• Re: SP500 Autor: ~Aleksandra [84.10.235.*]
    @ostry aby doprecyzować w momencie wpisu patrzyłam na wykres bazowy SP500 i tam było 2066 ale samo zagranie odbyło się na instrumencie FUS500 a tam było dokładnie 10 pkt mniej czyli 2056. Sorry za brak precyzji ale jak się składa zlecenie i niemal jednocześnie pisze na forum to zdaża mi się brak precyzji. Czasem mi się nawet zdarza pomylić instrumenta. Największą wpadkę zaliczyłam gdy chciałam kupić srebro a wzamian sprzedałam. Odkręcenie tego bolało :(
  • Re: SP500 Autor: ~vater [83.24.178.*]

link
    Aleksandra wkleiłem twój obrazek - myślę, że się udało
    - użyłem adresu obrazka tak jak niżej
    http://i.imgur.com/SYC1BGb.png
    Aha i jeszcze chciałem dodać , że dziś dałaś ciała
    Re: @arbez: KGHM - o...o ...Zosia rano pisałaś co innego :) Autor: ~Aleksandra [89.66.110.*]2016-06-29 17:52 @pikami szkoda, że nie piszesz powodów swoich decyzji. Nie dość, że trafne to jeszcze i śmieszne. To by rozruszało forum. Przyznaj podziwiałem twoje L jak je sprzedawałeś, ale kilka dni wcześniej jak je brałeś miałem wrażenie, że oszalałeś. Ja niestety jak na razie widzę tylko jeden kierunek dla indeksów akcji (Południe). Jednak mam nadzieje, że się nauczę grać na dwie strony. Tak, więc śmiało pisz, bo jak wiadomo szczęściu zawsze trzeba pomagać, a Ty wiesz jak.

Jak już będziesz "umiała" wklejać obrazki,
    to wrzuć swoją fotkę, tylko nie korzystaj
    z fotek :króliczków Playboya :)
    Aleksandra
    no dawaj tę fotkę, bo już umiesz wklejać obrazki
    a tu dedykacja dla Ciebie

https://www.youtube.com/watch?v=jAa4BOwHdRI

inni też mogą posłuchać i jak się spodobało to poproszę zieloną łapkę

• Re: chwila odpoczynku Autor: ~malarz30 [87.101.34.*]
    dzis juz spokojna glowa , wszytkie pozycje zamkniete.
    jutro tylko poobserwuję troszeczkę nie grając a pojutrze na wakacje :)
    pozdrowienia dla wszystkich Forumowiczek/Forumowiczów i do zobaczenia za 2 tyg
  • Re: chwila odpoczynku Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Aleksander, napisz kim Ty w ogóle jesteś, najlepiej zdjęcie wstaw, i nie rób z nas więcej głupków.

Usiaki zamknęli się nad 2070, kto się tego spodziewał w piątek, że tak będzie, kiedy byli pod 2000?
    Mam nadzieję, że jutro będzie jakiś wzrost u nas.
    Tak jak ostry uważam, że gruby ma L i na obecnej serii łatwiej będzie zarobić na L.

Wybiliśmy z trójkąta równoramiennego górą, ale to na fixie, więc dla mnie to żaden sygnał.
    Obrót na akcjach dzisiaj bardzo duży, wydaje mi się, że to co zebrali na brexitowym strachu będą chcieli opchnąć wyżej, dlatego ja mam L na PKO, mojej ulubionej spółce.

Powodzenia jutro.
  • Re: chwila odpoczynku Autor: ~jutro [83.4.3.*]
    nie zapominajcie, ze jutro moze byc magiczny czwartek
  • Kghm Autor: ~slawek [46.186.6.*]
    http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/dobra-zmiana-w-kghm-tak-pis-obsiadlo-panstwowa-spolke/e0flfrs
  • Re: Kghm Autor: artimar [83.7.243.*]
    przecież to stare info i nie ma wpływu na kurs
  • Re: Kghm Autor: ~tami [188.116.35.*]
    Dzisiaj test 1720 a potem 1700 na wig20
    Wczoraj was poubierali troszeczkę ale jeszcza macie okazje wyjsc bezstratnie w miarę
  • Re: Kghm Autor: artimar [83.7.243.*]
    nie wiem kogo poubierali bo wczoraj zapowiadałeś spore spadki i nawet minus 7 na KGHM i jakoś urosło 3,5%, więc pewnie sam jesteś w plecy i musisz odrabiać na krótkich.
    A dzis pewnie może byc realizacja zysków więc zobaczymy jak miesiąc zakończą

• hmm Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Według mnie to było zebranie stoplossów. Widzieliście jak rynek sam spadał na minimalnym obrocie, a na kontraktach rósł obrót?
    Co to może oznaczać?

