dzisiejszy na koniec umowy ponieważ firma nie gra na giełdzie więc nie ma ryzyka. Jestem bardzo zadowolony z tej polisy. Jak jest zainteresowany moge dać namiary na agenta bo firma nie sprzedaje gotowych produktów tylko je tworzy w oparciu o potrzeby klienta.
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~Zbychu [12.42.50.*]
    Witam,

To nie jest tak że firma nie posiada ubezpieczenia od uszczerbku na zdrowiu, nalezy poprosić agenta o przedstawienie w ofercie także uszczerbku na zdrowiu. BTW 300 000 na życie z taką składka to i tak korzystna oferta

pozdr
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [194.146.217.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.139.96.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [194.146.217.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.182.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.139.96.*]
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~ludzie bez twarzy [194.146.217.*]
    "No to widzękolejny jeleń :D Tak, tak ciekawie wszystko wygląda na
    początku, szkolenia trzeba przyznać są niezłe ale za 5 tys złotych
    polskich (które trzeba pozniej zwrocic w razie nie spełnienia
    kryteriów). Co do samej pracy do 24h udręki czyli sprawdzanie
    rozliczanie z każdej minuty życia, zagrywki psychologiczne w
    stosunku do pracowników, obiecywanie wycieczek zagranicznych na
    które dostają się Ci którzy sami decydują się do nich dopłacić w
    postaci kupionych polis. Sprzedaż to wyszukiwanie klientów na
    naprawdę cieżkim rynku Polskim, namawianie, wydzwanianie a w
    przypadku niektórych nawet proszenie się. Jeśli jesteś człowiekiem
    który chce widzieć za dnia rodzinę, nie mieć po kilku miesiącach
    wrzodów żołądka i przede wszystkim ma swoje zdanie i świadomie je
    lubi wyrażać to NIE JEST to praca dla CIEBIE.
    pozdrawiam
    "
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~Magda [77.113.184.*]
    Dnia 2010-05-30 o godz. 13:26 ~ludzie bez twarzy napisał(a):
    > "No to widzękolejny jeleń :D Tak, tak ciekawie
    > wszystko wygląda na
    początku, szkolenia trzeba przyznać są
    > niezłe ale za 5 tys złotych
    polskich (które trzeba pozniej
    > zwrocic w razie nie spełnienia
    kryteriów). Co do samej
    > pracy do 24h udręki czyli sprawdzanie
    rozliczanie z każdej
    > minuty życia, zagrywki psychologiczne w
    stosunku do
    > pracowników, obiecywanie wycieczek zagranicznych na
    które
    > dostają się Ci którzy sami decydują się do nich dopłacić w
    > postaci kupionych polis. Sprzedaż to wyszukiwanie klientów
    > na
    naprawdę cieżkim rynku Polskim, namawianie,
    > wydzwanianie a w
    przypadku niektórych nawet proszenie się.
    > Jeśli jesteś człowiekiem
    który chce widzieć za dnia
    > rodzinę, nie mieć po kilku miesiącach
    wrzodów żołądka i
    > przede wszystkim ma swoje zdanie i świadomie je
    lubi
    > wyrażać to NIE JEST to praca dla CIEBIE.
    pozdrawiam
    > "

A to juz kiedyś czytałam.

a ja pracuję w Pramerica i nie pracuję 24 h na dobę, nie proszę się, nie błagam, mam "twarz" a ludzie sami do mnie dzwonią a inni jak nie chcą się umówić to nie, ich sprawa

