Tak się dzieciaku składa, że znam firmę za dobrze i pseudo dyrektorów także. :) śmiech na sali zainwestuj w wiedzę A nie techniki manipulacyjne to tak na przyszłość bo marnie widzę twój los. Hahaba
Nie wiem jak wy, ale do mnie nie trafia ta ciągła gadka przeciwników mlm o tym, że nie można tam zarobić. To jest już tak nudne, że nie chce się tego czytać. W normalnej - etatowej pracy też czasem jest tak, że nie możesz zarobić (przyzwoitych pieniędzy) czy to wina Twoja czy pracodawcy? Myślę, że gdzieś po środku. W przypadku marketingu społecznościowego efektów nie ma się od razu, ale jak idziesz do firmy to też nie zostajesz w niej dyrektorem na drugi dzień.
Same negatywne opinie czytam na temat tej firmy. Podejrzanie to wygląda. Mój znajomy mnie zapraszał do projektu i zapisałem się do tego sklepu. Przekonałem się, że są ok.
Miałem możliwość spotkania się z liderami z tej firmy - wiodący sprzedawcy, którzy rozbudowują swoje grupy. Bardzo normalni gości, ale ostatecznei nie zdecydowałem się na wejście do Souvre. Nie wykluczam jednak, że kiedyś to zrobię bo korzystałem z produktów i są dobrej jakości.
Mój kumpel sie nawrócił .Lata do kościoła. Niedawno sie przyznał że w souvre był nawet miał 21% próg. Stwierdził że handel nie jest dla niego z przyczyn moralnych. I na koniec dodał. Ale kolagen to mają zajeiaszczy mimo wszystko
Polecam współpracę z firmą Souvre. Jeśli jesteś otwarty na możliwości jakie daje marketing społecznościowy to zainteresuj się tematem bo warto.Działałem w innych firmach tego typu i jedno mogę powiedzieć - tak szybko reagującej na potrzeby swoich dystrybutorów/partnerów firmy w branży jeszcze nie spotkałem. Polecam, jeśli będziesz rozczarowany to chętnie pomogę
Produkty przykuły moja uwagę w trakcie jednego z wydarzeń na które zostałam zaproszona. Przyjemne zapachy perfum, skuteczny kolagen naturalny i rewelacyjne środki czystości pomogly doprowadzic moja kuchnie do ładu :-)
Nie polecam osobiście ! Byłam w tym pół roku codziennie dostawalam w pracy telefony o zakupach i wgl natrętnie dzwonili dyrektorzy.. Wkurzylam sie usunelam konto po miesiącu dostałam smsa od dyrektora o treści " poniose konsekwencje ze wypisalam sie bez ich zgody ze sieci i zgłasza to dalej ze mam robić zakupy" ja zdziwienie przeciez niby nikt siła nie dziala i nie spisywalismy umowy a tu takie coś. Oczywiście opinie tej firmy do znajomoch poszły dalej, i nie chwale osobiście tych kosmetykó....
Może presja jest formą motywacji ... to coś jak kiedyś amway , Avon itp. właściwie żeby zaroić to trzeba poświecić się temu całkowicie wraz z urlopem , zdrowiem, relacjami w sumie musi stać się epicentrum twojego życia ...
Znów brak wiedzy i informacji gora... nie jak kiedyś Amway, bo amway do dziś jest niezaprzeczalnym liderem i matką mlm. Jakość produktów potwierdzoną 100% gwarancją agd, kosmetyki i najlepsze suplementy wit mineralne Nutrilite i własne laboratoria i uprawy. I wykreowali najwiecej milionerow. To dziala, Wystarczy posledzic fachowe strony. Amway nr 1. Pozdrawiam wszystkich
Mówisz, że piramida finansowa, a znasz jakąkolwiek firmę, która nie opiera się na piramidzie, tylko np. na kwadracie? Gdzie wszystkie osoby, niezależnie od tego czy to dyrektor, sekretarka czy sprzątaczka pracują za taką samą stawkę? Ja nie znam. I nie jest tak jak mówisz... Tutaj zarobek zależy od obrotu i ten "człowiek słup" nie raz zarabia więcej od dyrektora Ist. ;)
Hahahaha no tak tylko, że piramida w normalnej firmie nie polega na oszukiwaniu i naciaganiu półgłówków tylko na różnicy w wynagrodzeniu. A wole zarabiać mniej i mieć czyste sumienie. Powodzenia!
