• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~Danzel [88.156.144.*]
    No tak, tylko oni za te wizję kasę biorą, a jak się nie sprawdzi to nie szkodzi, no bo oni zawsze dla bezpieczeństwa podają dwa możliwe rozwiązania, inaczej możnaby się ich czepiać, że przez ich wizje ludzie kasę tracą. Nie napiszę nic odkrywczego, ale skoro taki anal "trzepałby kasę" na grajdole, to nie pisałby komentarzy o grajdole tylko sam w realu by grał, a może gra, tylko my tego nie wiemy a tu sobie dorabia. :)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~lucek [37.225.84.*]
    Po gorszych danych początkowe dynamiczne zejście i równie szybkie odbicie miało zachęcić drobnych graczy do łapania górki.Kiedy ich próg bólu został przekroczony przez wywołaną panikę zakupów to grubasy w prosty sposób pozbyli się swoich L sprzedając je spanikowanym szorciarzom.Na serii M drobni otwierali nowe L widząc już w wyobraźni 2500 a grubasy nowe S.Być może jutro z rana będzie jeszcze dalszy ciąg tej zabawy albo i nie.Zależy jak dzisiaj zakończą bazowe bo one u siebie podobnie się zabawili
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~antyWhy [88.199.40.*]
    "Człowieku sam nie wiesz co piszesz bo nie masz pojęcia o grze. Fazę przed zamknięciem nazywasz fxingiem i widzisz jak posiadaczom S aktywują stopy :-)
    Teraz piszesz, że cię wywieźli z L do 2330, nie wiedząc, że 8 marca był dołek na 2315
    Ręce opadają co ci ludzie na tym wątku wypisują.
    Chyba tylko Ravcio i Benitor są graczami w realu, a cała reszta to pismaki, którym nawet nie chce się trochę podszkolić aby byli bardziej wiarygodni. "

Prezes czytaj co to fixing:
    Główny Rynek GPW - Słownik terminów giełdowych

Poza tym mnie nie interesują dołki czy górki podczas dnia, chyba, że SL mi wywali bo główną pozycją gram na future nie CFD. Na zamknięciu było min 2337 na serii H ostatnio, stąd pisałem o 2330 bo nie przywiązuje aż takiej uwagi do detali w przeszłości jak 3, 5 czy 7 pkt. Depo musi być z wystarczającym zapasem, aby nie zerkać co 5 minut na wykres. Taki mam "styl', zarabiam/tracę po swojemu.

Także prezes wyluzuj, wczoraj miałeś S współczuję, miałeś L gratuluje. Spokojnie niedługo się odwróci, dobry MM i dasz radę.

Zgodzę się z jednym, ze względów zawodowych nie często mam czas na grę DT, a tymbardziej pisaninę o tym. Obecnie się nudzę, ale już niedługo, więc gram i piszę póki mam czas, pewnie same bzdury. Trudno.

Jeśli łapek zielonych będzie mniej niż czerwonych zamilknę przyjmując- wyrok społeczności ;)

Co do rynku to LOP wciąż ogromny, więc szarpnięcia możliwe, kierunek jak dla mnie jeszcze północ, a potem dół. Zgadzam się tutaj z ciekawą opinią przedstawioną przez lucek, po co było wczorajsze szarpnięcie.

• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: jacek303 [83.20.222.*]
    Jutro korekta na bankach. Nasi "mistrzowie" spróbują sprzedać napompowane spółki rano ale im się to nie uda po tych cenach. Coś mi tu pachnie likwidacją podatku Belki i insajderką. Zobaczymy jutro. Wrócimy ok. 10.00 poniżej 2400 na WIG20.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~Wilk_z_banana [46.204.8.*]
    Ja zamknąłem swoje L na których kisiłem w ciągu miesiąca sumarycznie straciłem 2p a było w maxie -102p więc jestem zadowolony poczekam aż się przerzuca i skończą te chore pociągnięcia pod rozliczenie
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~lucek [37.225.84.*]
    Jesteś Rambo z banana:)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~Danzel [88.156.144.*]
    Ja też w zeszłym roku w wakacje przeżyłem stratę na 1k 100 punktów (o czym pisałem wtedy). Nie dość, że odrobiło te 100 pkt to jeszcze drugie tyle urosło. Miesiąc czasu czekałem. :)
    A co, jak Stany dziś 3% zrobią? Przejrzyjcie sobie historyczne wykresy dzienne. Oni nie myślą, tylko najczęściej bezmyślnie kopiują zachowania z naszego marketu. A potem zdziwienie, że Amerykany namalowali to samo na wykresie co my mieliśmy.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~Wilk_z_banana [46.204.8.*]
    Podbija do 80 na koniach i tak pobijają się między 2420-2490 aby był niedosyt na przyszłą serie
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~kichot [85.221.150.*]
    Tak patrzę na nvidie i się zastanawiam czy dobije do 2500
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~prezes [37.225.73.*]
    Obecnie S&P500 Future i DAX Future notują kosmetyczne wzrosty w porównaniu do notowań z wczoraj z godz. 17, gdy nasza giełda kończyła bieg. Można się więc spodziewać, że nasz kontrakt otworzy się neutralnie, a ponieważ dzisiaj nie pojawią się żadne mocne dane makro, więc będziemy zdani na dryfowanie w rytm zmian na rynkach bazowych.
    Ale pewnie do czasu aż nasi główni gracze nie zdecydują inaczej :-)
    Dnia 2024-03-13 o godz. 07:57 ~antyWhy napisał(a):
    > "Człowieku sam nie wiesz co piszesz bo nie masz pojęcia o grze. Fazę przed zamknięciem nazywasz fxingiem i widzisz jak posiadaczom S aktywują stopy :-)
    > Teraz piszesz, że cię wywieźli z L do 2330, nie wiedząc, że 8 marca był dołek na 2315
    > Ręce opadają co ci ludzie na tym wątku wypisują.
    > Chyba tylko Ravcio i Benitor są graczami w realu, a cała reszta to pismaki, którym nawet nie chce się trochę podszkolić aby byli bardziej wiarygodni. "
    >
    > Prezes czytaj co to fixing:
    >Główny Rynek GPW - Słownik terminów giełdowych
    >
    > Poza tym mnie nie interesują dołki czy górki podczas dnia, chyba, że SL mi wywali bo główną pozycją gram na future nie CFD. Na zamknięciu było min 2337 na serii H ostatnio, stąd pisałem o 2330 bo nie przywiązuje aż takiej uwagi do detali w przeszłości jak 3, 5 czy 7 pkt. Depo musi być z wystarczającym zapasem, aby nie zerkać co 5 minut na wykres. Taki mam "styl', zarabiam/tracę po swojemu.
    >
    > Także prezes wyluzuj, wczoraj miałeś S współczuję, miałeś L gratuluje. Spokojnie niedługo się odwróci, dobry MM i dasz radę.
    >
    > Zgodzę się z jednym, ze względów zawodowych nie często mam czas na grę DT, a tymbardziej pisaninę o tym. Obecnie się nudzę, ale już niedługo, więc gram i piszę póki mam czas, pewnie same bzdury. Trudno.
    >
    > Jeśli łapek zielonych będzie mniej niż czerwonych zamilknę przyjmując- wyrok społeczności ;)
    >
    > Co do rynku to LOP wciąż ogromny, więc szarpnięcia możliwe, kierunek jak dla mnie jeszcze północ, a potem dół. Zgadzam się tutaj z ciekawą opinią przedstawioną przez lucek, po co było wczorajsze szarpnięcie.
    >

Jednak jesteś kompletnym dyletantem bo wkleiłeś link do słownika giełdowego, zamiast posłużyć się po prostu harmonogramem sesji.
    Oto on: https://www.gpw.pl/szczegoly-sesji/

