• Re: IMPEL Autor: ~javc [83.17.162.*]
    http://www.impel.pl/pl/relacje-inwestorskie/raporty/raport-biezacy-nr-112011-z-dnia-22-kwietnia-2011-roku.html

projekt uchwały nr 5
  • Re: IMPEL Autor: ~IMPEL [217.153.90.*]
    Witam . Dzięki javc za info . Trochę dzisiaj skoczyliśmy ale obroty śmieszne . Dobrze by było wrócić ponad 36 zeta . Pozdro !
  • Re: IMPEL Autor: ~wacek [92.42.114.*]
    ... mówisz i masz ponad 37 zł przy ponad 16.000 akcji. Jestem ciekaw kiedy i komu "chłopaki" opylą te 3 mln akcji na okaziciela ?. Przy takich obrotach i wzrostach jak dzisiaj to od razu jest mi lepiej. pozdrawiam
  • Re: IMPEL Autor: ~IMPEL [89.174.254.*]
    Witam po dłuższej przerwie . Mi też od razu jest lepiej jak widzę wzrosty na naszej spółce . Też jestem ciekaw co dalej i kiedy będą pierwsze informacje . Jest ochota może niekoniecznie dzisiaj żeby pójść na nowe szczyty - takie mam przeczucie . Za chwilę raport za pierwszy kwartał i zobaczymy jak sobie Impel poradził w nowym roku . Pozdrawiam .
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [46.112.147.*]
    Witam. Tydzien spokojny z zielona optymistyczna swieczka przy szczytach na nastepny tydzien. W czwartek zawarto transakcjie na 55 k akcji ale na moim wykresie wolumenu tego nie widac. Czy ktos tak ma czy to tylko moj dm szwankuje? pozdrawiam
    Z wolumenem ok. ;-)
    Witam . Wolumen coś siadł . Zastanawiam się co to była za wymiana kilka dni temu i jeszcze dalsze kilka dni temu . Impel jest bardzo specyficzną spółką . Po okresie euforycznego niemalże kupowania akcji w pewnym momencie tak jakby ktoś prąd odłączył . Liczę że uda się do końca czerwca uporać z poziomem maksymalnego kursu sprzed czterech lat - tak jak pisałem kilka miesięcy temu że do końca czerwca jest szansa zobaczenia nowego szczytu albo przynajmniej zobaczenia starego . Oczywiście tradycyjnie to jest moje zdanie więc proszę się nie kierować moimi przemyśleniami . Pozdrawiam !
    Witam. Dobrze byłoby aby poszli na nowe szczyty i po cichu na to liczę że to zrobią. Sprzyja ku temu waruek wyplaty dywidendy, mam nadzieje ze tylko raport (12.05) tego nie schrzani. Ja planuje wyjście z papierka po wypłacie dywidendy. Odstrasza mnie trochę wkaźnik (MACD) który na wykresie miesięcznym jest już równy z wartością historyczną a na tygodniówce wogóle nie potwierdza ostatniego wzrostu a i ogólnie mam już dość Impela. pozdr.
    Witam. Ja zostaję dłużej . Wiadomo, że kiedyś impel przestanie poprawiać wyniki z kwartału na kwartał ale ja jestem zdania że ta spółka będzie notowana znacznie wyżej - gdybym w to nie wierzył to bym sprzedał akcje . Kilka lat temu w czasie hossy akcje chodziły powyżej czterech dych długo to nie trwało . Tylko proszę zwrócić uwagę panowie i panie jakie wtedy Impel miał osiągnięcia finansowe - Promedis który ciągle był nierentowny oraz kulejąca działalność podstawowa nawiasem mówiąc myślałem że Promedis stanie się poważnym atutem impela w czasie nieporadności państwowej służby zdrowia ( choć uważam że ta ostatnia działa całkiem dobrze ) . Promedis jednak sprzedali i to okazało się lepszym rozwiązaniem bo znalazło odzwierciedlenie w wynikach finansowych . Oczywiście jest kilka ryzyk które mogą zaważyć na rentowności impela - ale poprzedni rok pokazał że impel potrafi zarabiać pieniądze . Jeśli w raporcie za pierwszy kwartał będzie dalsza skokowa poprawa wyników to tylko utwierdzi mnie to w przekonaniu że to czas na tą spółkę . Jeśli wyniki będą gorsze to się zobaczy czy warto dalej obstawać przy swoim . Kończąc chcę podkreślić że to co napisałem wyżej to tylko moje zdanie i proszę się tym nie kierować podejmując decyzje inwestycyjne . Pozdrawiam !
