Dnia 2024-03-13 o godz. 07:57 ~antyWhy napisał(a):
> "Człowieku sam nie wiesz co piszesz bo nie masz pojęcia o grze. Fazę przed zamknięciem nazywasz fxingiem i widzisz jak posiadaczom S aktywują stopy :-)
> Teraz piszesz, że cię wywieźli z L do 2330, nie wiedząc, że 8 marca był dołek na 2315
> Ręce opadają co ci ludzie na tym wątku wypisują.
> Chyba tylko Ravcio i Benitor są graczami w realu, a cała reszta to pismaki, którym nawet nie chce się trochę podszkolić aby byli bardziej wiarygodni. "
>
> Prezes czytaj co to fixing:
>
Główny Rynek GPW - Słownik terminów giełdowych>
> Poza tym mnie nie interesują dołki czy górki podczas dnia, chyba, że SL mi wywali bo główną pozycją gram na future nie CFD. Na zamknięciu było min 2337 na serii H ostatnio, stąd pisałem o 2330 bo nie przywiązuje aż takiej uwagi do detali w przeszłości jak 3, 5 czy 7 pkt. Depo musi być z wystarczającym zapasem, aby nie zerkać co 5 minut na wykres. Taki mam "styl', zarabiam/tracę po swojemu.
>
> Także prezes wyluzuj, wczoraj miałeś S współczuję, miałeś L gratuluje. Spokojnie niedługo się odwróci, dobry MM i dasz radę.
>
> Zgodzę się z jednym, ze względów zawodowych nie często mam czas na grę DT, a tymbardziej pisaninę o tym. Obecnie się nudzę, ale już niedługo, więc gram i piszę póki mam czas, pewnie same bzdury. Trudno.
>
> Jeśli łapek zielonych będzie mniej niż czerwonych zamilknę przyjmując- wyrok społeczności ;)
>
> Co do rynku to LOP wciąż ogromny, więc szarpnięcia możliwe, kierunek jak dla mnie jeszcze północ, a potem dół. Zgadzam się tutaj z ciekawą opinią przedstawioną przez lucek, po co było wczorajsze szarpnięcie.
>
Jednak jesteś kompletnym dyletantem bo wkleiłeś link do słownika giełdowego, zamiast posłużyć się po prostu harmonogramem sesji.
Oto on: https://www.gpw.pl/szczegoly-sesji/
Mam nadzieję, że potrafisz odnaleźć harmonogram dla notowań kontraktów indeksowych i zapoznasz się z jego poszczególnymi fazami. Dowiesz się tam, że podczas fazy przed zamknięciem, którą nazwałeś fixingiem można składać zlecenia na zamknięcie, ale żadne transakcje nie są zawierane. Ty zaś w swej głupocie napisałeś:
" P.S na początku FIX ewidentnie wyzwalali SL miśkom na nowej serii, a to jest dla mnie dość jasny znak co planują na najbliższe dni po rozliczeniu."