• Re: EVENTUS - do pamala Autor: ~miniek90@xyz.wp.pl [83.16.1.*]
    pamal - jeśli konkretnie Ciebie taki produkt interesuje - to napisz na mojego e-maila
    tu nie ma co porównywać - to są bardzo indywidualne rozwiązania - nie będę poruszać tego na forum
    pozdr
  • EVENTUS Autor: ~pamal [79.188.75.*]
    ok, wyślę maila, choć swoją drogą szkoda, że nie chcesz napisać na forum wówczas więcej osób mogłoby mieć porównanie i wybrać rzeczywiście najlepszy produkt
  • Re: EVENTUS Autor: ~przyszły emeryt [83.19.151.*]
    Dokładnie tak samo myślę.

Pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~dr [10.34.119.*]
    Sjesta

Spośród innych ubezpieczeń produkt ten wyróżnia udzielana już w dniu zawarcia umowy gwarancja wysokości przyszłej renty, która będzie wypłacana do końca życia klienta.
    Produkt adresowany jest do osób w wieku od 15 do 45 lat (w ubezpieczeniu ze składką regularną) oraz od 15 do 60 lat (w ubezpieczeniu z jednorazową składką). W zależności od wyboru klienta zamiast dożywotniej miesięcznej renty może on w wieku 65 lat otrzymać zebrane środki w formie jednorazowej wypłaty kapitału końcowego. Zarówno renta, jak i kapitał końcowy, powiększone zostaną o przyznane udziały w zysku. Wskazana w umowie kwota przyszłej renty jest zatem wartością minimalną, jaką gwarantuje STU na Życie Ergo Hestia SA. W wyniku przyznawania udziałów w zysku będzie ona wzrastać.

W przypadku śmierci klienta:
    - przed uzyskaniem uprawnień do wypłaty renty – uprawnione osoby wskazane przez ubezpieczonego otrzymują świadczenie w wysokości opłaconych składek ubezpieczeniowych,
    - w okresie wypłaty renty - uprawnione osoby wskazane przez ubezpieczonego otrzymują rentę przeniesioną (maksymalnie przez 15 lat, licząc od dnia nabycia przez ubezpieczonego uprawnień do renty).

• Re: EVENTUS Autor: ~matpet [83.29.50.*]
    ........ty chyba musisz być agentem Hestii, zrobiłeś właśnie reklamę produktu!!!!!
  • Re: EVENTUS Autor: ~Yogi [213.155.182.*]
    Ja mam Eventusa od prawie dwóch lat, przekonało mnie to ze jest gwarancja, nigdzie czegoś takiego w polsce nie ma, no i dzielą się zyskiem, a składka pracuje w 100 % nie zabieraja jak inni na początku już ze składki. No i poczytajcie sobie o reasekuratorze Munchener Ruck, jak ta firma padnie to nie bedzie gospodarki na całym Swiecie, a w tedy kaska nam nie bedzie potrzebna. Jak ktoś myśli o tym co bedzie robił na emeryturze to niech się poważnie zastanowi bo za 500 zł jakie z ZUS-u i OFE dostaniemy to raczej na chleb nie starczy. A czym szybciej zaczniemy w Eventusie to już przy minimalnej składce niezła kaska wychodzi. Wiem nikt w wieku 20 lat nie myśli o emeryturze, A POWINNI. Niestety taki kraj trzeba się samemu zabezpieczać i potem zyć a nie żebrać. Pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~lp [85.221.215.*]
    Dnia 2008-09-22 o godz. 10:50 ~Yogi napisał(a):
    > Ja mam Eventusa od prawie dwóch lat, przekonało mnie to ze
    > jest gwarancja, nigdzie czegoś takiego w polsce nie ma, no
    > i dzielą się zyskiem, a składka pracuje w 100 % nie
    > zabieraja jak inni na początku już ze składki. No i
    > poczytajcie sobie o reasekuratorze Munchener Ruck, jak ta
    > firma padnie to nie bedzie gospodarki na całym Swiecie, a w
    > tedy kaska nam nie bedzie potrzebna. Jak ktoś myśli o tym
    > co bedzie robił na emeryturze to niech się poważnie
    > zastanowi bo za 500 zł jakie z ZUS-u i OFE dostaniemy to
    > raczej na chleb nie starczy. A czym szybciej zaczniemy w
    > Eventusie to już przy minimalnej składce niezła kaska
    > wychodzi. Wiem nikt w wieku 20 lat nie myśli o emeryturze,
    > A POWINNI. Niestety taki kraj trzeba się samemu
    > zabezpieczać i potem zyć a nie żebrać. Pozdrawiam

