Zzz20 chciałbym mieć takie informacje jak Ty i wiedzieć co kierownik gra ;-) Skąd masz tak dobre info ? JA wiem tylko że miał S i jesteśmy dlatego nisko. tyle wiem reszty się mogę odmyślać. Nie wiem co ma na nowej serii. Nie wiem co mu zostało na starej serii. Cześć S zamknął a co zostawia do końca ?
Ta stara seria już dla grubego nieważna. Na nowej pokazał w co gra. Wyłączam się już na dłużej, bo tak oczywistej serii jak ta nowa dawno już nie było:))))
Zzz20 co Ty wygadujesz że stara seria nie ważna. Do końca jutra stara najważniejsza. Na nowej ma czas a na starej musi co trzeba zrobić do jutra. Teoretycznie zostanie dziś na koniec 22 tyś na starej. Nich z tego 10 tyś będzie głównego kierownika. Wiesz ile to kasy 1 pkt. w tą czy tamtą przy takiej ilości ?
PLN za krótkie to umocnienie. Trzymanie rynku blisko maksa przy bazowych coraz wyżej duże ryzyko ze nerwy puszczą Ską na koniec i zamykane S szarpnie w górę rynek.
Benitor chyba nie mówisz o mnie. Bo ja mam, plan strategię, wizję ale dostrzegam i słabe strony tego ;-) Jest granica i okoliczności w których zrobię ewakuację z S. Nie będzie to ewentualne szarpnięcie w ostatnich minutach. Nie w sytuacji gdy jutro wiedźmy i w chwilę rano mogą takie szarpnięcie skorygować. Ale też i poprawić w górę ;-) Jak na razie wygląda że błąd zrobiłem w ostatnim wejściu, Miałem szanse na wycofanie z zyskiem ale... Zawsze po fakcie jest ale... ;-)
Na tym etapie stara seria już nieważna - wszystko odrobi jak będzie trzeba na nowej. A widać, że na nowej zapakowany na maxa w L. Więc po coś to L ładuje - tu jest taka łopatologia, że strach :))))
Za dużo już było bajdurzenia w mediach o tych tzw. krachach wrześniowych. Gruby sam rozpuszczał tą famę i nakupił sobie L-ek Właściwie nie ma co komentować przez najbliższe 3 miesiące. Także z L-kowskim pozdrowieniem tym czasem do widzenia :))))
W sumie kończymy praktycznie na poniedziałkowym maksie. (punkt w tą czy w tą). Jak na razie tydzień zamknięty w 30 pkt zakresu. Dla mnie jeszcze w normie choć wyszli ponad te 15 pkt od 1950. Błąd zrobiłem ale teraz ważne co rano - nagroda czy kara dodatkowa ;-) Jankes obronił w tym tygodniu 4450 to walczy o 4500. Zobaczymy czym ta walka się zakończy. Trochę analogia do naszego grajdołka. Ski u nas i Jankesa przeszły do defensywy. Daleko jeszcze do obrony Częstochowy ale już by wypadało aby miś pazurki wyciągał.
Gdyby zawsze kurs podążał, tak jak to widzimy, to nikt z nas by tutaj nie siedział i nie wypisywał :) Raz na wozie, raz pod wozem, ale wózek i tak trzeba pchać do przodu.
Jeszcze tylko sprostowanie przed zimą i dzisiaj/jutrem. Ten wysoki LOP na starej serii zostanie już do końca, bo Gruby jest tu jednak też grubo na L. Tak jak był zarobiony na 2200 to jest też megazarobiony i na 1900 czy 2000. Oznacza to, że wszystko to co jutro sprzeda na starej serii od razu będzie ładował w L na nowej. Na finał jest to tak pomyślane, że nowa seria ma być napędzona przez starą - tzn. leszcze mają uciekać w panice, bo nowa seria ma rosnąć i stwarzać presję wzrostową na pozostałe instrumenty, zwłaszcza wygasające. Gruby podbił sam 50 pkt - a teraz sam leszcz ma wygenerować dalszy wzrost - jakieś min. 50-100 pkt na szybko, a z lekką pomocą to i kolejne 100 na szybko i można spokojnie czekać na grudniowe premie. Takie perpetum mobile Grubego, który w sumie nie za swoje tylko za leszcza (bo kto dziś jeszcze w jakiejś depresji) planuje szybką podbitkę. Pozdrawiam
No i jak to widzicie obecnie? W ciągu kilku tygodni (załóżmy cezurę czasową do październikowych wyborów do parlamentu) rośniemy, czy spadamy?
