Ja też nic z tego nie rozumiem. Kursem akcji bym się na razie specjalnie nie przejmował bo przy obrocie 250 szt nie ma się co moim skromnym zdaniem podniecać cenami transakcyjnymi. To co na chwilę obecną wiemy to to, iż podjęto uchwałę o wydzieleniu i przekazaniu do VD EI, VD złożył prospekt do KNF, VD ma określić dzień referencyjny, VD ma się znaleźć na GPW w grudniu 2011 ... Mnie też niepokoi tak niski kurs akcji Impela. W mojej ocenie istotne jest to z kim i kiedy VD będzie realizował projekty deweloperskie (głównie PW). Na tą inwestycję potrzeba sporo kasy i pytanie czy VD będzie się posiłkował kredytem (jeżeli ma zdolność ?), czy też pojawi się jakiś inwestor strategiczny dla tej inwestycji ?! co wg mnie powinno popchnąć kurs spółki. Deweloperzy nie mają się ostatnio najlepiej, choć jak podało ostatnio chyba NBP ich marża w dalszym ciągu oscyluje wokół 50 %. Inwestycja w PW to z całą pewności unikatowy projekt w skali kraju, zagrożeniem jest jednak kolejny kryzys, który może te plany odsunąć w czasie. Chyba potrzeba nam sporo cierpliwości ? pozdrawiam