• Re: IMPEL Autor: ~JAVC [83.17.162.*]
    Jak nie ma, przecież rośniemy 3,70% ;-)
  • Re: IMPEL Autor: ~IMPEL [89.174.254.*]
    Przy takich wynikach powinniśmy już być dawno na widłach oczywiście górnych . Chyba że ja się nie znam i wyniki są do luftu ?! Zysk netto jednak wskazuje coś zupełnie odwrotnego .
    Co za pop... papier .
    Brawa dla akcjonariatu może jeszcze skończymy na minusie ? Wiecie co kupcie sobie petrolinvest i nie zawracajcie sobie głowy tym papierem bo tylko krew psujecie . Pozdrawiam !
    Normalnie czary . Spółka umorzyła 20% akcji ,poprawia wyniki ,coraz wyższe przychody . Na polskiej giełdzie nie ma to jednak znaczenia nawet w przypadku zielonej sesji na gpw . Zawsze znajdzie się ktoś kto odczuwa nieprzepartą ochotę wyrzucenia papierów za bezcen . Domyślam się również że to przez ten przeklęty podział był spadek kursu z 38 zeta .
    Do tej pory myślałem że na giełdzie liczą się wyniki finansowe jednak polska giełda pokazuje że najbardziej fundamentalne rzeczy są niczym a najlepszą spółką według polskiej giełdy to spółki śmieciowe . ŻAL
    Kto bez przerwy dokłada ? Dlaczego impel ma teraz nie rosnąć ? Ktoś zna powód tego spychania ? Ciekawe czy to ma coś wspólnego z VD ? Powiem szczerze jestem wk.....Niestety muszę zmienić zdanie o tym papierze . Rozczarował mnie . Akcji jednak nie sprzedam .
    No wreszcie przebiliśmy te 28 zeta i nawet 29 zeta może się rynek wreszcie opamięta .
  • Re: IMPEL Autor: ~spokojny [178.73.63.*]
    spokojnie. 50 pln (razem z VD) to kwestia kilku miesiecy.
  • Re: IMPEL Autor: ~wacek [89.77.184.*]
    Kolejne fajerwerki prawie 100 % lepsze wyniki niż rok temu, prawie 3,5 zł zysku na akcję no to teraz spokojnie czekamy na WZA gdzie może dowiemy się wreszcie czegoś ciekawego nt. VD i kalendarza jego wejścia na GPW ! W tym sprawozdaniu mnie osobiście najbardziej zastanawia ta część raportu dot. TMSI z raportu cyt " Wynik netto Grupy Impel w I półroczu 2011 roku zawiera wartość 23.760 tys . złotych, stanowiącą równowartość aktywa z tytułu podatku odroczonego wynikającego z wniesienia Znaku Towarowego „IMPEL” do spółki TMSI Grupa Kapitałowa Partners S.C.S. z siedzibą w Księstwie Luxemburg, którego wartość została oszacowana przez niezależnego rzeczoznawcę na 150 mln złotych. Wartość aktywa będzie rozliczana w kolejnych latach obrachunkowych, wg szacunków Emitenta do roku 2021" Co to faktycznie oznacza ?! wiedzą chyba tylko pociągający za sznurki ... pozdrawiam
    Co tam na walnym bo się coś nie chwalą ?
    Nic z tego nie rozumiem co za pop...spółka wyniki coraz lepsze kurs w czarnej dupie . Mam wrażenie że ten podział nie podoba się i nie spodoba inwestorom . Dlatego tak jest . Gdyby nie ta cała heca z tym podziałem to po wynikach za pierwsze półrocze witalibyśmy cztery dychy a tak to jest jak jest . Ciekawe co na walnym ?
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [109.243.34.*]
    http://www.impel.pl/pl/relacje-inwestorskie/walne-zgromadzenie/informacje-biezace.html
    tu sa projekty uchwal z dn dzisiejszego
    Dzięki javc ale bardziej mi chodziło czy na walnym była zgoda na podział . Wciąż się łudzę że może go nie będzie . Bo on nie jest dobry dla drobnych akcjonariuszy niestety .
    No i podział staje się faktem . Kurs akcji pokazuje jak przy mocno rosnącym rynku akcjonariusze impela fikają koziołki ze szczęścia .