Kolejny naganiacz z Ciebie, bo tylko taki akwizytorek mógłby sobie pozwolić na
    dalsze drążenie tematu o " jedynej gwarantowanej emeryturze".
    Człowiek, który tylko umie czytać i jest dociekliwy szybko sam odkryje, ŻE TO JEST EWIDENTNE KŁAMSTWO.
    Ale niczemu się już nie dziwię, bo skoro Eventus piszesz z dużej litery, a Polska z małej.....?
    bez odbioru.
  • Re: EVENTUS Autor: ~mati88 [89.108.220.*]
    Ja mam 20 lat i myślę o emeryturze i czym szybciej zacznę odkładać tym lepiej dla mnie. A sam ZUS to marna perspektywa, bo już teraz nie ma kto pracować na emerytów, a będzie jeszcze gorzej, bo czeka nas jeszcze bomba demograficzna. A coraz więcej ludzi myśli tak naprawdę jak uciec od ZUS-u. Jeszcze dochodzi do tego emigracja młodych ludzi... którzy nie chcą już wracać... i oni nie będą płacić składek do polskiego ZUS-u.

Jeszcze jestem ciekaw czy oszczędności ludzi w funduszach inwestycyjnych w tym roku też, zmniejszyły się o 50% tak jak giełda, a może o jeszcze więcej??? czekam na odpowiedz.

A co całego wątku to tu spotkamy agentów eventusa i jego przeciwników czyli innych agentów wszelakiej maści.

A co ja tu robię... Też usłyszałem od agenta o Eventusie, więc sprawdzam jego prawdomówność. Wnioski zostawie tylko dla siebie.

• Re: EVENTUS Autor: ~jan [194.169.213.*]
    Ale Sjesta to jednak nie Eventus
  • Re: EVENTUS Autor: ~cicho sza [77.91.32.*]
    Co tak cicho
  • Re: EVENTUS Autor: ~ja [83.8.238.*]
    tutaj często piszą ludzie którzy nie wiedzą co to jest EVENTUS a chcą usilnie przekonać innych do funduszy lub nie wiem czego /raczej wymyślają cuda/ produkt trzeba poznać i wówczas można go mieć lub nie ...tylko od ciebie zależy co chcesz mieć w przyszłości ..ja mam Eventusa choć nie pracuję w ubezpieczeniach pozdrawiam ....pa
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [89.79.184.*]
    No i to Twój błąd!!!
    Nie ma drugiego tak złodziejskiego produktu na rynku finansowym...
    1)Gwarancja 2,75 to ściema wystarczy chwycić za kalkulator i sobie samemu policzyć
    2)Nie wiem kto inwestuje w obligacje w perspektywie 20 czy 50 lat a do tego traci 15% na rzecz HMP czy HMI bo tyle biorą za zarządzanie obligacjami co jest stawką złodziejską.
    3)Nie wiem również jaka firma zabiera składką z dwóch pierwszych lat na opłaty dla swoich agentów i opłaty administracyjne( to nie przypadek że zysk jest dopisywany po 3 roku skoro pierwsze dwa lata to 0zł na koncie więc nie ma zysku)
  • Re: EVENTUS Autor: ~winia [83.8.199.*]
    A ja myślałam BILL ,że ty już umarłeś" śmiercią naturalną:" i nie będę musiała twoich głupot czytać,a jednak się "uaktywniłeś".....masakra! a tak a propo to ty już jestes aktuariuszem,że tak świetnie wszystko wyliczasz ,no,no,no moje gratulacje:)!
  • Re: EVENTUS Autor: ~yanosz [91.193.161.*]
    Kazde ubezpieczenie na zycie długoterm inowe jeżeli chcesz zerwać przed 3 rokiem trwania nie daje zwrotu składki a i potem też nie musi.
    Klient i towarzystwo umawiaja sie na naprzyklad 20 lat i umowa obowiazuje obie strony.
    Towarzystwo ponosi ryzyko od pierwszego dnia.
    Jezeli jedna strona zrywa umowe ponosi konsekwencje.
    Tak jest w OWU
    Tylko przewaznike klienci tego nie czytaja
    A potem sa problemy .