Zgadzam się z opinią. Ta firma ma taką metodę sprzedaży zamiast reklam w TV. Gdy w TV gwiazdy wymuszają zakup produktów to nikt nie widzi w tym nic złego. Trochę rozdwojenie jaźni!
Sprawdziłem tę firmę i pozwólcie, że przytoczę najważniejsze fakty na jej temat: - branża marketingu społecznościowego - tzn. polecanie produktów wśród swoich znajomych / rodziny i czerpanie profitów z generowanej sprzedaży/zakupów w grupie, - firma jest na rynku od kwietnia 2016 - na swoim koncie mają (za działalność i produkty) takie nagrody i wyróżnienia jak: Luksusowa Marka Roku (2016), Sukces Roku (2017), Diamenty Beauty (2017), Laur Klienta "Odkrycie Roku 2017", Przedsiębiorstwo Fair Play, Rzetelna Firma, itd, itd... - w ofercie mają takie produkty jak: Kolagen Naturalny, Perfumy, Suplementy Diety, Pielęgnacja Ciała, Środki Czystości - 70 000 Partnerów - ponad 45 mln zł obrotu - utytułowana kadra zarządzająca - ekspansja zagraniczna Sam jestem Partnerem Souvre i właśnie powyższe fakty przemówiły do mnie żeby zacząć działać. Jeśli ktoś nie chce wziąć udziału w tym projekcie to nie ma sensu go zmuszać - moim zdaniem jednak warto spróbować bo to nic nie kosztuje prócz kupienia zestawu z próbkami i przetestowania go sobie. Branża mlm często jest wrzucana do jednego worka z takimi produktami jak pakiety kryptowalutowe, zapisy na szkolenia, itp. gdzie tak naprawdę nie ma tam fizycznego produktu. Souvre to sklep internetowy, który wybrał marketing społecznościowy za metodę dystrybucji i promowania swoich produktów - nie ma do tego co dorabiać ideologii.
Firma działa bardzo prężnie i fajnie się rozwija. Świetne jest to, że produkty sa godne polecenia znajomym i nikt nie będzie się wstydzić za nie. Sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Co do metody dystrybucji (marketing spolecznosciowy) to jest to dla mnie nowość, ale wszystko jest jasne, a program polecania daje szansę na dodatkowe pieniądze.
2h przeglądania i wnioski proste, wszystko tam jest naciągane, Wy też się dajecie, czytaliście o nagrodach ? czytaliście o składnikach ? czytaliście o rzekomych sukcesach prezesa ? sprawdziliście w KRSie bilans roczny ? .... itd. nie ? to w takim razie nie pozostaje Wam nic innego jak mi uwierzyć.
Korzystam ze sklepu średnio dwa razy w miesiącu. Do tej pory przetestowałam w blisko połowę produktów kolagenowych, które te firma ma w swojej ofercie i jestem bardzo zadowolona z ich działania. Produkty są wydajne i moja skóra je bardzo polubiła :) Nieco mniej na początku polubiła je moja kieszeń ponieważ produkty należą raczej do drogich, ale fajne jest to, że wystarczają na długo. Płacę za jakość i wiem czego mogę się spodziewać.
Pozytywne opinie piszą prawdopodobnie Ci wszyscy "dyrektorowie, starsi kierownicy i kierownicy" tego tworu. Czy firma która w przeciągu 3 miesięcy zatrudniła blisko setkę "dyrektorów" i "kierowników" i chwali się tym na Facebooku, na poziomie elokwencji marketingowej słabego gimnazjalisty może wzbudzić zaufanie? W mojej opinii żenada. Zdjęcia tych pracowników w weselnych garniturach prężących się przy niby służbowych Jaguarach utwierdzają w przekonaniu z kim mamy do czynienia.