    Ale masz rację" javc " impel jest momentami tragicznie zapomniany . Mam nadzieję , że jutrzejsze wyniki trochę walor rozruszają w pozytywnym tego słowa znaczeniu . Pozdro !
    Witam. Kara nieadekwatna do winy . Spółka dalej jest rentowna jeśli nawet nie tak bardzo jak w analogicznym okresie roku poprzedniego to i tak zarobek jest niezły . Oczywiście spodziewałem się lepszych wyników w/w . Poprawili przychody to jest na plus mniejsza rentowność to jest na minus . Jest ciekawy artykuł "impel idzie na łowy " według mnie ma wydzwięk pozytywny . Czekam na dywidendę i jakieś konkrety odnośnie Vantage . Nie łamcie się jutro też są notowania - obroty dzisiaj nie duże na spadku więc jest nadzieja że wrócimy szybko powyżej 36 zeta . To jest moje zdanie . Pozdrawiam !
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [188.33.35.*]
    juz byłem w ogrodku i witałem sie z gąską a tu taki brzydki dzien. kurs romansuje na tygodniowce ze sma 15 nie ladnie a na dziennym przebili sma 45 ale czy to ma jakies znaczenie. mam nadzieje ze podciagna do gory do dywidendy i wroca na jedynie sluszna polnocna sciezke. dzis wyprzedaz- mega 5 k akcji uszczuplilo nasz rachunek o 6 procent komedia przeciez tym papierem nie mozna normalnie handlowac.
    powiem prosto wkurzylem sie dzis.
    Witam . Dziwni są akcjonariusze impela - wczoraj niezły artykuł ,dzisiaj 2 umowy znaczące - żadnej reakcji pozytywnej . Jeśli się tu nie przyplącze jakaś spekuła to chyba tak będziemy opadać delikatnie i męcząco długo - bo może tak ma być . Ja wiem jedno uparłem się i akcji swoich nie sprzedam najwyżej dokupię jak spadnie poniżej mojej ceny wcześniejszego zakupu . To moje zdanie . Pozdro !
    Witam . Chyba jesteście podłamani panowie i panie inwestorki sądząc po braku jakiegokolwiek wpisu po wynikach kwartalnych - brak komentarza to też komentarz . Proponuję zacząć bardziej wierzyć w swoje wyczucie i umiejętności - z jakiegoś powodu zainwestowaliście właśnie w impel - a tutaj jest jak narazie zwiększanie wartości przedsiębiorstwa , które wprawdzie po słabszym pierwszym kwartale w stosunku do analogicznego okresu roku poprzedniego ale dalej jest rentowne . Gotówki przybywa ,wartość księgowa rośnie ,akcji ubyło . Napisałem ten post ku pokrzepieniu serc . Oczywiście to jest mój punkt widzenia odnośnie możliwości tej spółki . Decyzje inwestycyjne podejmiecie sami . Pozdrawiam .
    impel pod długoterminową linią trendu. chyba nie miala ona wielkiego znaczenia dla inwestorów bo nie było nawet walki. jak na razie ciagle w dół przy małym obrocie ale i są chetni do kupna po niższych cenach. Jutro "walne" jakby podniesli wielkosc dywidendy byłby dobry impuls do wzrostu, ale raczej nie ma co na to liczyc. Pozdrowienia inwestorzy.
  • Re: IMPEL Autor: ~wacek [87.207.39.*]
    Walne i ... po walnym, a w eterze cisza !? Liczę na to, iż wspaniałomyślny zarząd podniesie dywidendę do 2 zł i może powie nam coś nt. spółki deweloperskiej i jej planów. Mnie cały czas brakuje info. o jakimś inwestorze strategicznym, który wejdie w spółkę deweloperską. pozdrawiam i życzę dobrych wieści po walnym...
    No i mamy 2 zyle dywidendy !!

http://www.impel.pl/pl/relacje-inwestorskie/raporty/raport-biezacy-nr-162011-z-dnia-19-maja-2011-roku.html
  • Re: IMPEL Autor: ~krez [94.75.110.*]
    krezus jest grany
    a dokładniej to o co chodzi??