    Ja też nic z tego nie rozumiem. Kursem akcji bym się na razie specjalnie nie przejmował bo przy obrocie 250 szt nie ma się co moim skromnym zdaniem podniecać cenami transakcyjnymi. To co na chwilę obecną wiemy to to, iż podjęto uchwałę o wydzieleniu i przekazaniu do VD EI, VD złożył prospekt do KNF, VD ma określić dzień referencyjny, VD ma się znaleźć na GPW w grudniu 2011 ... Mnie też niepokoi tak niski kurs akcji Impela. W mojej ocenie istotne jest to z kim i kiedy VD będzie realizował projekty deweloperskie (głównie PW). Na tą inwestycję potrzeba sporo kasy i pytanie czy VD będzie się posiłkował kredytem (jeżeli ma zdolność ?), czy też pojawi się jakiś inwestor strategiczny dla tej inwestycji ?! co wg mnie powinno popchnąć kurs spółki. Deweloperzy nie mają się ostatnio najlepiej, choć jak podało ostatnio chyba NBP ich marża w dalszym ciągu oscyluje wokół 50 %. Inwestycja w PW to z całą pewności unikatowy projekt w skali kraju, zagrożeniem jest jednak kolejny kryzys, który może te plany odsunąć w czasie. Chyba potrzeba nam sporo cierpliwości ? pozdrawiam
    Tak się zastanawiam jak deklaracje zarządu impela mają się do ich działań . Jak można oczekiwać że giełda urealni wartość przedsiębiorstwa deweloperskiego i wprowadzać przedsiębiorstwo w tak niekorzystnych warunkach ? No chyba że .. chce się kupić taniej z giełdy po "godziwej" cenie kosztem drobnych akcjonariuszy . Policzmy : Kurs impela zostanie skorygowany o wartość godziwą VD prawda ? Tylko że korekta kursu nie będzie od wartośći godziwej impela która według szacunków wynosi od 50-54 około za akcję tylko od bieżącej wyceny giełdowej . Co zatem mamy ? Jeszcze bardziej niegodziwą wycenę impela . Możemy się tylko modlić żeby VD miał niezły debiut bo jeśli nie to dostaniemy w plecy nie tylko na akcjach VD ale także na akcjach impela . Czy ja dobrze myślę ? Wolałbym nie-bo to czarny scenariusz . Ale to tłumaczy dlaczego był taki zjazd z 38 . Ktoś po prostu wiedział wcześniej jak zwykle . To jest tylko moje zdanie i proszę się tym nie sugerować przy podejmowaniu decyzji . Pozdrawiam !
    Wg. mnie najbliższe miesiące powinny pokazać co wart jest VD. Najbardziej mnie zastanawia z jakich środków chcą finansować projekty deweloperskie. Kredyty bankowe przy słabym popycie to może być kanał w długiej perspektywie. 3 mln akcji zmienionych z imiennych na okaziciela w IPL chyba też coś znaczy ?. Tam się chyba pojawi jakiś udziałowiec/inwestor strategiczny - poczekajmy jeszcze kilka miesięcy.
    Jeśli ta cała moja teza u góry jest zła - która może wynikać z błędnego pojmowania całego tego podziału to proszę mnie poprawić chętnie poznam Wasze opinie na ten temat . Może również żle oceniam intencję głównych akcjonariuszy . Już niedługo się przekonamy . Pozdrawiam
    Innymi słowy uważam że aby ten podział miał sens akcje impela powinny rosnąć przed podziałem . Niski kurs można też trochę tłumaczyć kiepskim rynkiem i ogólnym zniechęceniem . Ale dzisiaj są idealne warunki żeby ten niekorzystny trend zmienić a mimo to nie ma chętnych . Ech...
    Aha i jeszcze jedno skoro zarząd jest tak zniesmaczony niską wyceną impela to dlaczego nie skupują akcji z rynku co ? Takie pustosłowie w dodatku mówione półgębkiem to mnie tylko wk....
    Brak słów . Normalnie dramat . Przy takim rynku taka nędza ??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • impel Autor: ~IMPEL [89.174.254.*]
    Ten papier jest porypany . Kiedy jest możliwość pokazania że spółka jest dobra to właśnie na takiej sesji jest nagła niemoc . Kiedy jutro będzie większa ochota do kupowania to pewnie z kolei nastroje na rynku będą nieodpowiednie . I weż tu zarób
  • Re: impel Autor: ~javc [83.17.162.*]
    Widzę po postach iż Impel już naprawdę masz dość tej spółki. Wnioskuje że masz stratę tej wielkości że żal tych pieniędzy albo jesteś tak zwiazany emocjonalnie z tą spółką ze nie chcesz sie pozbyć papiera. Nasze narzekania gdybania i życzenia na rynku prawdę powiedziawszy gówno znaczą ja juz sie z tego "wyleczyłem" nie ma sensu szarpać sobie nerwów. Żle sie czujesz z papierem sprzedaj część ze stratą kup inną jak masz coś na oku takie tu rządzą zasady chyba że wyznajesz kupie akcje i nie pozbędę sie jej dopóki nie wyjdę na swoim ale takie myslenie moze być bardzo dłuuugoterminowe z rozterkami. Masz przeczucie że możemy źle wyjsc na tym podziale to dodatkowy argument za zmniejszeniem zaangażowania.