Mam nadzieję, że potrafisz odnaleźć harmonogram dla notowań kontraktów indeksowych i zapoznasz się z jego poszczególnymi fazami. Dowiesz się tam, że podczas fazy przed zamknięciem, którą nazwałeś fixingiem można składać zlecenia na zamknięcie, ale żadne transakcje nie są zawierane. Ty zaś w swej głupocie napisałeś:
    " P.S na początku FIX ewidentnie wyzwalali SL miśkom na nowej serii, a to jest dla mnie dość jasny znak co planują na najbliższe dni po rozliczeniu."
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    No cóż raczej niepotrzebnie się wyrwałem. Jankes nie rozegrał zgodnie z planem.
    Jeszcze nie wszystko stracone ravcio bo pojedziemy raczej na dół niż do góry :-)
    ostatni akt z mojej strony w tej "kłótni": jeśli na fazie przed zamknięciem czy otwarciem nagle nasz poziom 1 albo 8000 to po co? a takie ruchy się zdarzają, zwłaszcza tuż przed przesileniem z mojego doświadczenia. Dla mnie to dość proste: przykładowo "gruby" chce dobrać możliwie dużo L, bo poziom fajny, ale nie ma drugiej strony bo mało chętnych na S. Co robi, na fixie wywala daną serię na 1pkt nawet na 1 sekundę. To powoduje, że wszystkie zlecenia PKC z limitem akywacji (tzw. SL) zostają aktywowane i wchodzą do arkusza jako PKC na S i gruby już od kogo brać. Stąd moje pisanie o prawdopodobnym wywalnianiu SL, żeby miał drugą stronę bo wywalili wysoko fix na serii M, chyba nawet 2600+ widziałem.

Jeśli masz inną teorię prosze podziel sie nią, albo i nie twoja sprawa.
    Kilka pkt. cofki nic nie zmienia ja to bym chciał test 2400 dziś lub jutro a o to może być gorzej.
    Grać w tygodniu rozliczenia to ryzykowny pomysł bo wszystko możliwe.
    Dnia 2024-03-13 o godz. 08:42 ~antyWhy napisał(a):
    > ostatni akt z mojej strony w tej "kłótni": jeśli na fazie przed zamknięciem czy otwarciem nagle nasz poziom 1 albo 8000 to po co? a takie ruchy się zdarzają, zwłaszcza tuż przed przesileniem z mojego doświadczenia. Dla mnie to dość proste: przykładowo "gruby" chce dobrać możliwie dużo L, bo poziom fajny, ale nie ma drugiej strony bo mało chętnych na S. Co robi, na fixie wywala daną serię na 1pkt nawet na 1 sekundę. To powoduje, że wszystkie zlecenia PKC z limitem akywacji (tzw. SL) zostają aktywowane i wchodzą do arkusza jako PKC na S i gruby już od kogo brać. Stąd moje pisanie o prawdopodobnym wywalnianiu SL, żeby miał drugą stronę bo wywalili wysoko fix na serii M, chyba nawet 2600+ widziałem.
    >
    > Jeśli masz inną teorię prosze podziel sie nią, albo i nie twoja sprawa.

Człowieku, ręce opadają od tych bzdur, które wypisujesz.
    Zacznij od gruntownej edukacji na temat gry na kontraktach terminowych na GPW, a później bierz się za pisanie, bo za grę nie radzę ci się zabierać z twoją wiedzą i żadnym doświadczeniem.
    Z mojej strony koniec, kropka.
    SL aktywuje poziom podczas notowań ciągłych. TKO nie aktywuje SL.
    Dnia 2024-03-13 o godz. 08:53 ravcio napisał(a):
    > SL aktywuje poziom podczas notowań ciągłych. TKO nie aktywuje SL.

No tak, ale ten dyletant o tym nie wie :-)
    Wczoraj po sesji w ramach porządkowania portfeli, ktoś duży zamknął na serii H dokładnie 5664 pozycje po cenie zamknięcia 2431.
    Banki nie mają opamiętania więc trudno liczyć na cofkę.
    Tak naprawdę to powinna być refleksja na bankach i cofka.
    Dnia 2024-03-13 o godz. 09:23 ravcio napisał(a):
    > Tak naprawdę to powinna być refleksja na bankach i cofka.