    Witam . Jednak zarząd znowu nie zawiódł i podniósł wypłatę dywidendy tak jak zrobił to w zeszłym roku - to cieszy . Może ten gest spowoduje większe ożywienie na papierze . Najlepsze jest to , że mało kto dostrzega ale papier jest w trendzie wzrostowym z przerwami na konsole . To jest oczywiście moje zdanie . Ja czekam na dużo wyższe poziomy - mam nadzieję że się doczekam . Pozdrawiam .
    czuja miałem dobrego, większościowi poszli sami sobie na rękę z rekordową dywidendą, 2 gą dobrą informacją jest fakt zakupu przez członka rady nadzorczej akcji za ok 100 kę. mam czucie na 50 dyszek na koniec III kwartału 2011 ? pozdrawim wiarmrę życzliwą tej spółce
    Witam . Czyżby nastroje wśród akcjonariuszy impela się poprawiały ?- Po kursie jeszcze tego nie widać ale zakup akcji przez członka rady oraz podniesienie wysokości dywidendy może świadczyć o tym że spółka w najbliższych dniach jednak się bujnie pod cztery dychy . Nastroje na rynku kiepskie więc impel narazie też nie szaleje ,ale według mnie warto mieć te akcje teraz (oczywiście to subiektywna ocena ) .
    Może pod koniec trzeciego kwartału będzie te pięć dyszek kto wie ? Pozdro !
    P.S. oczywiście przestrzegam przed nadmiernym optymizmem . Pamiętam jak w 2007 roku bodajże akcje skoczyły powyżej 43 zeta . Wtedy sam myślałem ,że przejście pięciu dyszek to formalność - niestety jednak giełda napisała inny scenariusz (zaczęła się bessa i akcje spadły poniżej siedmiu złotych (oczywiście oprócz bessy nałożył się również koncept skupu akcji własnych - wtedy to właśnie właścicielom zależało na jak najniższym kursie akcji i tak też się stało ). Dzisiejsza sytuacja spółki jest o niebo lepsza ale to jest giełda i każdy scenariusz jest możliwy .
    Witam . Kto ruszy bardziej tą mumię z krypty ? Pozdrawiam .
  • Re: IMPEL Autor: ~Moress1 [78.8.143.*]
    Czy ktoś racjonalnie jest mi w stanie wytłumaczyć powody nagłych ( tak dużych , jak na tę firmę ) spadków.
    Witam . Pomniejszyli kurs akcji o kwotę dywidendy . Zauważ że kursem odniesienia był kurs niższy o 2 zeta . Pozdrawiam .
  • Re: IMPEL Autor: ~ttom [178.42.82.*]
    A to chyba miało byc 6 czerwca?
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [46.112.217.*]
    Witma. Ja dzis sprzedałem część akcji ale nie po cenie otwracia ;-) Zastanawiaja mnie dwie rzeczy po dzisiejszej sesji.
    1 kto sprzedawal dzis akcje po cenie otwarcia okolo 260 szt?. Pewno ktos kto nabyl je jeszcze nizej bo nie byloby sesnu sprzedazy i bawienia sie w dywidende jesli kupowane byly w tym tygodniu. bylaby strata. jesli ktos kupil je po 30 zl to lepiej byloby sprzedac wczoraj po 35 a dywidende olać wiecej by zarobil okolo 3 zl/akcja. A moze śpieszyl sie na nastepna dywidende i tak zbil kurs. Ogolnie rzecz ujmujac wolumen maly nie bylo chetnych na sprzedaz..
    2 dziwna rzecz w srodku dnia przynajmniej dla mnie. Po co rownoważyli kurs po 33,70 co to za manerw i do czego on sluzyl. nie mam pomyslu? moze ktos mi odpowie.
    Pozdrawiam.