    Pozdrawiam.
  • Re: impel Autor: ~wacek [89.77.184.*]
    Zgadzam się z Tobą i spokojnie dokupuję ten papier, który w mojej skromnej ocenie ma ciekawe perspektywy - przecież aktualnie mamy promocję po 27-28 zł
    Cześć javc . Pewnie masz rację że to nic nie da , z drugiej strony spółka jest notowana powyżej swojej wartości księgowej a już to na obecnym rynku to prawdziwy sukces . Po prostu mam świadomość że akcje powinny być droższe biorąc pod uwagę obecną sytuację spółki i szlag mnie trafia że rynek tego nie widzi albo co gorsza ten podział mógł spowodować taki odwrót ze spółki a przecież byliśmy już na dobrej drodze . Dostaliśmy w sumie też niezłą dywidendę więc nie jest żle a być może w przyszłym roku będzie wyższa albo utrzyma się na takim samym poziomie . Oczywiście że nie jest żle ale apetyt rośnie w miarę jedzenia . Oczekiwania jakie mam wobec tej spółki jako posiadacz akcji na razie rozmijają się z tym co sobie założyłem i to mnie wkurza . Oczywiście jednak dalej uważam że ten podział nie jest dobry dla drobnych akcjonariuszy bo może rozszczepić wartość obu firm szczególnie na tak niepewnym rynku . Akcji nie sprzedaję ,poczekam na ten podział zwłaszcza że nie widzę nic ciekawego na oku -wszędzie może być tak samo więc chyba lepiej poczekać tutaj na rozwój wydarzeń a nuż zaczniemy rosnąć !? Pozdrawiam !
    Całą dywidendę przeznaczyłem na zakup akcji IPL powyżej obecnej ceny i nie żałuję. Tradycjnie pozdrawiam i życzę lepszego nastroju. Mam ten papier od 2007 r. i nie mam powodów do narzekań, porównując inwestycje w inne spółki.
    No co za jełop . Kto się skusi na te 26.60 ? Kto tak zaniża kurs ?
    Fantastyczna spółka . Brawa dla akcjonariatu . Proponuje za darmo oddawać chętnie wezmę . Żeby tak nędznym obrotem zwalić kurs prawie o siedem procent to trzeba być inteligentem .
    Abstrahując od tego co jest wyżej napisane mam do Was pytanie : Jeśli akcje VD mają nominał 62 gr. a wartość godziwa została wyceniona na 4.62 zeta to przy wymianie jednej akcji impel na 3.21 akcji Vantage i przy założeniu że dzień referencyjny byłby jutro to oznacza to że 4.62 x 3.21=14.83 zeta czyli od dzisiejszej ceny na zamknięciu kurs został by skorygowany o 14.83 zeta ? Czyli : 26.32-14.83=11.49 . Czyli akcje impela jutro byłyby notowane (przykładowo)od następnego dnia sesyjnego po 11.49 ? Jeśli tak to po ile będzie emisyjna VD po 4.62 czy trochę wyżej ?