    Nie mozna oczekiwac od produktu emerytalnego , ze w trzecim roku trwaniaq odbierzemy tyle kasy ze na samochod starczy.
    No ale Bill pewnie zna taki produkt
    A jeszcze jedno mądralo.
    Idz z ulicy i kup takie obligacje jakie moze kupic dowolne towarzystwo ubezpieczeniowe.
    Chyba ze podjedziesz cięzarówką pełną pieniędzy.
    Polecam Tobie Billi blog doktora Gwiazdowskiego
    Poczytaj podszkol sie troche i moze bedą z Ciebie ludzie
    pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~winia [83.8.241.*]
    No BILL widzę,że i inne osoby się na Twojej "mądrości" poznały a Ty milczysz? doprawdy dziwne? a my z utęsknieniem czekamy na Twoje "dobre rady i nauki".
  • Re: EVENTUS Autor: ~sara [83.8.222.*]
    chłopie wszystko mylisz nic nie wiesz i nic co mówisz nie jest prawdą....dlaczego tak kłamiesz może masz inny produkt -chyba nie OFE - 80% strat a EVENTUS miał 15% zysku i trzeba wiedzieć jak liczy się zysk dla klienta ,stopa techniczna jest stała 2,75 + zyski które za rok poprzedni wyniosły ok 10,5 % ...jeśli chcesz wiedzieć więcej skontaktuj sie z HMI a nie siej nieprawdziwych informacji gdysz to jest w domenie polityków i Polaków pesymistów bądz zle trafiłeś do OFE... pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~jan [194.169.213.*]
    ale ty jesteś jakis nieszczęśliwy chyba.
    Tyle jadu i głupoty a zero informacji na temat tego o czym piszesz.
    A może Ty jesteś taki niedouczony agent , który nic nie robił i nie zarobił to teraz z zemsty takie rzeczy wypisuje
  • Re: EVENTUS Autor: ~Ona [81.190.37.*]
    Witam wszystkich, pracuje u osoby która jest przedstawicielką Eventusa na pozycji 3 i załuję dziś ,ze u Niej pracuję , spytacie dlaczego? dlatego ,że w ciągu czasu kiedy startowała z pozycji 1 aż do pozycji 3 ta osoba coraz bardziej jest zaborcza to co mówi o ludziach jest pzrerażające, zdecydowanie śmiem twierdzic ,że to zwykli dorobkiewicze którzy jak im idzie sprzedaz to ok ale jak jest spadek sprzedazy ro dopiero widac jak naprawde podchozą do ludzi i za kogo ich mają, to cholerny wyścig szczurów.Zatrudniona jestem na 1/8 etatu a pracuję w normalnym wymiarze, Ona uwaza ,że po co mi cały tetat? płaci mi Eventusa to wystarczające zabezpieczenie!!!! takie myślenie jest chore, spytacie dlaczego? a dlatego ,że co będzie jeśli ulegnę wypadkowi lub zwyczjnie zajdę w ciążę? i co wtedy?to perfidne wyzyskiwanie człowieka przez przedstawicieli HMI!! żerują na rynku ubezpieczeń! ludzi maja za totalnych idiotów.ale do czasu! Mam ogromny dylemat gdyż chcę odejść z firmy i tak napradę nie wiem czy cokolwiek z tych wpłąconych pieniedzy dostanę spytacie dlaczego? a dlatego ,ze OWU jest dla mnie trudne do zrozumienia, takie zapisy ,że wprost się zakręciłam czy cokolwiek dostanę jak zerwe polisę! Czy ktoś umie mi powiedzieć co z moimi składkami po 8 miesiącach się stanie???????? pozdrawiam.
  • Re: EVENTUS Autor: ~Winia [83.8.248.*]
    Po prostu...stracisz wszystko ale uwierz mi tak jest z każdą polisą ubezp. z kilmolwiek ją zawrzesz.Popytaj u agentów z innych firm,a powiedzą to samo.Co do Twojej pracy trudno mi się wypowiadac - decyzja należy do Ciebie;) Pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~taki jeden nie z HMI [78.86.145.*]
    Do ~Ona "Czy ktoś umie mi powiedzieć co z moimi składkami po 8 miesiącach się stanie????????"