  • Re: IMPEL Autor: ~ups [95.171.113.*]
    równoważyli kurs, ponieważ zlecenia opiewały na 33,70 i były wyzsze od górnych widełek, które wynosiły 33,43 (chyba nie mylę się o grosze) a jak pzmiętam na kupnie było 50 akcji a na sprzedaż około 200 - jest to normalny zabieg
    Witam . Do tomm żeby dostać dywidendę to akcje musiałeś mieć 3 dni przed 6 czerwca a ponieważ trafił się wekend to pięć dni wcześniej (razem z wekendem). Teraz panowie i panie mamy dywidendę i czekamy aż kurs się odbuduje . Co do wczorajszej sytuacji - sądzę że ktoś niedoświadczony się wystraszył patrząc że Impel jest notowany 2 zeta niżej i puścił PKC swoje sztuki . Zbliża się koniec drugiego kwartału więc powinniśmy się niebawem czegoś dowiedzieć . Ja liczę że przypuścimy atak na historyczny szczyt . Jeśli ktoś się cofnie do pierwszej strony tego wątku lub drugiej to przeczyta że oczekuję tego ataku do końca czerwca i pokonanie go , więc czasu jest niewiele . Zapewne pomocna była by jakaś rekomendacja in plus wszak Impel po tym roku może być notowany po swojej wartości księgowej która jeśli dobrze pójdzie to przekroczy trzy dychy na koniec roku - więc jakiś progres w notowaniach powinien być . To jest oczywiście tradycyjnie moje zdanie na temat w/w . Pozdrawiam .
    Czy coś wiadomo o planach i terminach związanych z wprowadzeniem na giełdę VD !? Może takie info popchnęłoby tę spółkę na północ ?!
    http://www.parkiet.com/artykul/1060692_Potentaci-na-rynku-ochrony-przejmuja-konkurencje.html
    Dzięki za info. Artykuł ciekawy, perspektywy branży fajne a obroty i kurs mizerne. pozdrawiam
    Niestety cisza . Szkoda że nie potrafimy wykorzystać dzisiaj dobrych nastrojów . Pozdro !
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2011-06/PLAN_PODZIALU_IMPEL_VDSA_201106080000176248.pdf
    Witam . Fiu,fiu wartość bazowa 1 akcji spółki dzielonej tj. Impel ponad 50 zeta na jedną akcję wycena na 1 maja 2011 r. a kurs ledwie przekracza 32 zeta . Będzie dobrze . To jest tradycyjnie moje zdanie . Pozdro !
    Zastanawia mnie dlaczego nie ma żadnego ruchu na papierze ani w jedną ani w drugą stronę ciekawe . Pozdro!
    Mnie też to zastanawia ? Informacje mega fajne, i ... cisza, mam nadzieję, że przed burzą !?
    Co za kretyni sprzedają teraz w takiej cenie ? Chyba że my czegoś nie wiemy i gdzieś jest haczyk ?!
    Też tak uważam i w dniu dzisiejszym dokupiłem Impela. Jestem przekonany, iż dużymi krokami zbliża się koniec tanich zakupów akcji tej spółki ! Pozdrawiam
    Najgorsze jest to że nie było żadnej reakcji na takie informacje a szczególnie na wycenę Impela po której będzie wymiana i to jest dziwne - tak jakby rynek w ogóle nie dostrzegł tej informacji .Mam podejrzenia że rynek jest tak wydrenowany z kasy że nic się nie dzieje . Inna sprawa że ta spółka jest tak dziwaczna że akcjonariusze muszą się przespać z tematem i ewentualne decyzje dotyczące zakupu podejmą za kilka dni np. po wekendzie . To tyle jeśli idzie o moje przemyślenia . Pozdrawiam !
    Ja również już nic nie kapuję ? rekordowe wyniki, rosnące dywidendy, robre perspektywy rusza z kopyta deweloperka, za 1 akcję Impela ponad 3 akcje VD (3 x 4 zł) a kurs jak zaczarowany. Przełomowym momentem będzie chyba dopiero debiut na giełdzie VD ? pozdrawiam
    Jest pewne wytłumaczenie istniejącego stanu rzeczy tylko że to jest ciemna strona księżyca . Mianowicie podział wygląda tak : 4.72 x 3.21=15.15 o tyle kurs impela będzie "lżejszy" po przeprowadzeniu całej operacji pod warunkiem że to dobrze interpretuję . Jeśli tak jest jak piszę to wróćmy myślami do uchwalonej jakiś czas temu emisji 4.5 mln. akcji a właściwie to warrantów subskrybcyjnych . Powiedzmy że kurs się nie zmienił albo nawet spadł wtedy odejmujemy cenę zamiany czyli 15 zeta od kursu impela i mamy "gołą" działalność spółki bez deweloperki . Co wtedy można zrobić ? Deweloperka nie przysporzyła impelowi pieniędzy i mamy kurs impela na śmiesznym poziomie bo tańszym o 15 zeta . Wtedy drukujemy dla "swoich" tanie akcje (warranty ) i mamy zwiększenie zaangażowania głównych akcjonariuszy o ładnych paręnaście procent po śmiesznej cenie . Jeśli w najbliższym czasie będą zbijać cenę akcji impela to będzie oznaczało że mam rację i wtedy pozostanie nam mieć nadzieję na udany debiut VDSA i na tym zarobić . Tyle że to co piszę to jest tylko moja koncepcja ewentualnego rozwoju na spółce mam nadzieję że tak się nie stanie i główni akcjonariusze będą robić wszystko aby kurs impela był jak najwyższy . Pozdrawiam !
