Witam p. Zbigniewie.napisalem do kilku osob czekam na info zwrotne czy cos juz sie dziej ale na chwile obecna brak odp. Moze udalo sie Panu cia juz ustalic
Bez konkretnych dzialan nic nie odzyskamy, caly czas zwodza ludzi, pani Monika to jakas wydmuszka, ktora nie ma zadnej wladzy i nie ma sensu sie z nia kontaktowac bo i tak nic sie z nia nie zalatwi, nie odpisuje na maile, nie odbiera telefonow, celem jest lowienie kolejnych naiwnych na kolejny przekret domkow w Chorwacji. Pojedyncze osoby dostaly jakies ochlapy a nasz kapital inwestuja dalej. Nie liczmy na to ze cos polubownie odzyskamy. Ja czekam ponad 6 miesiecy i nie ma zadnej woli z ich strony zeby sie dogadac a pieniedzy jak nie bylo tak nie ma. Kasa wplywa im na konto i zamiast regulowac zobowiazania przewalaja ja na inwestycje. Trolle na forum tylko podsycaja atmosfere.
Namiary do policjanta , ktory w imieniu prokuratury dopisuje poszkodowanych do pozwu zbiorowego.Jako ze jest to funkcjonariusz publuczny, Policjant nazywa sie Krzysztof Mika , komenda w Warszawie na Wolskiej 174, Wydzial do walki z przestepczoscia gospodarcza telefon do policjanta (22) 603-54-29
Zobaczymy, czy zrealizują zapowiedziane ostatnim aneksem wpłaty - dla mnie to jest słup graniczny - jeśli tego nie będzie, to nie ma na co czekać - wyłącznie sąd i prokuratura.
Nic nie zrealizują , proszę wnieść zeznania do prokuratury.Mam wgląd do akt , sporo się dzieje ,musimy ponaglać Panią prokurator , a ja wystosuję jeszcze pismo do Ziobry, działajmy, oszustów trzeba ukarać.
Dzięki za namiary, z tym że postępowanie karne prowadzone przed sądem w związku z wynikami śledztwa pod nadzorem Prokuratury, jest chyba czymś odrębnym od postępowania cywilnego, prowadzonego z incjatywy poszkodowanych. Dołączyłbym do pozwu zbiorowego cywilnego, gdyby ktoś wiadział coś o takiej możliwości prośba o kontakt - chris920@wp.pl
Dnia 2019-05-02 o godz. 14:12 ~Krzysztof napisał(a): > Dzięki za namiary, z tym że postępowanie karne prowadzone przed sądem w związku z wynikami śledztwa pod nadzorem Prokuratury, jest chyba czymś odrębnym od postępowania cywilnego, prowadzonego z incjatywy poszkodowanych. Dołączyłbym do pozwu zbiorowego cywilnego, gdyby ktoś wiadział coś o takiej możliwości prośba o kontakt - chris920@wp.pl
Nie wierze w pozytywne zakonczenie. Nawet jesli bedzie proces i zastana uznani winnymi, to nie rozwiaze to kwestii zwrotu - pieniedzy najprawdopodobniej nie ma, a dzialka moze pokryc tylko czesc roszczen. Nie jestem pewien czy dla np. 500zl warto poswiecac czas i energie na proces - wiecej bedzie mnie kosztowal dojazd na przesluchania itd. Z drugiej strony od ponad roku nie ma zadnego przelewu, mimo podpisywania umow. Te domki w Chorwacji ktokolwiek widzial? Jest jakas strona w internecie gdzie mozna zamowic, obejrzec?
Nie korzystałem, wysłałem prośbę o kontakt na wskazany adres, ale nikt nie raczył się odezwać. Nota bene adres poszkodowaniklienci.... inicjujacy ten wątek nie istnieje. Może chodzi o zawężenie pozwu zbiorowego i skalli potencjalnych windykacji do jak najwężeszego grona.