Na twoim miejscu jeszcze raz bym przeczytal OWU.

Odstapic mozna od umowy zachowujac 3 miesieczny okres
    wypowiedzenia przez ktory jeszcz musisz placic skladke (§13P2)

Wykup polisy moze nastapic po 2 latach od jej zawarca (§18P2)

Jesli suma polisy jest taka sama lub wyzsza niz suma
    ubezpieczenia to dostajesz ta sume ubezpieczenia i udzial w zyskach.
    (§19P1 i §18P4)

Jesli twoja polisa ma wieksza wartosc niz suma ubezpieczenia
    to ta nadwyzka kasy zostaje przeniesiona na swiadczenie rentowe.
    Wysokosc tego swiadczenia (odprawa kapitalowa)
    ustalana jest na podstawie taryfy aktualnej w dniu zawierania
    umowy ( zalezy od długości okresu odroczenia oraz wieku i płci Ubezpieczonego).
    (§19P3 i P4)

Jak nie stac ciebie na oplacanie skladek zawsze mozesz przejsc na okres
    bezskladkowy do konca 2 roku.
  • Re: EVENTUS Autor: ~monik [83.15.132.*]
    jestem w branży i mam ofertę różnych firm-więc mam luz i nie muszę wszystkiego chwalić. mam klienta z eventusem od 7 lat wpłacił ok 8 000zł a ma tam 2800 -kicha. emerytura niby gwarantowana dożywotnio a w owu pisze że nie dłużej niż do 80 roku życia- więc spróbuj pożyć trochę dłuzej.zysk za zeszły rok 3,25% -na lokacie w banku nawet po odjęciu podatku belki mam więcej.tylko jak powiedzieć facetowi że kupił sobie dziadostwo.....
  • Re: EVENTUS Autor: ~Winia [83.8.227.*]
    Gościu! przeczytaj sobie dokładnie OWU,bo wypisujesz bzdury o tych latach i zysku! ,a czytającym "robisz wodę z mózgu" i tylko dziwię się,że jesteś z....branży ale chyba nie finansowej?
  • Re: EVENTUS Autor: ~monik [83.15.132.*]
    pisz co chcesz ale jeśli wpłacone jest 9 000 a na koncie widać tylko 4280 to coś nie pasuje chyba że dla ciebie to w porządku
  • Re: EVENTUS Autor: ~wer [77.253.180.*]
    Dnia 2008-11-02 o godz. 12:02 ~monik napisał(a):
    > jestem w branży i mam ofertę różnych firm-więc mam luz i
    > nie muszę wszystkiego chwalić. mam klienta z eventusem od 7
    > lat wpłacił ok 8 000zł a ma tam 2800 -kicha. emerytura niby
    > gwarantowana dożywotnio a w owu pisze że nie dłużej niż do
    > 80 roku życia- więc spróbuj pożyć trochę dłuzej.zysk za
    > zeszły rok 3,25% -na lokacie w banku nawet po odjęciu
    > podatku belki mam więcej.tylko jak powiedzieć facetowi że
    > kupił sobie dziadostwo.....
    Człowieku co za bzdury wygadujesz!! Nie rób klientowi wody z mózgu tylko spotkaj się najpierw z przedstawicielem HMI najlepiej doświadczonym bo wiesz co potrafiłeś na początku swojej pracy i zadaj mu konkretne pytania.Oczywiście jeżeli zależy Ci na kliencie a nie siej mu wątpliwości.Tylko dobro klienta-tak podchodż do tej pracy
  • Re: EVENTUS Autor: ~jar [83.8.197.*]
    wszystko mylisz nie znasz OWU emerytura jest do końca życia lub dziedziczona / beneficjent/ a wartośc polisy jest to co wpłaciłeś + zysk ale najlepiej spotkaj się z kimś z HMI niech Ci wytłumaczy nic nie wiesz ..przykro mi ale napeawd wiele mylisz pozdrawiam mam EVENTUSA 5 lat i jest to ok ..zabezpieczenie zobaczymy co ZUS da
    bo nie podpisywaliśmy z nim umowy może dać a może nie lub tylko zasiłek ..przy takim rządzeniu i długach zusu 157 mil. zł....nie będzie wesoło lepiej powoli oszczędzać... pozdrawiam jar..
  • Re: EVENTUS Autor: ~Agata [87.207.49.*]

Ludzie!
    Takie forum jek te, robi tak naprawdę wodę z mózgu ludziom. Każdy może nawypisywać bzdur, co mu ślina na język przyniesie. Potem moi klienci mówią mi ...czytałem forum i nie jaest tak jak mówisz....po czym rezygnują z podjęcia jakichkolwiek działań z emeryturą bo się boją i w dalszym ciągu zdani są na ZUS... No ale chyba każdy to wie że z niego to będzie zasiłek bardziej niż emerytura.
    Więc apeluję....jeżeli w 100 % nie znacie produktu eventus to nie wypowiadajcie się na jego temat....
  • Re: EVENTUS Autor: ~fejm [83.8.80.*]
    Całkowicie Agata Cię popieram.Nie można się wypowiadać na temat o czymś jak się nie zna szczegółów.Wszędzie są OWU trzeba czytać.Wiem z praktyki że klient sam ni e przeczyta więc robię to razem z nim ponieważ traktuję swoją pracę poważnie.Jestem uczciwa i profesjonalna w tym co robię.Za to ludzie mnie cenią i polecają innym.A to co Bill to szkoda komentować.Jeśli pisze że za wniosek płacą 500zł.,a on zarabiał 500 czy 1000zł to co on może powiedzieć o pracy w HMI.Leniom nikt nie płaci to co jeden wniosek na miesiąc robił?Przy takij produkcji to niezna się produktu.(trening czyni mistrza).EVENTUS nie jest oszustwem jest produktem typowo emerytalnym-do ZUS też płacimy 30 lat lub więcej i jak zaczynamy płacić to nie pytamy ile dostaniemy nie podpisujemy umowy więc możemy dostać 300zł i nic nie możemy zrobić bo nie mamy umowy cywilno prawnej jak w EVENTUSIE gdzie jakby firma nie dała co obiecała możemy iść do sądu.Na ZUS nie można iść do sądu.Długo by o tym pisać.Jak ktoś chce informacji w sprawie prywatnej emerytury lub pracy jako agen kontakt;jolanta.mich@tlen.plPozdrawiam wszystkich.