A zwykli nie mogą pisać pozytywów bo prawdę piszą tylko tacy jak ty... No tak tak ... Samo takie myślenie sprawia że jesteś typowym Polakiem " żeby mu zalało garaż "....
Kiedyś usłyszałem coś interesującego i dość zasadnego. Mianowicie największym minusem biznesu jaki prowadzi Souvre, tzn. marketingu społecznościowego jest to że może nim zająć się każdy i czasem niektórzy robią to w sposób nieprofesjonlny i szkodzą całej branży. Firmabo które tu jednak mowa fajnie inwestuje czas i środki w szkolenia swoich Partnerów Biznesowych, aby ich działania były profesjonalne i zawodowe. Na tle innych firm z branży Souvre fajnie sobie radzi, ale oczywiście jest jeszcze kilka rzeczy do poprawy. Podsumowując jeśli chcesz działać w tym biznesie i masz my temu predyspozycje (jesteś otwarty, komunikatywny i zaradny) spróbuj swoich sił w Souvre. Jeśli trafisz do dobrego Lidera to możesz zbudować fajne źródło dochodu.
Ja się zapisałam bo mam kilka problemów domowych na które nie znalazłam środka. Moja koleżanka poleciła mi ten sklep. Narazie nie nastawiam się na zarobek bo z tego co się zorientowałam to aby zarobić to trzeba się nieźle nabiegać a na to nie mam czasu. Ja widzę to tak jeżeli produkty spełnią moje oczekiwania to będę dalej kupować i polecać znajomym. Za zakupy są punkty a za punkty rabaty. Ceny produktów nie są zbyt większe od obecnie przeze mnie kupowanych. Ja się skusiłam a co z tego będzie dalej zobaczymy. Napewno nie nastawiam się na nie wiadomo jakie pieniądze.
Dopiszę się do tego gdyż kiedyś w tym robiłem przez 2 miesiące.
Osobiście stwierdziłem, że to nie dla mnie po tym jak mój opiekun straszliwie mnie naciskał. Przytoczę tu dwa ostatnie spotkania z tą firmą.
Gdy przyszedłem na miejsce spotkania i usiedlismy przy stole, poprosił mnie o wyjęcie telefonu i przejrzenie listy znajomych na fb. Następnie zaczął naciskać bym napisał do któregokolwiek z moich znajomych (gdzie większość z nich mieszka poza moim województwem i/lub jest niepełnoletnia) i umówił na spotkanie. Wtedy powiedziałem że nie mam zamiaru na chama wciskać komuś się w czyjeś plany. Na to mój mentor się zbulwersował wstał i wyszedł.
Dzień później zadzwonił do mnie dyrektor z pytaniem co się dzieje, czemu nie działam i w ogóle. To mu wszystko wyjaśniłem, że nie czuję się w tym biznesie dobrze i że mój mentor za bardzo naciska na budowę sieci, nie próbując zrozumieć mojego toku rozumowania. Umówiliśmy się na rozmowę w jego obecności.
I tu przechodzimy do tego drugiego spotkania które trwało godzinę.
Dyrektor Mateusz wytłumaczył mi wszystko dlaczego mój mentor był na mnie cięty, i czy nie chciałbym raz jeszcze spróbować swoich sił od zera. Wtedy odpowiedziałem że odpuszczam i dziękuję za współpracę.
Na ten moment korzystam z konta gdy kumpel chce kupić perfumy dla dziewczyny przez co robię lekki obrót pieniężny rzędu 20zl za zakup, ale tak to nie korzystam z tego za dużo.
Ostatecznie mogę polecić firmę dlatego, że jest legitna i nie oszukują ludzi jak się to może wydawać. Nie zmienia faktu że wymaga cholernie dużo cierpliwości by osiągnąć zarobki choćby 500zl na miesiąc.
