Jest pewne wytłumaczenie istniejącego stanu rzeczy tylko że to jest ciemna strona księżyca . Mianowicie podział wygląda tak : 4.72 x 3.21=15.15 o tyle kurs impela będzie "lżejszy" po przeprowadzeniu całej operacji pod warunkiem że to dobrze interpretuję . Jeśli tak jest jak piszę to wróćmy myślami do uchwalonej jakiś czas temu emisji 4.5 mln. akcji a właściwie to warrantów subskrybcyjnych . Powiedzmy że kurs się nie zmienił albo nawet spadł wtedy odejmujemy cenę zamiany czyli 15 zeta od kursu impela i mamy "gołą" działalność spółki bez deweloperki . Co wtedy można zrobić ? Deweloperka nie przysporzyła impelowi pieniędzy i mamy kurs impela na śmiesznym poziomie bo tańszym o 15 zeta . Wtedy drukujemy dla "swoich" tanie akcje (warranty ) i mamy zwiększenie zaangażowania głównych akcjonariuszy o ładnych paręnaście procent po śmiesznej cenie . Jeśli w najbliższym czasie będą zbijać cenę akcji impela to będzie oznaczało że mam rację i wtedy pozostanie nam mieć nadzieję na udany debiut VDSA i na tym zarobić . Tyle że to co piszę to jest tylko moja koncepcja ewentualnego rozwoju na spółce mam nadzieję że tak się nie stanie i główni akcjonariusze będą robić wszystko aby kurs impela był jak najwyższy . Pozdrawiam !