"
    Dnia 2008-11-28 o godz. 08:58 ~Agata napisał(a):
    >

Ludzie!
    Takie forum jek te, robi tak naprawdę wodę z
    > mózgu ludziom. Każdy może nawypisywać bzdur, co mu ślina na
    > język przyniesie. Potem moi klienci mówią mi ...czytałem
    > forum i nie jaest tak jak mówisz....po czym rezygnują z
    > podjęcia jakichkolwiek działań z emeryturą bo się boją i w
    > dalszym ciągu zdani są na ZUS... No ale chyba każdy to wie
    > że z niego to będzie zasiłek bardziej niż emerytura.
    Więc
    > apeluję....jeżeli w 100 % nie znacie produktu eventus to
    > nie wypowiadajcie się na jego temat....

• Re: EVENTUS Autor: ~gabrielgab [83.9.221.*]
    witam serdecznie.
    Odpowiadam po 2 latach wpłacania składki bez znaczenia jakiej wysikości stan zebranego kapitału wynosi równe "0" słownie ZERO
    DLA PRZYKŁADU:
    SKŁADKA NP 200 ZŁ W 4 ROKU WPŁACANIA KAPITAŁ WYNOSI - 1715 ZŁOTYCH CZYLI TOWARZYSTWO ZJADŁO NA SWOJE POTRZEBY OK.90% NASZEGO WPŁACONEGO KAPITAŁU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    KOLEJNY SMCZEK EVETUSA PROSZE SIE SPYTAĆ TOWARZYSTWA O WARTOŚĆ WYKUPU POLISY NP. PO 5 ,10 LUB 15 LATACH
    KOSZTY UTRZYMANIA" EVETUSA" SĄ NA POZIOMIE OK 67% UZYSKUJE PAN KAPITAŁ W 100% DOPIERO 31 ROKU TRWANIA POLISY
    Z POWAZANIEM gabrielgab
  • Re: EVENTUS Autor: ~Elegant [93.105.41.*]
    no to jest chyba oczywiste, wykup zawsze jest gorszy, bo założeniem jest emerytura a nie rezygnacje z niej po kilku latach ;p

Ja mam eventusa już 3 lata, i po godzinach wyliczeń nie wychodzi mi tak jak mi podawano, musze przyznać szczerze, że nawet więcej mi wyszło, w prawdzie nie wiele więcej niż oczekiwałem i wyliczałem ale byłem bardzo miło zaskoczony. Właśnie zakupiłem kolejnego dla żony i jak mi nowy interes wypali mam zamiar jeszcze jednego zakupić dla siebie, żeby mieć wiekszy wybór na końcu.

Pozdrawiam gorąco :)
  • Re: EVENTUS Autor: ~znmajomy [93.105.41.*]
    Popieram poprzedników, proszę nie wypowiadać się na temat którego nie znacie do końca, bo to wprowadza innych w błąd. Jak macie poważniejsze pytania to piszcie na maile tu podane albo dzwońcie moge też swój numer podać. Jak ktoś z natury jest nastawiony na NIE to proszę bardzo, nikogo na siłe nie namawiamy, sami wierzymy w to i chcemy pomóc innym, żeby za pare lat nie obudzili się z ręką w nocniku. Zasady są super, niektóre może troche podobne do innych firm, bo SŁUCHAJCIE NO LOGICZNE JEST, ŻE NIKT NIC ZA DARMO NIE ZROBI. Ale jeżeli korzyści są obustronne to chyba nie jest źle, zwłaszcza, ze te korzyści są bardziej po stronie klienta. Aby się o tym konkretnie przekonać trzeba dowiedzieć się szczegółów, a nie na podstawie jakiejś miernej wiedzy się wypowiadać.

Ja osobiście mam EVENTUSA od dwóch lat, żonie też kupiłem, jestem przekonany że to dobra inwestycja, w momeńcie kryzysu i obserwacji co wogóle dzieje się na rynku jestem w 100 % przekonany że dobrze zainwestowałem swoje pieniądze i moge to dalej polecić. A jak ktoś nie chce no to trudno, pogadamy za jakieś 30 lat w tedy się zdziwicie.