Jeszcze co do produktów. Kupiłem Odtłuszczacz mamie z którego jest bardzo zadowolona i stwierdziła, że będzie zamawiać go częściej bo jest bardzo skuteczny. Osobiście do asortymentu nic nie mam. Perfumy mają świetne zapachy a cena rzędu 90 zł nie jest dla mnie zbyt duża w porównaniu z tymi z sephory za 300 :D
Witam,miałem podobnie do Ciebie tylko w dodatku mój ,,lider” gdy zrezygnowałem ze współpracy zaczął wydzwaniać do mojej rodziny i ma chama wciskać produkty.Jak odmawiali zaczął nachodzić...firma jak najbardziej ok,ale podejście i ludzie którzy tam są już wyżej są zaślepieni i tak mizernym zyskiem ale po trupach dążą żeby na koniec miesiąca miec te ledwie 400-500 zł haha.Odradzam współpracy z ta firma i ludźmi ponieważ ich działanie nie różni się zbytnio od działania SEKTY.Na początku potrafią zaślepic każdego,a potem jest bardzo ciezko się od nich odciąć.Tyle ode mnie,myśle ze wiele osób ma podobne odczucie do mojego.
Twój przykład jest dowodem na to, że największym minusem marketingu społecznościowego jest to, ze może nim się zajmować każdy. Zarówno osoba na pewnym poziomie, która potrafi normalnie rozmawiać i przedstawić koncepcję biznesu, i taka osoba, dla której liczą się tylko punkciki.
Jeśli decydujesz się na budowanie sieci to musisz liczyć się z tym, że podejmowanie przez Ciebie działań i bycie inicjatorem podejmowania czynności przez członków Twojego zespołu będzie koniecznością. Wszystko jednak zależy od formy jaką zastosujesz. Większość ludzi gdy jest tak bezpardonowo naciskana zamyka się w sobie i nie chce w ogóle słyszeć o tym biznesie.
Fajne jest jednak to, że coraz większa osób staje się liderami przez duże L i poziom, które prezentują znacznie różni się od działań akwizytorów i zmuszania kogokolwiek do rzeczy, których nie ma zamiaru robić.
Marketing sieciowy/marketing społecznościowy/MLM - to nie jest prosty biznes dla wszystkich, ale za to wszyscy mogą w nim spróbować swoich sił. Determinacja i chęć uczenia się to podstawa - musisz jednak trafić do odpowiedniej osoby, która pokieruje Twoimi działaniami, a nie będzie tylko przymuszać do zmuszania znajomych do zakupów. Nie wszyscy jeszcze to rozumieją, ale dzięki temu nadal jest tu dużo miejsca do rozwoju struktur dla osób, które wiedzą jak to robić w sposób efektywny.
Pozdrowienia dla normalnych i wytrwałych Partnerów :)
I był to Kraków zapewne. Niestety ja noe polecam tamtych pseudo liderów bo miałam okazje się przekonać że żadni z nich specjalisci i nawet podstaw w biznrsie nie znają. Za to zawsze mają czas na hejt i pajacowanie.... No cóż w końcu to mlm. Szkoda mi prezesa bo powoli to się odbija na jego opinii.