Pozdrawiam Nie Jeleń :)
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: tymek11 [78.9.97.*]
    Dnia 2010-05-31 o godz. 13:05 ~Magda napisał(a):
    > Dnia 2010-05-30 o godz. 13:26 ~ludzie bez twarzy
    > napisał(a):
    > "No to widzękolejny jeleń
    > :D Tak, tak ciekawie
    > wszystko wygląda na
    > początku, szkolenia trzeba przyznać są
    > niezłe ale
    > za 5 tys złotych
    polskich (które trzeba pozniej
    >
    > zwrocic w razie nie spełnienia
    kryteriów). Co do samej
    > > pracy do 24h udręki czyli sprawdzanie
    rozliczanie
    > z każdej
    > minuty życia, zagrywki psychologiczne w
    > stosunku do
    > pracowników, obiecywanie wycieczek
    > zagranicznych na
    które
    > dostają się Ci którzy sami
    > decydują się do nich dopłacić w
    > postaci kupionych
    > polis. Sprzedaż to wyszukiwanie klientów
    > na
    > naprawdę cieżkim rynku Polskim, namawianie,
    >
    > wydzwanianie a w
    przypadku niektórych nawet proszenie się.
    > > Jeśli jesteś człowiekiem
    który chce widzieć za
    > dnia
    > rodzinę, nie mieć po kilku miesiącach
    > wrzodów żołądka i
    > przede wszystkim ma swoje zdanie
    > i świadomie je
    lubi
    > wyrażać to NIE JEST to praca
    > dla CIEBIE.
    pozdrawiam
    > "
    A to juz
    > kiedyś czytałam
    a ja pracuję w Pramerica i nie pracuję 24
    > h na dobę, nie proszę się, nie błagam, mam
    > "twarz" a ludzie sami do mnie dzwonią a
    > inni jak nie chcą się umówić to nie, ich sprawa

Pozdrawiam
    > Nie Jeleń :)
    a ja juz niestety nie pracuję w pramerice,wymiękłem kilka miesięcy temu i do dziś załuję...proponowali mi pomoc a ja sie wycofałem. jezeli macie możliwość to starajcie sie o pracę w tej firmie,nie jest lekko ale nic nie ma za darmo. wrocław jest najlepszy.
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~onamionia [109.243.218.*]
    Zobacz też tutaj:

http://dobre-ubezpieczenie.blogspot.com
  • Jestem ubezpieczony w Pramerica Autor: ~Mate [82.160.227.*]
    zanim podpisałem umowę przeanalizowałem ofertę poważnych graczy na rynku. Pramerica oferuje ubezpieczenie bez gwiazdek na wypadek śmierci. W jaki kolwiek sposób zginiesz uposażony dostanie wypłatę. Czy będzie to atak terrorystyczny (jedyna firma to oferuje - np. wybuch bomy w metrze) czy wypadek po pijanemu, po 3 latach nawet samobójstwo, skok spadochronem, jazda na motorze itd... nie ma ale. przedawkować tylko nie wolno. Dlatego nie jest to oferta dla każdego i nie idą na ilość tylko jakość.
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~BylyLp [81.18.200.*]
    Przeszedłem 5 stopniową rekrutację bylo fajnie i miło obiecywali i mówili ze bede zarabial fortunne że za czasz szkolenia mam miec zaplacone i bede miała czas sie zastanowic czy mi to odpowiada. Po 1.5 miesiaca zrezygnowałem dostałem lepszą finansowo ofertę. Po rozwiązaniu umowy agencyjnej czekałem na wypłatę,po tygodniu i rozmowie dowiedziałem sie ze niepracowałem i niemam co liczyć na wypłate bo niesprzedałem zadnej polisy.Polityka firmy jest pranie ludzią głowy mówiąc im że sa najlepszym pracodawcą na rynku.Ludzie ci ktorzy tam pracuja maja poprostu szczescie i maja juz rozbudowany rynek wiec siedza tam.Jestem bardzo rozżalony na ta firme i niepolecam kolega pracuje juz u nich 2 miesiąc i tez czeka jeszcze na wypłatę.Oszukują uczciwych ludzi swietlana przyszłościa w Pramerica. U W A G A PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH NOWYCH PRACOWNIKÓW KTORZY CHCA ZOSTAĆ lIFEPLANNERAMI ZASTANÓW SIE 100000 RAZY BO I TY MOŻESZ ZOSTAC BEZ KASY JAK CI NIEWYJDZIE
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~gd [178.235.15.*]
    Przeczytałeś, to co sam napisałeś? Współczuję Ci, bo z jednej strony to śmieszne a z drugiej smutne, że Pramerica zatrudnia takich jak Ty - dostać szkolenie i nic nie zrobić - nie sprzedać - sam bym Cię zwolnił. Sam odszedłeś - na lepszą/wygodniejszą kasę.
    Pracuję 8-y rok i szczerze namawiam do współpracy ale tylko tych co chcą coś osiągnąć i nie boją sie ciężko pracować - to własny biznes a nie przedszkole. Umowa agencyjna, to forma własnej dzialalności to nie umowa o pracę i wygodna posada - ile dasz od siebie tyle otrzymasz w przyszłości tak jak w każdym własnym biznesie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.2.112.*]
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~LP [12.42.50.*]
    Dnia 2011-08-12 o godz. 11:42 ~BylyLp napisał(a):
    > Przeszedłem 5 stopniową rekrutację bylo fajnie i miło
    > obiecywali i mówili ze bede zarabial fortunne że za czasz
    > szkolenia mam miec zaplacone i bede miała czas sie
    > zastanowic czy mi to odpowiada. Po 1.5 miesiaca
    > zrezygnowałem dostałem lepszą finansowo ofertę. Po
    > rozwiązaniu umowy agencyjnej czekałem na wypłatę,po
    > tygodniu i rozmowie dowiedziałem sie ze niepracowałem i
    > niemam co liczyć na wypłate bo niesprzedałem zadnej
    > polisy.Polityka firmy jest pranie ludzią głowy mówiąc im że
    > sa najlepszym pracodawcą na rynku.Ludzie ci ktorzy tam
    > pracuja maja poprostu szczescie i maja juz rozbudowany
    > rynek wiec siedza tam.Jestem bardzo rozżalony na ta firme i
    > niepolecam kolega pracuje juz u nich 2 miesiąc i tez czeka
    > jeszcze na wypłatę.Oszukują uczciwych ludzi swietlana
    > przyszłościa w Pramerica. U W A G A PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH
    > NOWYCH PRACOWNIKÓW KTORZY CHCA ZOSTAĆ lIFEPLANNERAMI
    > ZASTANÓW SIE 100000 RAZY BO I TY MOŻESZ ZOSTAC BEZ KASY JAK
    > CI NIEWYJDZIE
    -UWAGA - pracuję w tej firmie już 3 (albo dopiero). Nie chcę się odnosić to różnych mniej lub bardziej "mądrych sformułowań". Ale jedno jest pewne.NIE SŁYSZAŁEM PRZEZ CAŁY TEN CZAS, ŻEBY KTOKOLWIEK DOSTAŁ CHOĆBY DZIEŃ PÓŹNIEJ SWOJE WYNAGRODZENIE. Dotyczy to zarówno osób na umowach agencyjnych jak i pracowników etatowych!!! Jedyny opóźnienie jakie może mieć miejsce to w przypadku 1-szego m-ca, ale jest to uzależnione od przysłania z KNF-u licencji.!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.42.75.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.42.62.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.178.40.*]
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~shaq'u [217.153.67.*]
    to fakt, za złamania i tym podobne zdarzenia które się zagoją nie płacą, jest też problem z zapłatą za leczenie szpitalne
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~Mała [95.178.40.*]