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych. I pamiętajcie najważniejsze żaden pracownik HMI nie wciśnie wam na siłę EVENTUSA jak tego nie będziecie chcieli, a zawsze nawet jak już raz wam ktoś to tłumaczył to moim zdaniem warto posłuchać i sprawdzić to jeszcze raz ,zwłaszcza w dobie kryzysu zdziwicie się jak ta sprawa teraz wygląda, wbrew pozorom. pa pa
  • Re: EVENTUS Autor: ~jolanta.mich@tlen.pl [83.8.81.*]
    W całości popieram wypowiedż.Nawet zwierzęta wiewiórki ,niedżwiedzie itp robią zapasy na gorsze czasy,a do szkoły nie chodziły mają lepszy instykt,inteligencje od człowieka?
    Ja osobiście mam dla 4-ro osobowej rodziny EVENTUSA i pracuję w tym.Czy bym brała jak bym nie była o tym przekonana lub bym miała być oszukana?Polecam.kontakt ze mną;jolanta.mich@tlen.pl tel.503053927 dla zainteresowanych EVENTUSEM.Pozdrawiam

Dnia 2009-01-17 o godz. 21:23 ~znmajomy napisał(a):
    > Popieram poprzedników, proszę nie wypowiadać się na temat
    > którego nie znacie do końca, bo to wprowadza innych w błąd.
    > Jak macie poważniejsze pytania to piszcie na maile tu
    > podane albo dzwońcie moge też swój numer podać. Jak ktoś z
    > natury jest nastawiony na NIE to proszę bardzo, nikogo na
    > siłe nie namawiamy, sami wierzymy w to i chcemy pomóc
    > innym, żeby za pare lat nie obudzili się z ręką w nocniku.
    > Zasady są super, niektóre może troche podobne do innych
    > firm, bo SŁUCHAJCIE NO LOGICZNE JEST, ŻE NIKT NIC ZA DARMO
    > NIE ZROBI. Ale jeżeli korzyści są obustronne to chyba nie
    > jest źle, zwłaszcza, ze te korzyści są bardziej po stronie
    > klienta. Aby się o tym konkretnie przekonać trzeba
    > dowiedzieć się szczegółów, a nie na podstawie jakiejś
    > miernej wiedzy się wypowiadać.

Ja osobiście mam EVENTUSA
    > od dwóch lat, żonie też kupiłem, jestem przekonany że to
    > dobra inwestycja, w momeńcie kryzysu i obserwacji co wogóle
    > dzieje się na rynku jestem w 100 % przekonany że dobrze
    > zainwestowałem swoje pieniądze i moge to dalej polecić. A
    > jak ktoś nie chce no to trudno, pogadamy za jakieś 30 lat w
    > tedy się zdziwicie.

Pozdrawiam wszystkich
    > zainteresowanych. I pamiętajcie najważniejsze żaden
    > pracownik HMI nie wciśnie wam na siłę EVENTUSA jak tego nie
    > będziecie chcieli, a zawsze nawet jak już raz wam ktoś to
    > tłumaczył to moim zdaniem warto posłuchać i sprawdzić to
    > jeszcze raz ,zwłaszcza w dobie kryzysu zdziwicie się jak ta
    > sprawa teraz wygląda, wbrew pozorom. pa pa
    Dnia 2009-01-17 o godz. 21:23 ~znmajomy napisał(a):
    > Popieram poprzedników, proszę nie wypowiadać się na temat
    > którego nie znacie do końca, bo to wprowadza innych w błąd.
    > Jak macie poważniejsze pytania to piszcie na maile tu
    > podane albo dzwońcie moge też swój numer podać. Jak ktoś z
    > natury jest nastawiony na NIE to proszę bardzo, nikogo na
    > siłe nie namawiamy, sami wierzymy w to i chcemy pomóc
    > innym, żeby za pare lat nie obudzili się z ręką w nocniku.
    > Zasady są super, niektóre może troche podobne do innych
    > firm, bo SŁUCHAJCIE NO LOGICZNE JEST, ŻE NIKT NIC ZA DARMO
    > NIE ZROBI. Ale jeżeli korzyści są obustronne to chyba nie
    > jest źle, zwłaszcza, ze te korzyści są bardziej po stronie
    > klienta. Aby się o tym konkretnie przekonać trzeba
    > dowiedzieć się szczegółów, a nie na podstawie jakiejś
    > miernej wiedzy się wypowiadać.

Ja osobiście mam EVENTUSA
    > od dwóch lat, żonie też kupiłem, jestem przekonany że to
    > dobra inwestycja, w momeńcie kryzysu i obserwacji co wogóle
    > dzieje się na rynku jestem w 100 % przekonany że dobrze
    > zainwestowałem swoje pieniądze i moge to dalej polecić. A
    > jak ktoś nie chce no to trudno, pogadamy za jakieś 30 lat w
    > tedy się zdziwicie.