Zobaczymy na koniec dnia.
    Jeśli nie będzie powyżej 1750 to zamykam PKO.
  • Re: hmm Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Właśnie na DAX zarobiłem 2 razy po 50 punktów w 16 minut.
    Przy depozycie 420 to jest około 120 zł zarobku, czyli 28%, prowizji nie wiem ile tam mają, powiedzmy zarobiłem 20%.
    Szkoda tylko że na demo.

Za to lubię rynek niemiecki. Tam da się grać na minutowym i tylko ze średnimi.

I mam pytanie - czy w BOSSA opłaca grać się kontraktami na DAX, tymi najmniejszymi wielkościami pozycji, 0.01 lota, czy tak na prawdę wszystko zżera prowizja i jakieś zamiany walutowe?
    Nigdy nie grałem tak na żywo i chciałbym wiedzieć jak to wygląda praktycznie.

Poza tym - WSZYSTKO ZDAŁEM, ten ostatni egzamin ZALICZONY.
    Wita mnie piąty semestr studiów od października.
  • Re: hmm Autor: ostry- [83.5.212.*]
    Wygląda to dokładnie tak jak na demo
    Nie ma żadnych dodatkowych kosztów , prócz spreadów i punktów swap w przypadku niektórych instrumentów.
  • "MAGICZNY CZWARTEK" - zosia3005 możesz mi to rozwinąć. Autor: emeryt_giełdowy [83.8.188.*]
    Coś przeoczyłem, ..... nic nie rozumiem.
    Wczoraj US do góry ponad 1,5%, a dzisiaj S&P500 fut w dół.
    W przypadku naszej GPW to już wiemy, że poniedziałek i piątek zapisujemy na straty (brak obrotów), ale dlaczego czwartek!!!
    Czyżbyśmy mieli najnowszą tradycję, że w czwartki odbywają się spotkania czwartkowe, które niczego nie wnoszą, ale wywołują spadki???

Kto się dzisiaj i z kim spotyka Yellen z Draghi, czy odwrotnie.

Po wczorajszym dniu chciałem przystąpić do sporządzenia II wariantu PODSUMOWANIA WII za II kw. i I półrocze, a tu ...... chyba się wstrzymam do jutra, .....

@artimar - KGHM - masz rację. Inf.... nie nie wnoszące, ale pokazujące co się będzie działo w przyszłości.
    Mnie bardziej ubawiło poniższe info skonfrontowane z oświadczeniami majątkowymi naszych prymusów polityki.
    link 

• Re: "MAGICZNY CZWARTEK" - zosia3005 możesz mi to rozwinąć. Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    coś mi to wygląda tak że poranne osłabienie nada kierunek na dziś
  • Re: "MAGICZNY CZWARTEK" - zosia3005 możesz mi to rozwinąć. Autor: ostry- [83.5.212.*]
    Nie puszczają w dół
    Grubas trzyma. Pilnuje swojej pozycji.
  • Re: "MAGICZNY CZWARTEK" - zosia3005 możesz mi to rozwinąć. Autor: artimar [83.7.243.*]
    mi chodziło tylko o to, że taką informację przeczytałem w ubiegłym tygodniu i dzisiejsze udostepnianie świadczy o determinacji jakiegoś forumowicza.
    WZA powinno się w PZU zaczynać i jest strach po WZA PGE przed obniżką dywidendy no i infami, że czas realizować zyski na naszych obligacjach, a tego siana to PZU ma od licha.
    Jeśli utrzymaja wysokość dywidendy to odpał do góry a jeśli obniżą to krach i nowe odległe minima.
  • Gdzie jest BOLEC ? Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    ......co się dzieje z naszym reporterem ?