    Dnia 2011-10-09 o godz. 15:41 ~shaq'u napisał(a):
    > to fakt, za złamania i tym podobne zdarzenia które się
    > zagoją nie płacą, jest też problem z zapłatą za leczenie
    > szpitalne
    a dlaczego problem z wyplatą za szpital?
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~nabita w butelkę [213.17.155.*]
    Jestem pracownikiem 400 osobowej firmy mamy ubezpieczenie grupowe w Pramerice - przeszliśmy do tej firmy z PZU -niestety firma obiecuje gruszki na wierzbie na ponad 40 zgłoszonych przypadków uszczerbku na zdrowiu nikt nie dostał odszkodowania. Pragnę dodać że w PZU np złamanie palca to 3 procent uszczerbku na zdrowiu dla Pramerica to 0 procent. Nie jest dla nich uszczerbkiem na zdrowiu oparzenie, zgniecenie palców ,złamanie operacyjne nogi itd.przykłady można mnożyć. Problem polega na tym że nasza polisa obejmuje wypłatę odszkodowania na wypadek uszczerbku na zdrowiu procentowo do składki ,niestety dla tej firmy chyba nawet urwanie kończyny to nie uszczerbek na zdrowiu. Zawsze przecież jest druga.Warto też dobrze przeczytać drobny druczek w umowie, są tam pewne kruczki . Powszechnie wiadomo że gdy wypadek śmiertelny następuje pod wpływem alkoholu to wypłata polisy jest nie możliwa ale dla tej firmy przeszkodą są też sporty ekstremalne i tu o zgrozo mamy wyszczególnione narciarstwo wspinaczka górska ( nawet jeśli to zwykłe chodzenie po wyższych partiach Tatr ) Polecam tą firmę jeżeli nie macie na co wydawać pieniędzy ale może lepiej przeznaczyć je na inny cel
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~zaniepokojona [178.182.157.*]
    Zaniepokoiła mnie Twoja informacja na temat wykluczeń ponieważ też mam polisę grupową w tej firmie - w szczególności te dotyczące narciarstwa i wspinaczki bo bardzo lubię jeździć na nartach.
    Sprawdziłam wykluczenia w ogólnych warunkach ubezpieczenia i nie widzę żadnych dotyczących narciarstwa i wspinaczki - napisz proszę gdzie to znalazłeś?
    zaniepokojona
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~bb [83.27.238.*]
    ale, takie warunki umowy zostałe przedstawione/ wynegocjonowane z Twoim pracodawcą- Jest to ubezpieczenie grupowe. Do kogo pretensje??
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~123456 [213.17.155.*]
    Jestem pracownikiem 400 osobowej firmy mamy ubezpieczenie grupowe w Pramerice - przeszliśmy do tej firmy z PZU -niestety firma obiecuje gruszki na wierzbie na ponad 40 zgłoszonych przypadków uszczerbku na zdrowiu nikt nie dostał odszkodowania. Pragnę dodać że w PZU np złamanie palca to 3 procent uszczerbku na zdrowiu dla Pramerica to 0 procent. Nie jest dla nich uszczerbkiem na zdrowiu oparzenie, zgniecenie palców ,złamanie operacyjne nogi itd.przykłady można mnożyć. Problem polega na tym że nasza polisa obejmuje wypłatę odszkodowania na wypadek uszczerbku na zdrowiu procentowo do składki ,niestety dla tej firmy chyba nawet urwanie kończyny to nie uszczerbek na zdrowiu. Zawsze przecież jest druga.Warto też dobrze przeczytać drobny druczek w umowie, są tam pewne kruczki . Powszechnie wiadomo że gdy wypadek śmiertelny następuje pod wpływem alkoholu to wypłata polisy jest nie możliwa ale dla tej firmy przeszkodą są też sporty ekstremalne i tu o zgrozo mamy wyszczególnione narciarstwo wspinaczka górska ( nawet jeśli to zwykłe chodzenie po wyższych partiach Tatr ) Polecam tą firmę jeżeli nie macie na co wydawać pieniędzy ale może lepiej przeznaczyć je na inny cel
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~anonim ale nie Gall [85.89.184.*]
    Zaproponowali polisę na 140 tys.za 170 zł.w tym ubezpieczone sa dzieci.Na drugim spotkaniu podpisana umowa,mielismy 30 dni na rezygnacje jak znajdziemy cos lepszego,i znalezlismy.zadzwonilismy do przedstawiciela ze chcemy zrezygnowac a on ze przyidzie z inna umowa za tansza składke,zaproponował ubezpieczenie na 100 tys. za 130 zł.dalej chcielismy zrezygnowac ale kontakt sie urwał albo zwlekał.doszło do tego ze pobrali nam z konta druga składke.pan Piotr Habigier -nasz Life Planner to gosc strasznie namolny.dostał za nas prowizje i boi sie naszej rezygnacji.pozatym strasznie najezdza na konkurencyjne biuro ubezpieczen.
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~IceFlex [12.42.50.*]
    No pewnie zlalezliscie cos lepszego co ma mniej wykluczen - to prosze poleccie to innym.
    Mozna zawsze zaplacic mniej - ale pytanie gdzie sa haczyki??
    Droga Pan/ Pani XYZ. pozdrawiam.
    bardzo czekam na Pana/Pani odpowiedz co za Cudo jest tak dobre??