Pozdrawiam wszystkich
    > zainteresowanych. I pamiętajcie najważniejsze żaden
    > pracownik HMI nie wciśnie wam na siłę EVENTUSA jak tego nie
    > będziecie chcieli, a zawsze nawet jak już raz wam ktoś to
    > tłumaczył to moim zdaniem warto posłuchać i sprawdzić to
    > jeszcze raz ,zwłaszcza w dobie kryzysu zdziwicie się jak ta
    > sprawa teraz wygląda, wbrew pozorom. pa pa
  • Re: EVENTUS Autor: ~zadowolony Jan K. [77.115.203.*]
    Witam wszystkich.Jestem szczęśliwym posiwdaczem EVENTUSA od ponad roku,Teraz kupołem następnego.Uważam że nie ma dziś na rynku Polskim lepszej oferty emerytalnej(sprawdzone w Niemczech).Jeśli ktoś ma pytania,albo chce kupić Eventusa mogę podać e-mail do mojego znajomego który się tym zajmuje. zybi13@wp.pl
  • Re: EVENTUS Autor: ~agentka [83.19.151.*]
    Może jakieś nowe spostrzeżenia, nowe uwagi - bardzo proszę.
  • Re: EVENTUS Autor: ~Mariusz [87.105.1.*]
    Byłem wczoraj na spotkaniu z agentem HMI (HMP). Powiedział że GWARANTUJE już za moją 1 składke (czyli za 150 zł) 320 zł... Czyli ponad 100 % zysku.

Mój brat rozmawiał z gościem z miesiąc wcześniej - i stwierdzamy kilka ciekawych rozbieżności...

Poza tym wyliczenia na kalkulatorze - że zaczynając wplacać teraz (facet, 26 lat) uzbieram do 65 roku życia jakieś 650 000 zł...a miesięczna emeryturka wyniesie ok 2700 netto!

Tylko że teraz robie wyliczenia przy składce 150 zł/ mc (płacone w 1 racie na rok po 1800) i po 10 latach wyszło mi tyle:

10 lat - 23 268 zł ( z czego 18 000 wkład własny + 5 268 odsetek) Odsetki liczyłem 5% (wiecej niż gwarantowane 2,75% i mniej niż przypuszczalne 10,5 %).

Mam pytanie - skąd się bierze gwarancja ponad 100% zysku?? Że za moje 150 zł dostane ponad 300????????????? Śmierdzi!
  • Re: EVENTUS Autor: ~Winia [83.8.233.*]
    Wiesz co? jak juz tak "dobrze liczysz" to mam propozycję nie kupuj Eventusa ale zostań za to aktuariuszem (jeżeli wiesz co oznacza to słowo:) ,bo gwarantuję,że "świetnie" będziesz przeliczał :) i juz pewnie tam na Ciebie czekają.Pozdrawiam! -jednak ludzka głupota doprawdy nie zna granic!
  • Re: EVENTUS Autor: ~Krzysiek [217.173.198.*]
    Ale może w koncu ktoś zorientowany powie jak kształtują się zarobki Agentów EVENTUSA
  • Re: EVENTUS Autor: ~jolanta.mich@tlen.pl [83.8.86.*]
    Dnia 2009-02-23 o godz. 23:34 ~Krzysiek napisał(a):
    > Ale może w koncu ktoś zorientowany powie jak kształtują się
    > zarobki Agentów EVENTUSA
    Z jakiego jesteś miasta?Jak jesteś zainteresowany pracą lub produktem napisz jolanta.mich@tlen.pl
  • Re: EVENTUS Autor: ~vitka [88.199.100.*]
    zarobki zależą od pozycji, jest ich 5. im jesteś "lepszy w sprzedaży" tym jesteś na wyższej pozycji. kazde 100 zł które zadeklaruje klient na 30 lat to 12,7 punkta. 1 punkt ma różną wartosc dla agenta - to zalezy od jego pozycji :) na poz 1 - 20zł, 2 - 31 zł 3- 40 zł itd.. coraz wiecej. Wiec jeśli Ty podpiszesz ubezpieczenie miesieczne na 100 zł/mies na 30 lat to agent 1 kategorii otrzyma okolo 250 zł. teoretycznie.
    bo 20% od razu jest zabierane przez HMI na poczet ewentualnych porażek agenta (czytaj - ty przestajesz płacic). jesli płacisz 2 lata terminowo po 2 latach agent dostaje te 20%.
    żeby wogole otrzymac te kase która zarobil - musi założyc dzialalnosc gospodarcza, odprowadzic od tej kwoty podatki i oplacic oczywiscie ZUS :) wiec suma suumarum dostaje w granicy 150 zl a nie 250 zł.
    W lepszej sytuacji jest osoba nad tym biednym agentem. ona nic nie robiąc dostaje różnicę jaką osoba na poz 2 by za taką polisę zarobiła a ile zarobił jej podopieczny na poz 1. czyli dwójka zarobilaby 12,7 punkta x 31 zł = 393,70 a jedyneczka zarobila 254 zl. Róznica 393,7 - 254 = 139,70 dla agenta z dwójeczką jako bonus wedruje :) też oczywiscie minus podatki.
    To tak w naprawdę duuuzym skrócie.
  • Re: EVENTUS Autor: ~Barnej [83.21.241.*]
    Ale akcja z tym eventusem :))). Pisze to po spotkaniu z agentem, przeczytałem te 5 stron i widzę że piszą tu sami agenci z eventusa :))) Jakbym miał dejavu z tego spotkania :)))