    Spójrz Kolego na wyceny spółki, jeżeli dobrze pamiętam "wartość godziwa " zakładu Ecko impel to 184 mln, a cały impel wg. ww. wartości to 570 - 650 mln, obecna kapitalizacja całego Impela 395 mln. Jak dla mnie jasno z tego wynika iż wycena spółki jest mocno niedzoszacowana. Kolejna ciekawa sprawa to "3.3.6 Zarządy ISA i VDSA niniejszym uzgadniają, iż Zarząd VDSA będzie upoważniony do zbycia
    Akcji Podziałowych, które nie przypadły akcjonariuszom ISA ze względu na zastosowanie
    wskazanych wyżej zasad wymiany akcji, wybranym przez siebie podmiotom." to kolejna ciekawostka oznaczając mniej wiecej tyle, że oferty publicznej do fizyków z puli nadwyżkowej nie będzie. Czas najbliższy wszystko wyjaśni, dla mnie nastąpi to najwcześniej z chwilą debiutu na GPW akcji VD.
    Ja pisałem o uchwalonych ponad rok temu warrantach subskrypcyjnych impela w ilości 4.5 mln. egzemplarzy . Mi nie chodzi o akcje podziałowe tylko o warranty uchwalone wcześniej zanim rynek w ogóle się dowiedział o podziale przez wydzielenie . To co ja piszę dotyczy tylko impela . Zgadza się że akcje impela są niedowartościowane ale obawiam się że to nie przeszkodzi "rynkowi"przecenić ich bardziej . Może uprawiam czarnowidztwo ale tak może być . Ja oczywiście jako posiadacz akcji bardzo bym nie chciał żeby był taki scenariusz . Ot ,taka myśl nie daje mi spokoju od momentu ukazania się dzisiejszego infa i braku reakcji(pozytywnej) na nie .
    Giełda jest nazywana pokerem oszustów - to że akcje są tanie czy też niedowartościowane to nic na rynku nie znaczy przykładem jest np. Paged ,którego analitycy wycenili na 45 zeta a gdzie jest ? Impel jest wyceniany na 50-54 zeta i gdzie jest ? Niestety gdyby głównym akcjonariuszom zależało na dużej wycenie to bez trudu by ją osiągnęli np. wywiad w telewizji lub prasie i wielokrotność takich występów. Tak to jest jak nie ma dobrej woli u głównych akcjonariuszy którzy są po prostu zainteresowani zwiększaniem udziału w swoich spółkach za bezcen a rynek może się tylko przyglądać . Ciągle mam nadzieję że zaraz impel ruszy i te teorie okażą się błędne ale to co widzę nie wygląda zbyt optymistycznie . Pozdrawiam !
    Jak dla mnie obecne ceny to świetny czas na zakupy. Giełda nagradza cierpliwych i tzrba spokojnie czekać aż rynek przetrawi te informacje. Inwestycje deweloperskie we Wrocławiu to z całą pewnością dobry interes.
    pozdrawiam
    Jeśli na koniec ma być optymistycznie o impelu to być może kurs nie rośnie dlatego że ogólnie na rynku jest bryndza . Jeszcze tylko takie wytłumaczenie przychodzi mi do głowy . Pozdrawiam .
    Ktoś mocno gnoi kurs niestety . Jak na impel takie obroty z rana to nie jest dobrze . Okazało się że trzeba było oddać po 38 zeta - ale ja jestem uparty . Pozdro!
    Jeśli się szybko kurs nie otrząśnie i nie zacznie rosnąć spadniemy poniżej trzech dych .
[x]
IMPEL 0,39% 13,00 2021-03-03 13:46:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.