    Drogi Impelu, widzę, że poziom Twojej frustracji i podniety osiągnął już taki poziom, że poza narzekaniem na wszystko i wszystkich, toczeniem piany i defetyzmem nic Cię już nie kręci. Ja definitywnie kończę swój udział na Twoim destrukcyjnym i fatalistycznym forum. Dobra rada Kolego; nie masz kasy lub cierpliwości nie pakuj się na GPW. To rozrywka dla wytrawnych graczy z jajami nie wykluczając płci pięknej - żegnam i życzę ci więcej optymizmu i spokoju
    Witam . To nie jest moje forum tylko Nasze . Możemy się tu wypowiadać w różnym tonie . Ja ostatnio jestem w kiepskiej kondycji to prawda i trochę to widać na wątku . Ale nikogo nie przeklinam ,szczególnie nie obrażam - czasem tylko warczę na spółkę . Po prostu wypowiedzi które mają niskie i wysokie tony odnośnie sytuacji na spółce . Obiecuję poprawę . Czy mógłbyś mi odpowiedzieć na pytanie czy tak będzie mniej więcej wyglądał podział którego teoretyczne wyliczenia przedstawiłem wyżej ? Pozdrawiam i naprawdę obiecuję poprawę . Kiedy założyłem ten wątek jakoś w styczniu zeszłego roku impel był po 27 zeta z groszami - napisałem wtedy że to czas na tą spółkę i faktycznie był tyle że nie przewidziałem procesu powrotu z 38 zeta do tej samej ceny i dlatego się wściekam . Przecież ta spółka już powinna kosztować przynajmniej 40 zeta a wracamy na "stare"miejsce . Tak jestem wkurzony bo oczekiwałem pięknego marszu na północ i do pewnego stopnia był ale się skończył nienależnie akcjonariuszom którzy mają akcje ponad rok przynajmniej . Pozdrawiam ! p.s. Nie narzekaj ten wątek i tak jest bardzo kulturalny patrząc na przekrój całego forum .
    Witam . O ile kurs impela zostanie skorygowany ? Bo coś chyba żle obliczyłem ostatnim razem . Teraz wychodzi mi 6.91 zeta. Czy dobrze ? Proszę o info . Bo sam już nie wiem . Pozdrawiam !
    Mam pytanie do akcjonariuszy : Ile wig 20 musiałby rosnąć żeby ktoś zechciał kupić akcje impela z prawej ?
  • Re: IMPEL Autor: ~JAVC [83.17.162.*]
    JAK DZIŚ WYGRAM 50 BANIEK W LOTKA TO TAKĄ ZROBIE DZIDĘ DO GÓRY NA IMPELU ŻE WSZYSCY BEDĄ ZADOWOLENI ;-)
    Gdyby tak się stało to pewnie już byś się giełdą nie zajmował . Jeśli byś tak zrobił to życzę Ci tego z całego serca . Bo ja w impel powoli przestaje wierzyć . Javc ja to pytanie zadawałem już ale powiedz o ile kurs impela zostanie skorygowany ? Bo mnie wychodzi około 7 zeta . Czy zrobiłeś wyliczenia odnośnie tego podziału ?
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [46.113.206.*]
    Nie wiem o ile bedzie skorygowany kurs impela ale wiem jedno jak debiut bedzie na plus to sprzedam akcje. W obecnym spadkowym czasie miejmy nadzieje ze debiut bedzie udany. A tak poza tym to impel chodzi swoimi sciezkami jak kot. Przyjdzie czas bedzier rosł. Rynek dal szanse wyjscia po 38 zł, moglismy sprzedawac a nie oczekiwac niewiadomo jakich zyskow. Teraz to reka w nocniku.
    ps. dzida odwołana ;-)
    Jak tak patrzę na nasz walor szczególnie na zlecenia po lewej to się zastanawiam gdzie to się zatrzyma jak będzie panika skoro nie rośnie przy takich sesjach wzrostowych jak dziś . Potrzebny jest popyt tutaj przerzucają kilka lub kilkanaście tysięcy w umówionych transakcjach w czasie sesji co parę dni i nic z tego nie wynika . Mało tego nie wiadomo w jakim celu właściwie przerzucają te papiery . Wyniki niedługo ale znając ochotę do wzrostów naszego papiera to mam poważne wątpliwości czy zyskowność spółki która ma coraz lepsze wyniki w ogóle na tej giełdzie ma jakieś znaczenie .
    Ciekawe kiedy knf zatwierdzi prospekt i kiedy debiut na gpw ? Ciekawym też po jakiej cenie zadebiutuje vantage . JAVC impel chodzi ścieżkami które wyrysowują główni akcjonariusze .Ale może nie być żle ponieważ według mnie vantage w księgach impela jest dużo mniej warte niż debiut vantage w cenie godziwej ,więc może nawet na vantage zarobimy . Chyba że ja żle myślę i będzie do kitu . Jak zwykle pożyjemy zobaczymy .
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [46.112.162.*]
    http://stooq.pl/n/?f=505195&search=impel
    Dzięki javc ale bardziej mi chodziło kiedy knf upora się z prospektem vantage . Minął miesiąc i nic . Prospekt JSW ogarnęli w 26 dni a tu się nie śpieszą . Od szybkości knf zależy tak naprawdę debiut vantage . Najlepiej jakby to był koniec listopada początek grudnia .
[x]
IMPEL 0,39% 13,00 2021-03-03 13:46:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.