Spoko, będzie, będzie :-)
    Już wie i szczere dzięki, za wyprostowanie. Jedno za to wiem (i to z praktyki), że zawsze po tych dziwnych wartości na fix następuje mocny ruch, najczęściej zmiana kierunku w ciągu max kilku dni, najlepiej pod jakieś info z d*** np. CPI inny o 0,1% niż prognoza. Tak było przy poziomach 1400 w 2022, 2400-2500 ostatnio i paru innych które miałem szansę sam zauważyć. A dlaczego tak robią to widać muszę się dopiero nauczyć.

I już wrócę do czytania, żeby nie zaśmiecać. Pozdro dla wytrwałych.
    AntyWhy nie zniechęcaj się do pisania.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~piobor [79.185.3.*]
    Wygląda na konsolę ca 2420 i ruch w górę?
    Prezes jeśli coś wiesz lepiej niż inny to grzecznie wyjaśnij i miej szacunek do innych. Nie każdy wszystko widział i wie a właściwie nie ma takiej osoby :-)
    Piobor tak trochę wygląda pod 2420 dużo stało.
    9:30 godzina prawdy.
    o której DM maklerskie zamykają pozycję jak depozytu braknie ? To właśnie nie rejon 9:30 i może to powód jej magii ? czy tylko tak automat ustawiony ?
    Dnia 2024-03-13 o godz. 09:39 ravcio napisał(a):
    > o której DM maklerskie zamykają pozycję jak depozytu braknie ? To właśnie nie rejon 9:30 i może to powód jej magii ? czy tylko tak automat ustawiony ?

Około godz. 12.

• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~lucek [37.225.93.*]
    Dosyć tego byki bo teraz z górki na pazurki:)
    Dnia 2024-03-13 o godz. 09:32 ravcio napisał(a):
    > Prezes jeśli coś wiesz lepiej niż inny to grzecznie wyjaśnij i miej szacunek do innych. Nie każdy wszystko widział i wie a właściwie nie ma takiej osoby :-)

Czy nazwanie kogoś dyletantem to jest niegrzeczne, jeżeli pisze głupoty i na dodatek kłamie na temat swojej gry, której nie prowadzi?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~Leszcz [83.26.66.*]
    dopoki bankow nie puszcza mozna grac L znow pseudo chlodzenie techem robią :)
    Hm... nie drążmy tematu. Ludzie na forum nie są wrogami. Przeciwnik jest jeden .. kierownik.
    Ravcio to nie tak, niedługo zaczynam nowy duży projekt w jednej z moich spółek i niestety czas na grę na GPW czy CFD znowu będę miał mocno ograniczony. Moje firmy i zlecenia dla gigantów to moje główne zarobku, z zgromadzonego przez lata kapitału zarabiam max 10-20% rocznie moich dochodów z czego GPW to tylko niewielka część.

A Prezes miał rację w kwestii mojej rozkminy fixingu, bez focha posypałem głowę popiołem bo uważam, że do błędu trzeba umieć się przyznać.

Poza tym sporo tutaj już się napisałem w tym wątku, w większość to jakieś moje osobiste rozkminy, bardziej dla zabawy i kontaktu z Wami, bo jestem na nasłuchu od daaaaawna.

Może kiedyś się wyrobię i nawet zacznę z AT korzystać :D ale póki zarabiam (głównie z pomocą dużego depo i niewielkich pozycji w stosunku do depo np. mam 100k do gry na rachunku to gram za 5-10 kontraktów max, a w gotowości kolejne 100k albo i 200k ale bezpiecznie ulokowane w obligacjach, lokatach itd) to motywacje mam słabą, po pracy wolę mieć czas na inne rzeczy. O giełdach czasami poczytam sobie jakąś książkę, forum, twitterka, coś sam tam wykminię dlaczego ma spadać lub rosnąć i jak zdecyduje to wrzucam kasę na rachunek, stawiam zlecenia i czekam, aż będzie na zielono.