Podzielcie się proszę Waszymi merytorycznymi przemyśleniami, będą pomocne dla innych w podejmowaniu decyzji, co dalej. Moje zdanie znacie, we wpisach zawsze staram się wyjaśnić dlaczego tak to postrzegam, a nie inaczej.
Otworzymy się dzisiaj nad 2010-2015 (mam na myśli oczywiście grudniową, na której siedzę od kilku tygodni)? Wrześniowa może mocno dzisiaj oberwać - Wilku jeżeli nadal jesteś na S, to autentycznie współczuję :(
Ameryka wczoraj na +0,8%, Azja w okolicach +1% (poza Shanghaiem, który najbardziej zbliżony do naszego WIG20), EBC wczoraj zapowiedziało wstrzymanie dalszych podwyżek stóp procentowych (ponoć wczorajsza ma być ostatnią), w Chinach wczoraj obniżyli stopy o 0,25%. Z zewnątrz wygląda na wzrosty, a więc może poziom 2040-2050, wkrótce zobaczymy?
Zerknijcie proszę na wykres tygodniowy. Czy tam nie dochodzi do styku długoterminowej spadkowej oraz średnioterminowej wzrostowej w okolicy 2370-2380? Czy to miałaby być piątka obecnej średnioterminowej? Realne na grudniowej?
Proszę o weryfikację kogoś od fal, trójkątów, etc. Czy moje oczy mnie mylą, czy jednak jest to realne?
Nie wiedziałem, że potrafię sprawić aż tyle radości osobą na innych wątkach faktem że błąd zrobiłem lub gdy notowani układają się niepomyślnie dla mej pozycji ;-)
Witam :-) no ładnie to wygląda :-) ale rozliczenie to ostatnia część sesji. Może się okazać, że i tak skończymy w miejscu rozpoczęcia. Tydzień rozliczenia to BP :-) No może S po południu tak na szybko. Powodzenia
Wszystko rozgryzłem widzę jak dziś będzie i 100% tak jest (trochę późno, ale zawsze) :)))) Więc jeśli są spekulacje co będzie z tą nową serią - to wygląda póki co na to, że będzie megadobrze. Ostatnie niedźwiedzie do dziury i tam siedzieć do przyszłego roku gdzieś :))))) Gruby już ładnie obkupiony na nowej serii - teraz pozostaje poczekać na jakieś tzw. smart money, względnie na luzaku rozliczyć na koniec i po premie. Jest tylko mały haczyk, że na 2000 trochę mało było stoplosów (więc będzie ich szukał gdzieś po 2200) - ale zawsze musi być jakiś żeby żarło. Z L-kowskim pozdrowieniem :)
Czytając Was .... Fakt misiek ma trudny moment ale widząc optymizm ludzi na forum i L jakie napalone dokąd dojdzie to jeśli Kierownik potrzebował drugiej strony co by L otwierała to już skutecznie tym ruchem do tego zachęcił.
Optymizm? bo każdy ma dosyć Shorciarzy jak niszczą rynek i zbijają ceny w dół i w dół. Nie będzie szło cały czas do góry, a jeszcze okolice 1920-30 na FW możliwe do obejrzenia na tej serii. Zobaczycie.
W sumie jeśli chodzi o starą serię to jakiś automat mógłby zauważyć dziś, że BoA czy Morgany siedzi na 20 tys. kontraktów w Polsce i nie ma pomysłu. Mogłyby być niezłe jaja na koniec :))))
Jak się utrzyma nad 82 to potwierdzenie dalszych wzrostów - a przynajmniej szala się przechyli w znacznym stopniu.SL pod 80. Jest potencjał to antycypowania.