• Gdzie jest BOLEC ? Odpoczywa i ogląda udaną inwestycję w PMPG. Autor: emeryt_giełdowy [83.8.188.*]
    link

Zobaczymy jak długo wytrzyma.
  • Re: Gdzie jest BOLEC ? Odpoczywa i ogląda udaną inwestycję w PMPG. Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    jeśli by się zrealizował trójkąt, którym wczoraj tak fascynował się kurde to mamy zejście w okolice 1700, ale na H kontraktów tworzy się flaga która może tworzyć opór w okolicy dzisiejszego minimum ....coś musi się wydarzyć bo ile można się kręcić w tym samym miejscu...a do  tego DAX się nie poddaje i prze w górę .....???
  • PZU - SP wstrzymując się od głosu powoduje, że Zarząd Spółki nie Autor: emeryt_giełdowy [83.8.188.*]
    uzyska absolutorium ze swojej działalności za 2015r.

• dziękuję Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    za odpowiedź ostry. Myślałem że na koncie demo w TMSTrader dali mi prowizję 0.00 żeby zachęcić do otwarcia prawdziwego konta, ale skoro nie ma prowizji wcale, to mi odpowiada taki coś i podoba mi się to.
    Przy okazji pooglądałem sobie filmy na youtube tego Rafała Z. o którym pisaliście. Znakomity jest.
    Jak ktoś chce się nauczyć, dowiedzieć jakichś wartościowych rzeczy, to powinien takich ludzi słuchać, którzy wiedzą o co chodzi na rynku i ich rzeczywiste wyniki to potwierdzają, a nie łazić na jakieś idiotyczne szkolenia do ludzi, którzy są "teoretykami" rynku a tak na prawdę nic o nim nie wiedzą.

To tyle moich rozmyślań.

Mam jeszcze pytanie - czy w najbliższym czasie będzie odcięta jakaś dywidenda od spółki z WIG20? Bo zastanawia mnie ten kontrakt niżej od WIG20, a chciałbym poznać rzeczywistą wartość WIG20.
    Generalnie czy kontrakt jest wyżej czy niżej od WIG20, jeśli będzie do odcięcia jakaś dywidenda od WIG20?
  • Re: dziękuję Autor: ~slawek [46.186.6.*]
    Roznica miedzy tymi instrumentami jest tylko i wylacznie gra rynkowa(jak grubemu pasuje w danym czasie taka robi ronice).Nie ma innych zaleznosci...
  • ? wakacje Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    wczoraj było tak emocjonująco na forum...a dziś   n u d a
    ? nikt nie jest w pracy  ?
  • Re: ? wakacje Autor: ~tami [188.116.35.*]
    Dwa zdania:
    Założyłem spadek KGHM bo nie widzę podstaw dalszych wzrostów.
    Zastanawiam się na inwestowaniem w PZU już dzisiaj miałem pakiecik L ale pozamykany już
    Czekam na wybicie w którąś stronę na wig20 i będę grał zgodnie z rynkiem. Jeżeli będzie wybicie w górę to uważać na zmyłki - ważne jest zamknięcie kontraktów.
    Jeżeli będzie wybicie dołem to się podłączam natychmiastowo.

Ja osobiście zakładam zjazd indeksu wig20 na 1550punktów.
  • @Emerycie giełdowy Autor: zosia3005 [77.253.184.*]
    Przepraszam , że nie odpisałam wcześniej , 
    ... ale dopiero przyszłam i przeczytałam pytanie .
    Nie wiem , to nie ja pisałam o magicznym czwartku ..
    .. przypuszczam , ze chodzi o dane i zmienność