-blog gwiazdowskiego
    -niemieccy turyści na emeryturze
    -100% gwarancji zysku po podpisaniu umowy
    -znajdź mi bank który gwarantuje choć 1% pewnego zysku przez 30lat to jutro wpłacę tam milion
    -kto jest najlepszy bo ubezpiecza mundial?
    -jak padnie hamburg manhaimer to nikomu pieniądze nie będą potrzebne bo to będzie koniec świata :)))
    -czemu nie ma reklam eventusa? a widziałeś reklame porsche?

Wpisujcie tu te teksty, bo nie pamiętam wszystkiego napewno :)))
  • Re: EVENTUS Autor: ~zainteresowany [217.173.198.*]
    A o tym ile naprawdę można zarobić jako przedstawiciel HMI dalej nic, ciągle tylko "dużo", a ile to w końcu jest?
  • Re: EVENTUS Autor: ~jeż [83.8.229.*]
    proponuję się zatrudnić i zobaczyć jak jest naprawdę a później możesz opiniować jeśli oczywiście jesteś prawdomówny pozdrawiam. aha ten biznes jest dla uczciwych .pa
  • Re: EVENTUS Autor: ~ann [79.162.167.*]
    Dobre!!! Są jak SEKTA hehe - u mnie gadala to samo!!!!
    Barnej - pozdrawiam!
  • Re: EVENTUS Autor: ~kupiec [87.206.165.*]
    Czy jest ktos, kto moze napisac na forum jakie sa alternatywy dla eventusa?

• Re: EVENTUS Autor: ~lp [85.221.210.*]
    To juz staje się nudne. Dokładniej czytaj wcześniejsze posty. Bo o produktach innych niż
    ten marny EVENTUS dawno już się wypowiadałem.
    pzdr
  • Re: EVENTUS Autor: ~seba [217.173.198.*]
    a o zarobkach dalej nic
  • Re: EVENTUS Autor: ~vitka [88.199.100.*]
    zarobki zależą od pozycji, jest ich 5. im jesteś "lepszy w sprzedaży" tym jesteś na wyższej pozycji. kazde 100 zł które zadeklaruje klient na 30 lat to 12,7 punkta. 1 punkt ma różną wartosc dla agenta - to zalezy od jego pozycji :) na poz 1 - 20zł, 2 - 31 zł 3- 40 zł itd.. coraz wiecej. Wiec jeśli Ty podpiszesz ubezpieczenie miesieczne na 100 zł/mies na 30 lat to agent 1 kategorii otrzyma okolo 250 zł. teoretycznie.
    bo 20% od razu jest zabierane przez HMI na poczet ewentualnych porażek agenta (czytaj - ty przestajesz płacic). jesli płacisz 2 lata terminowo po 2 latach agent dostaje te 20%.
    żeby wogole otrzymac te kase która zarobil - musi założyc dzialalnosc gospodarcza, odprowadzic od tej kwoty podatki i oplacic oczywiscie ZUS :) wiec suma suumarum dostaje w granicy 150 zl a nie 250 zł.
    W lepszej sytuacji jest osoba nad tym biednym agentem. ona nic nie robiąc dostaje różnicę jaką osoba na poz 2 by za taką polisę zarobiła a ile zarobił jej podopieczny na poz 1. czyli dwójka zarobilaby 12,7 punkta x 31 zł = 393,70 a jedyneczka zarobila 254 zl. Róznica 393,7 - 254 = 139,70 dla agenta z dwójeczką jako bonus wedruje :) też oczywiscie minus podatki.
    To tak w naprawdę duuuzym skrócie.
  • Re: EVENTUS Autor: ~Winia [83.8.202.*]
    V itka! czy uważasz,że dobrze robisz pisząc takie rzeczy na forum? nie każdy to zrozumie i na czym to tak naprawdę polega.Powinnaś byc większą dyplomatką w t ym zakresie i zachować tzw.etykę zawodową - to też rada na przyszłość! Przemilcz pewne sprawy za nim o nich powiesz lub napiszesz.
  • Re: EVENTUS Autor: ~Vitka [88.199.100.*]
    Witam, otóż uważam że każdy ma prawo wiedzieć ile się na tym zarabia, dlaczego zarobki mają być tabu? Być może dzięki temu ludzie skuszą się i przyjdą do Ciebie abyś wprowadziła ich strukturę, bo chyba jesteś agentka, nieprawdaż? I nie osądzaj innych że nie zrozumieją, kto chce ten zrozumie. Te informacje nie są utajnione i nie widzę podstaw do nie podania ich. Miłego dnia zyczę.