Zapraszamy do kontaktu wszystkie osoby poszkodowane. Prowadzimy śledztwo dziennikarskie, ale jesteśmy również w kontakcie z kancelariami, które prowadzą sprawy poszkodowanych osób. Zapraszamy do kontaktu: redakcja@dzienniksledczy.pl
Dzień dobry, mam grzecznościowe pytanie związane z tematem - może byłby ktoś zainteresowany odsprzedażą swojej wierzytelności należnej od BLACK DIAMOND FUND SPÓŁKA AKCYJNA ? Jedną/ dwie wierzytelności mógłbym odkupić. kowalczykpiotr04@gmail.com
niestety z tego co wiem po zgłoszeniu sprawy na policji poszkodowanych jest grubo ponad 1000 osob i caly czas dopisywani sa następni. Dziwie się bo warszawska komenda prowadzi na razie postepowanie w sprawie od 2018 a R. Walicki mieszka w Warzsawie spokojnie i naciąga kolejnych....no coz taki mamy klimat
Prawda jest taka, że czas na pozew do sądu to tylko rok od upłynięcia wezwania do wykupienia opcji. Niestety większość z nas nawet nie wysłała pisma Wezwania do wykupu w terminie, więc jeszcze gorzej. A dlaczego? Bo za bardzo zaufaliśmy naszym chciwym pośrednikom, którzy jak się okazuje dostawali po 15% prowizji z naszych pieniędzy. Skoro rulka i walicki po 3 latach nawet nie mają wszczętego postępowania nie mówiąc o zarzutach to sprawa nie jest taka jak się wydaje. Nie dziwię się nawet, bo po co iść do prokuratury jak w sądzie cywilnym nie da się uzyskać nakazu zapłaty, wygrane dla rulki i walickiego sypią się jak z rękawa. Ale prawnicy i widykatorzy obiecują cuda. Ja poszedłem inną drogą, chcę odzyskać prowizję od swojego pośrednika a jeśli nie to jego zgłoszę go do prokuratury bo obiecywał inne rzeczy niż ryzyka opisane w dokumentach i przeze mnie podpisane a resztę chcę sprzedać firmom skupującym wierzytelności jak leci po 10-15% póki jeszcze chcą skupować.
Dnia 2020-07-05 o godz. 23:00 ~realista napisał(a): > a resztę chcę sprzedać firmom skupującym wierzytelności jak leci po 10-15% póki jeszcze chcą skupować.
Jest Pan w gronie tych 90% osób poszkodowanych co wtopią po 100 tyś, ale na prawnika 3-4 tyś już szkoda. Chyba rok temu próbowałem zebrać jakąś grupkę i działać wspólnie z kancelaria. Jak tylko usłyszeli o kosztach tak zostało chyba dwóch chętnych i ja. Szkoda słów na was wszystkich, straciliście już rozumy do reszty.
Dnia 2020-06-15 o godz. 15:38 ~Jowanka napisał(a): > Prosze o kontakt > > > > jowanka.j@onet.pl > > > > Jestem poszkodowana V Capital prosze kogos o Kontakt na jakim etapie jest sprawa
Ja również proszę o kontakt z informacją czy jest jakakolwiek realna szansa odzyskać cokolwiek: marciella@poczta.fm.
Szanowni Państwo. Jest nowy prezes spółki IRC S.A. Kolejny z przyjaciół Roberta Walickiego z którym oszukują inwestorów. Na jego nieszczęście jest dosyć zamożny "z domu" oraz nie złożył wniosku o upadłość. Wszystkich pokrzywdzonych przez Roberta Walickiego zachęcamy do pozwu przeciwko "nowemu" prezesowi. Dane poniżej:
Norbert Chruśniak TEL: 881-621-638, 503-420-009 ul. Bronowicka 77/56 33-332 Kraków PESEL: 93090702835
Jestem z Chorwacji, czy ktoś może przesłać mi wszelkie możliwe informacje o sprawie lub wyroku przeciwko R. Walickiemu oraz wszelkie możliwe informacje o Pawelu Bryja? Pomogłyby wszystkie możliwe dokumenty i pełny opis sytuacji w języku angielskim lub polskim. Przepraszam, źle po polsku, użyłem Tłumacza Google
Uwaga ! Walicki znowu oszukuje. Manturo Hotels Group S.A. i MHG investment S.A. to jego nowe Spółki, z których już nie wypłaca należnych odsetek. Jeśli jesteeś poszkoodowany w przez Oszusta Walickiego napisz na uwagaoszusciinwestycje@gmail.com To nie jest kolejna próba wyłudzenia kasy przez windykatorów i prawników. Mamy opłaconą kancelarię, nie ma znaczenia dla nas ile to będzie kosztowało, chcemy go w ciągu najbliższych tygodni widzieć w celi. Im więcej będziemy mieli materiałów na jego oszustwa tym lepiej.