PS.
    Ja jestem z zona posiadzaczem polis na zycie w PRAMERICA TU i jestem zadowolony - oczywiscie przekonam sie jak to dziala w chwili kiedy stanie sie jakis nieszzescie - i wole miec pewnosc, ze kasa zostanie wyplacona, tak jak u mojego znajomego gdy mial zawal serca - On mi powiedzial o tej firmie.
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~Piotr Habigier [12.42.50.*]
    Drodzy Państwo ~anonim ale nie Gall oraz Szanowni Internauci

przedstawię swoją stronę tej historii

1. Oferta, którą przygotowałem obejmowała ubezpieczenia nie na 140.000 tylko 400.000 zł. Taki drobny szczegół.
    2. O fakcie, że Państwo chcą zrezygnować zostałem poinformowany jakieś 2 tygodnie po zawarciu umowy. Niezwłocznie przyjechałem do Państwa - aby dowiedzieć się w czym rzecz. Okazało się, że agentka z Avivy zaoferowała produkt Nowa Perspektywa, który nie dość, że chroni na wysoką sumę całą rodzinę, ale jeszcze gwarantuje kapitał na emeryturze. Spędziłem kilka godzin analizując Ogólne Warunki Umowy i znalazłem co najmniej kilka bardzo niekorzystnych elementów umowy:
    - brak gwarancji zwrotu kapitału;
    - duża ilość wyłączeń odpowiedzialności towarzystwa, w tym bierny udział działaniach wojennych i zamieszkach i to nawet jeśli chodzi o umowę główną, ponadto kilkanaście kolejnych wyłączeń w umowie NW;
    - konieczność informowania towarzystwa o każdej zmianie w życiu zawodowym, hobby, uprawianych sportów pod rygorem nieważności polisy NW;
    - zapis, który umożliwia Towarzystwu podwyższenie składki za ochronę według własnej oceny;
    - potrącanie składek za ochronę z jednostek uczestnictwa funduszy, a nie z samej składki, co oznacza że przy niskich notowaniach funduszy jeszcze dodatkowo traci się kapitał;
    - bardzo słabe notowania funduszy Avivy poza funduszem obligacji;
    O tym wszystkim poinformowałem Państwa i powiedzieli mi Państwo, że to przemyślą.
    Oczywiście w Pramerice nie ma tych ograniczeń.
    3. Po wnikliwych przemyśleniach poinformowali mnie Państwo o podtrzymaniu zamiaru rezygnacji. Odwiedziłem Was z moim kierownikiem – standardowa procedura, gdy klient rezygnuje zaraz po zakupie. Na miejscu okazało się, że Państwa pomysł na ubezpieczenie i oszczędzanie to kupienie grupówki za 56 zł na oszałamiającą sumę ubezpieczenia 12000 zł, a nadwyżkę środków przeznaczyć na lokatę. Razem z kierownikiem wypunktowaliśmy negatywne strony takiego rozwiązania, których jest tak wiele, że brak tu miejsca by to opisywać.
    4. Zaproponowałem 2 alternatywne rozwiązania, jedno które było nadal dobrym ochronnym produktem za niższą składkę, a drugie, które gwarantowało duży kapitał na emeryturze. Podkreśliłem, że w Państwa sytuacji(2 małych dzieci, kredyt) ochrona jest bardzo ważna. Otrzymałem odpowiedź, że jeszcze Państwo wszystko przemyślą.
    5. Kolejny raz usłyszałem, że chcą Państwo zrezygnować ok. 17:00 22.XII. Miałem swoje plany jak każdy w tym okresie, jednak mimo to pojechałem do biura po formularze rezygnacji i wyjechałem do Państwa domu. Po drodze zdarzył mi się wypadek – ktoś uszkodził mi szybę w samochodzie. Próbowałem Państwo powiadomić, jednak telefon był zajęty. Następnego dnia porozmawialiśmy na ten temat. Gdzie więc brak kontaktu?
    6. Jeśli chodzi o pobranie składki, to jasno stwierdziłem, że najprostszy i najszybszy sposób to wycofanie zgody w banku. Po prostu rezygnacja z polisy jest czasochłonnym procesem.
    7. Jeśli firma pobrała składkę, a rezygnacja nastąpiła po pobraniu składki, to w momencie otrzymania rezygnacji w centrali firma przelicza i opłatę za rzeczywistą ochronę i zwraca nadwyżkę.
    8. To moja pierwsza rezygnacja. Przykro mi z tego tytułu i trudno mi się z tym pogodzić, zwłaszcza, że wiem, że są teraz Państwo znacznie gorzej zabezpieczeni.
    9. Skoro zdecydowali się Państwo mi zaufać, to jako Life Planner byłem zobowiązany zadbać o to, by ubezpieczenie było jak najlepsze. Przykro mi, że moje starania Państwo to oceniają jako namolność, zwłaszcza, że włożyłem bardzo dużo pracy i wysiłku.
    Podsumowując, ubezpieczenia to bardzo skomplikowana sprawa. Łatwo jest porównywać sumę ubezpieczenia i składki, jeszcze łatwiej rysować wykresy zwrotu kapitału uderzające pod sufit. Niestety, o wartości ubezpieczenia decydują pozornie proste elementy. Mam nadzieję, że nigdy Państwo nie będą żałowali decyzji o rezygnacji, bo to oznaczałoby rodzinną tragedię. Tragedię tym smutniejszą, jeśli okaże się, że ubezpieczenie nie zadziała. Dopiero w takich sytuacjach można się przekonać o wartości polisy.

Tyle jeśli chodzi o mnie – ocenę pozostawiam Państwu.
    Pozdrawiam Serdecznie,
    Piotr Habigier
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~marcin [94.154.26.*]
    witam. odradzam. takiej firmy jeszcze nie znałem. miałem ubezp grupowe u nich i każdy co składał u nas papiery po świadczenie musiał kilka razy wysyłać te same papiery a po drugie pożniej twierdzili ze i tak się nie należy. kolega miał rozciętą dłoń i 20 szwów założonych i po pierwszym razie dostał zero procent bo ubezpieczalnia nie widziała uszczerbku a po odwołaniu przyznali 2 procenty. i wielu miało tak samo wiec stanowczo odradzam!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~Piotr [194.88.225.*]
    Szkoda, że jeszcze za katar kolega się nie domagał. Piszesz, że wielu miało tak samo, gdzie ty pracujesz, może z stowarzyszeniu naciągaczy? Wielu to ilu? Wygląda mi to na słabe, niezbyt wyszukane kłamstwo pisane przez osobę tak kompetentną że nie czyta umów które podpisuje.
  • Re: PRAMERICA - prośba o opinię Autor: ~powertrain [89.69.189.*]
    u mnie złamanie dwukostkowe prawej goleni- staw skokowy, ze zwichnięciem, druty, operacja itd wg nich 1% uszczerbku :)
  • PRAMERICA I KASA ZNIKA !!! Autor: ~Omijac z daleka [89.78.176.*]
    PRAMERICA odpowiedzialnosci unika !!!

FIRMA MANIPULATOR , Pani Prezes Beata A. wydała dyspozycje ze NIE WOLNO zatrudniać osób z doswiadczeniem w ubezpieczeniach !!! oraz osób poniżej 30 roku zycia !!!

Nie respektują ogólnych warunków ubezpieczenia / sprawa w KNF / ostrzegam !!!