Np. moją trafioną rozkminą były banki w Q2-Q3 2022 i Wasze komentarze, że WIG20 to banki, a ja obstawiłem, że banki muszą wyjechać w górę i brałem wtedu dużo akcji banków i trochę L na FW pod to. FW mi wywalili po jakiś tam zarobku na SL na początku 2023, ale akcje wciąż w cenach z 2022 :) choć i na akcjach banków po ostatnich wzrostach też mam ustawione SL z dużym zapasem bo zgadzam się, że mogą walnąć szybko i brutalnie, a tak odzyskam 70-80% zysków.

Żeby nie było tak słodko mam też JSW :) i to moja największa wtopa, rekord -45%, obecnie z -10% i czekam, aby dziada oddać nawet na zero bo mam już dość uśredniania tego.
    Wbrew powszechnemu, forumowemu optymizmowi, ja obstawiam dzisiejsze zejście na kontrakcie poniżej 2400 i to znacznie poniżej :-)
    Tydzień rozliczenia to często tydzień cudów. Mam cichą nadzieję na coś podobnego co Prezes opisał a rozum i to co widzę mówi coś innego :-)
    AntyWhy będziesz grał miał czas czasem się odezwij. Forum jest dla wszystkich.
    Zagadka - Ktoś pamięta gdzie byłą pierwsza pakietówka na tym rolowaniu ? Kiedyś uważałem że rynek nawet jak mocniej odejdzie z tego poziomu to w tygodniu rozliczenia jeszcze tam wraca choć na moment ... Dziś mało w to wierzę no ale tydzień cudów LOP duży jest o co walczyć.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~TW [91.226.239.*]
    WIG Banki - nowy szczyt, zobaczymy, czy to nie będzie fałszywe wybicie. Kiedyś to p((((9ie, wtedy misie będą zarobione.
    https://stooq.pl/mol/?id=1296
    Były dwie pakietówki na H i dwie na M w ubiegły czwartek 7 marca po 1477 i 1500 sztuk.
    Na serii H po kursie 2335.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~piobor [79.185.3.*]
    Ja dziś wziąłem S po 2444-taka bajeczna cyfra. Jeśli mamy rosnąć to jakiś kanał powinniśmy wykreślić, a dolnej bandy brak. Zakładając że ten kanał tworzy max z 05.03.2024 i max z dziś to teraz dolna banda poniżej 2400 ;-) Tak bym to widział i dlatego S :-)
    Prezes tak o tych pakietówkach myślałem. Niby daleko...
    Piobor ostatnio poziom DAXa uznaliśmy za zaliczony. Dziś już nawet ie ma co mówić o naciąganiu. Miałeś nosa.
    Jak zaliczyli to mogą wracać.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~el_solido [83.23.255.*]
    Dnia 2024-03-13 o godz. 10:28 ravcio napisał(a):
    > Prezes tak o tych pakietówkach myślałem. Niby daleko...

Nie jest daleko. Coś mi tu pachnie wywalaniem banków, bo trudno będzie je dowieźć na tych poziomach do rozliczenia, zwłaszcza jeśli janki tradycyjnie zareagują na dane z jednodniowym opóźnieniem.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: ~weniu [80.50.128.*]
    Miejsca na zrzut jest bardzo dużo, tylko czy dużemu to pasuje? teraz już wszyscy widzą nowe maksy i każda ilość towaru mogą odebrać na spokojnej konsolidacji.
    Co sądzicie o Alledrogo? Czemu to tak spada?
    Tak parzę na wykres Bitcoina od początku czyli 2011 r., gdzie kurs był poniżej dolara. Kto trzymałby do dziś (a raczej nikt by nie wytrzymał trzymać tak długo) to miałby tearaz imponującą stopę zwrotu.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 11 Autor: alienn [88.156.131.*]
    ALLE - zwalają to praktycznie od debiutu, a cena z ipo to historia.
    czuje tu spisek;)))może amazon albo jakiś ebuy macza w ty palce- nie chce mi się wierzyć żeby potentaci odpuścili takiego konia.na pół europy
[x]
FW20 1,50% 2 980,00 2025-10-22 17:04:50
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.