Jak pisałam wcześniej - mnie bardziej interesuje
    jutrzejszy piątek ..
  • Re: @Zosia - Przepraszam ..... dziękuję. Autor: emeryt_giełdowy [83.8.188.*]
    Myślałem, że to rodzaj złośliwości w stosunku do Ciebie, a Ty kojarzysz o co chodzi.
  • Re: @Zosia - Przepraszam ..... dziękuję. Autor: zosia3005 [77.253.184.*]
    Dziś nie ma gry..
    .. ale jak jutro się wszystko ułozy po mojej myśli
    to jest szansa , ze ... Gruby wyleci z tej ramki 1740 razem z futryną .. :-)))
  • @Kurde Autor: zosia3005 [77.253.184.*]
    Gratuluję zdanych egzaminów !
    To najważniejsze .. :-)
  • Gruby utknął w drzwiach Autor: zosia3005 [77.253.184.*]
    .. zablokował przejście przy 1740 
    i nikt nie wejdzie ani nie wyjdzie

co to za grajdoł ... :-((
  • Re: Gruby utknął w drzwiach Autor: miro. [83.9.34.*]
    witam, @Zosieńko zapakowałem się dzisiaj w fkgh i myślę że już wyżej nie podskoczy, ale jak by co to czekam i zbieram do 68, napisz coś od siebie bo ja dawno fkgh nie grałem i lubię twoje zdanie.powodzenia i pozdrawiam
  • Re: Gruby utknął w drzwiach Autor: zosia3005 [77.253.184.*]
    Cześć Miro ,
    dobrze że jesteś bo już sie martwiłam że tak dawno sie nie pokazywałeś .
    Myslie , że na KGHM zrobili "profilaktyczny " wyciąg pod jutrzejsze dane z Chin
    jak znów bedą słabe .. to zmiecie Rudą pod 60 zł jak nic
    zresztą .. popatrz na zwrot z dywidend .. wszystkiego ..
    PKO ( 1 zł ) , KGHM ( 1,50 zł ) PKN ( 2 zł ) .. to lokaty na 2 % sa lepsze ...
    .. jakies żarty sobie stroją ..

Wisienką na torcie moze jutro byc rating Polski , który poda S&P
    .. całkiem prawdopodobne , że perspektywa negatywna może się zmaterializować

Gruby ładuje dobre S powyżej 1740 aż się kurzy ...:-))
    @Zosiu jestem dzień w dzień, tylko nic nie piszę, bo nic u mnie się nie zmienia, tradycyjnie drabinka i raz trzeba ją bronić innym razem za wcześnie zamknięta i szuka się okazji na innych walorach, ot codzienna ciężka siermiężna robota, a że w weekendy zabroniono nam się spotykać na odreagowanie stresów na forum, to łykam na ogródku z kotami. hahaha
  • Re: Gruby utknął w drzwiach Autor: ~tralalala [46.215.36.*]
    piękny, śmierdzący boczniaczek na którym rośnie sobie LOP.... ja na S z paluszkiem na spuście :D

• Re: Gruby utknął w drzwiach Autor: zosia3005 [77.253.184.*]
    Oj .. kto zabronił .. ?
    żartuję, ale ktoś się czepiał a że jesteśmy kulturalni to jakoś nasze spotkania przycichły, możemy od jutra powrócić. nara
  • @zosia : Pociesz mnie. Ustawiłem ciasnego stopa na WIG, pod Autor: emeryt_giełdowy [83.8.188.*]
    podsumowanie II kw. WIGOMETRU, a oni cały czas mnie prowokują do napisania wariantu Nr 2 tego podsumowania.
    Przy obecnej płynności można zrobić dowolne zakończenie tygodnia -26 edycji.
    Co prawda dzisiaj jest ostatni dzień miesiąca - premie itp. sprawy ustalone. Kalendarium i jego zawartość 9(PMI) nie wskazuje na niespodzianki, ......
    Został jeszcze do wyjaśnienia - wynik okienka transferowego i szybkość nacjonalizacji OFE, ale może coś mi umknęło .......... (np.wynik meczu Polska - Portugalia).
  • Re: @zosia : Pociesz mnie. Ustawiłem ciasnego stopa na WIG, pod Autor: zosia3005 [77.253.184.*]
    obawiam się , że nie mogę Cie pocieszyć , bo
    jutro może się dużo wydarzyć ..
    .. i dużo zmienić ... ale diabli wiedza w jakim kierunku ...
  • Re: @zosia : Pociesz mnie. Ustawiłem ciasnego stopa na WIG, pod Autor: ~antonio [185.122.107.*]
    o której będzie będzie ogłoszony reiting?
  • Re: @zosia : Pociesz mnie. Ustawiłem ciasnego stopa na WIG, pod Autor: zosia3005 [77.253.184.*]
    nie mam pojęcia ...
  • Re: @zosia : Pociesz mnie. Ustawiłem ciasnego stopa na WIG, pod Autor: pikami [88.156.139.*]
    Energa K po 9,60 akcje...pod dywidendę i na długi termin...
  • Re: @zosia : Pociesz mnie. Ustawiłem ciasnego stopa na WIG, pod Autor: ~Marcin [194.153.119.*]
    Pikami a ta Energa to z czego tą dywidendę ma wypłacić?