Niech zainteresowani poczytają sobie trochę o tej firmie i później stworzą sobie własne wyobrażenie na jej temat.: 1. http://businesswomanlife.pl/5-argumentow-potwierdzajacych-ze-marketing-spolecznosciowy-jest-dla-ciebie/ 2. http://forumbiznesu.pl/dwa_lata_temu__rozpoczela_sie_era_souvre-s10-k7743.html 3. https://www.lechpoznan.pl/aktualnosci,2,kolagenowe-wsparcie-od-souvre-internationale,29706.html 4. https://rzeczobiznesie.eu/2017/09/13/sukces-sygnowany-souvre/
Firma solidna, prowadzona przez doświadczonych, pełnych pasji ludzi. Pan prezes to człowiek z ogromnym doświadczeniem w biznesie klasycznym a Souvre to w tam momencie firm, po 3 latach, jego największy sukces. Jestem w firmie 9 miesięcy i z pełną odpowiedzialnościa twierdze, iż była to najlepsza decyzja! Szczerze polecam każdemu, kto choć przez chwilę rozważa. Daj sobie szansę! Natomisat ważne jest to z kim się pracuje. Jedni mówią, że byli zapisani ale nie da się zarobić... inni, że korzystają tylko ci na górze, że piramida.... NIC BARDZIEJ MYLNEGO. Gwarantuję, że się da i jester tego chodzącym przykładem! Ale da się tylko wtedy gdy jest zaangażowanie, determinacja, wytrwałość! Ale przede wszystkim KOMPETENTNY LIDER! Lider, który nauczy, pokaże, bedzie wspierał...ja na takiego trafiłam i takim staram się być dla mojego zespołu. Zapytajcie osobę, która Was zaprosiła na spotkanie jak bardzo ona a się angażuje i co jest Wam w stanie zaoferować.... wyników nie robią Ci, którzy zostali zarejestrowani przez osoby, które nie były gotowe na wykonanie pracy, i uważam, że to jest powód tych wszystkich porażek i ogólnie panującego hejtu w strone networku. Firma Souvre daje ogromne możliwości rozwoju! Przyjmuje do społeczności ambitnych, chcących coś osiągnąć w życiu ludzi! Sukces to nie Jaguar, sukces to zespół który tworzę i osobisty rozwój!
Pozwole sobie wlaczyc sie w ten watek jako potencjalny klient, a nie dystrybutor. Po wizycie domokrazcy z SOUVRE (dalam sie podejsc - Pani J. ukryla przede mna, ze chodzi o sprzedaz MLM) rozpoznalam temat glebiej. Tak wiec ostatnia rzecza jaka kiedykolwiek bym zrobila, to zakup kolagenu SOUVRE badz COLWAY. Te firmy nie wnosza kompletnie, absolutnie nic w lancuchu produkcyjnym kolagenu. Sam kolagen jest produkowany przez firme InventiaPT spod Gdanska, ktora tworzy produkt na zasadzie "white-label". Dzialalnosc SOUVRE/COLWAY polega na przyklejeniu na opakowaniu swojej naklejki z logo i dystrybucja za posrednictwem domokrazcow MLM. Jest to szczyt hipokryzji - firma nazywa siebie SOUVRE INTERNATIONALE (podobnie jak COLWAY INTERNATIONAL), zeby klient myslal, ze to jakas globalna marka, z jakims wlasnym know-how, a de facto obie to wydmuszki dystrybucyjne zalozone przez jakichs prezesow "Waldkow" z prowincji, ktore dzis sprzedaja kolagen, jutro chemie z Niemiec, ale w zadnym z przypadkow nie wnosza najmniejszej wartosci dodanej do samego produktu. Jedynym sensem istninia obu firm jest dystrybucja poprzez wciskanie produktu przez przypadkowe osoby, ktore po dwoch dniach szkolenia staja sie "fachowcami" od medycyny estetycznej. Do tego doklada sie zagmatwana kwestia wlasnosci i praw do korzystania z patentu na produkcje kolagenu z ryb. Z mojej perspektywy jako klienta to kolejny biznes po polsku w stylu Amber Gold w tym sensie, ze opiera sie na stwarzaniu pozorow i żerowaniu na naiwnosci klentow.
LOL - to możliwe tylko w tym naszym "Bantustanie" Biznes po polsku - chłopaki z Wybrzeża robią klientów w bambuko i jeszcze dostają za to laury liderów business'u. Gdybym hipotetycznie chciał zareklamować produkt, albo gdyby mi on zaszkodził, to do kogo mam się zgłosić - do tej Inventii czy do centrali Souvre w Paryżu? :-D