Perspektywy na zarobek w 2016 fatalne.......
  • Re: @zosia : Trzeba to zebrać w jedną całość. I jednak przystąpić do Autor: emeryt_giełdowy [83.8.188.*]
    realizacji wariantu Nr 2.

"Myslie , że na KGHM zrobili "profilaktyczny " wyciąg pod jutrzejsze dane z Chin
    jak znów bedą słabe .. to zmiecie Rudą pod 60 zł jak nic 
    zresztą .. popatrz na zwrot z dywidend .. wszystkiego ..
    PKO ( 1 zł ) , KGHM ( 1,50 zł ) PKN ( 2 zł ) .. to lokaty na 2 % sa lepsze ...
    .. jakies żarty sobie stroją ..

Wisienką na torcie moze jutro byc rating Polski , który poda S&P
    .. całkiem prawdopodobne , że perspektywa negatywna może się zmaterializować" 
  • Wstępnie przyjeto treść nowej ustawy emerytalnej Autor: zosia3005 [77.253.184.*]
    Skrócili wiek bez wzgledu na staz pracy - własnie słyszałam w radiu..
    .. więc podaje pobieżnie
    to bedzie ogromny koszt dla ZUS i budzetu

Ratingi S&P a później Fitch niemal na pewno to odnotują na minus
    TO MOJE SUBIEKTYWNE ZDANIE !!
  • Re: Wstępnie przyjeto treść nowej ustawy emerytalnej Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    Komitet Stały Rady Ministrów rekomenduje rządowi pozytywną opinię o prezydenckim projekcie ws. obniżenia wieku emerytalnego do 60 lat dla kobiet i 65 dla mężczyzn - powiedział PAP wiceszef MRPiPS Marcin Zieleniecki. Dodał, że resort finansów chce powiązać wiek ze stażem pracy.
  • Re: Wstępnie przyjeto treść nowej ustawy emerytalnej Autor: zosia3005 [77.253.184.*]
    Postaram sie to jeszcze zweryfikować , ale
    przed chwila dokładnie słyszałam w radiu , że element stażu pracy nie jest brany juz pod uwagę
  • @zosia : nie musisz niczego weryfikować Autor: emeryt_giełdowy [83.8.188.*]
    link 

Warunek stażu pracy oraz wieku (nawet 70 lat) będzie brany pod uwagę, tylko powinien obowiązywać osoby, urodzone po roku .... - mające obecnie np. 20-30 lat.
    Za numer z OFE i wydłużeniem czasu pracy dla pokolenia (7-8 mln osób) , które umawiało się na emeryturę po 60 i 65 latach pracy politycznie zapłaciła koalicja PO/PSL, a tak jak pisałem faktycznie zapłaci pokolenie 20 - 40+ .
  • Re: @zosia : nie musisz niczego weryfikować Autor: zosia3005 [77.253.184.*]
    Szczerze mówiac .. napisałam o tej ustawie bo ma wpływ na ratingi
    a akurat usłyszałam w radiu ... ale tak naprawdę
    przeraziło mnie to , że Prezydent nie odmówił powołania 10 sędziów
    wskazanych przez KRS ...
    Nie chce tu rozwijac watków politycznych , ale ..
    .. własnie ten chaos prawny + rozdawnictwo i nadmierne zadłużanie panstwa
    były u podstaw poprzednich gorszych ocen agencji ratingowych
    dzisiaj - sytuacja nie tylko sie nie poprawiła
    ale jest znacznie gorsza ... stąd .. są moim zdaniem podstawy , aby
    przypuszczac jakie bedą kolejne oceny
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać