• Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~hr [83.20.95.*]
    należności są o 20 mln większe niż przed rokiem
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~hr [83.20.95.*]
    a gotówka zmalała o 13 mln
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.114.27.*]
    Do cierpliwy
    Nikt nie zapraszał Ciebie na forum by wpisywać się. Wpisujesz się z własnej nie przymuszonej woli. Pewnie zauważyłeś że blog ten został założony właśnie przez „Jato”. Jeżeli nie odpowiada Tobie to forum to proszę założyć sobie własne forum a blogerzy będą się tłumnie wpisywać.
    Bankier 94 z Jato mają plany dostać się do zarządu Mostostal-Export. Ta forma marketingu jest już zajęta. Inni blogerzy to zauważyli i starają się nas wspierać.

Dla ciebie mam inną propozycję. Jako wiekiem starszy to pewnie masz 2 córki które studiują ekonomię i poszukujesz bogatego zięcia budowlańca z dużym pakietem akcji Mostostala-Exoport. Gdy napiszesz że jedna z nich brała udział w wyborze Miss polonia 2008 roku gdzie doszła do półfinału. Mogę Ci zagwarantować sukces i wprowadzenie zięciów do Rady Nadzorczej czego życzy Ci Bankier 94.

P.S Chlopaki sobie zarobią a Ty będziesz opływał w dobrobycie
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~borygo [88.156.170.*]
    będziecie mieli rekord strat ,a potem kiszonego ogóra,
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Inwestor [79.163.232.*]
    B.przepraszam przede wszystkim Jato.Moj laptom jest -byl uszkodzony nie pokazywal
    pewnych znakow.Oczywiscie jest strata mimo ze mniejsza jak w poprzednim kwartale.
    Ten prezes i ten zarzad to prawdziwa tragedia przede wszystkim dla spolki,ale i dla
    akcjonariatu.W normalnym swiecie w ktorym czesciowo zyje taka sytuacja jest nie do pomyslenia aby spolka przez cale lata nie potrafila wykazywac zysku a jednak istniala,
    wynika z tego ze p. Skipietrow prowadzi swoja prywatna firme i wyplaca sobie wraz z
    zarzadem wysokie lub nawet b.wysokie apanaze bez porozumienia z akcjonariatem,
    na to to jeszcze wystarcza nastepnie wykazuje strate no bo i coz innego ma pokazac,
    a akcjonariat nic nie robi bo na walne przychodzi 10 osob.Nalezy w trybie natychmia-
    stowym zwolac NWZA i usunac a nastepznie postawic przed sadem cala ta bande za
    swiadome dzialanie na niekorzysc spolki,niegospodarnosc i zagrabianie majatku spolki.
    Na to sa dzisiaj odpowiednie paragrafy.Zyje od lat czesciowo w Niemczech i tu tez jes-
    tem aktywny na gieldzie,tu jest nie do pomyslenia aby taki prezes z takimi "sukcesami"
    tyle lat prowadzil spolke,nawet dobrzy po max.10 latach odchodza chocby dlatego ze
    nastepuje normalne zuzycie materialu,ten staruch jest dawno w wieku emerytalnym i dalej nie daje sie usunac.I wciaz mimo tego wierze ze jesli te podpisane kontrakty
    rusza to pod innym kierownictwem spolka zacznie wykazywac zyski i to naprawde
    pokazne.Prezes TRAGEDIA!
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.159.*]
    Do Borygo
    Witaj
    Zawsze ceniłem Cię za spokój i rozwagę.
    Proszę odłóż adrenalinę na bok.Lepiej się różnić bez nerwów
    Pozdrawiam jato
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~borygo [88.156.170.*]
    jato widze że spokojny i inteligentny z ciebie gracz aczkolwiek nie podzielam twego huraa optymizmu co do msx prędzej zdaje mi się że lubisz naciągać i kiwać leszczyki. a adrenaliny na gpw pozbyłem się ze 12 lat temu ale to inna bajka. może i twoją inteligencją bijesz na głowe większość forumowiczów , ale czy to ładnie jest tak ich golić z ciężko zarobionej kasy .POzdrowionka. a tak a propo co do msx to w tym roku już nie nędzie mega odpału najwyżej ruchy w przedziałach 1,9 do 2,4 ale to i tak ruch 20% 3-4 załapania się i jest z 70-80% do przodu ale te % to nie dla wszystkich większość i tak straci no nie??
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.112.79.*]
    Dawno nie było na forum mostka tak wielu znakomitych ekonomistów. Nie będę ich wymienał ponieważ mogą poczuć się urażeni inni akcjonarjusze. Kilka dni temu byłi wielcy znawcy od wzrostów Mostostalą-Export. Wystarczylo że kurs Mosteka spadł i znawcy wyparowali. Podobnie będzie z wielkimi znawcami ekonomi. Pozostanie nam szara rzeczywistośc i kiszenie się kursu do następnych wyników ekonomicznych.

Siedzi sobie przed komputerem zwerbowany UFO-ludek i kupuje akcyjki Mostostala-Export w niewielkiej ilości po około 500 - 1000 sztuk i udaje że kupują to drobni inwestorzy i szuka tak zwanej zaczepki Co będzie jak kupię 1500 sztuk. A może by tak wystawić na sprzedaż 600 sztuk. A może by się dało obniżyć kurs do 2zł. Czeka co zrobią inni akcjonariusze.
    W innej miejscowości siedzi przed komputerem inny UFO-ludek i też kombinuje. Może to ja jestem tym jedynym co ma wpływ na kurs Mostostala-Export i też kupuje i sprzedaje niewielkie ilości.
    Dla nas 5 000 - 10 000 to duża ilość, A dla rekinów to śmieszne ilości

Ufo-ludek was pozdrawia i życzy przyjemnej lektury - Bankier94
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~pies [77.223.212.*]
    o czym tu mówic?
    wzrosty nadejdą jak jakiejś spółdzielni zechce się zagrać na tym
    posostaje ustawić S na 2,5 może 2,8 i czeać może miesiąć , może 3 a może dłużej
    Tyle w temacie.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Leszcz [85.219.176.*]
    ~jato
    Nie wiem co ONI(na innym wątku) chcą od Ciebie.Jestem na mostku b.krótko(1-mc)ale właśnie dzieki Twoim postom zastosowałem pewną taktykę i wcale nie płacze.Przecież cały czas ostrzegałeś i dawałeś wskazówki.Trochę wywaliłem(2.18 ,2,20 )a na pozostawionej części mam jeszcze górkę.(kupowane ostatnio po haśle "jak nie teraz to kiedy"-Pamiętasz?).Na razie nie wiem co zrobię z resztą .Twoje sugestie się sprawdziły.Może więc zastosuje się do następnej-zakup(1.49).
    -Piter wrzuć swoje "dwa grosze" na wątek
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.115.41.*]
    Do Newmen
    Wizja jaką przedstawiłeś wydała się interesująca. Trochę wpisów się znalazło. Zapraszam do zaprezentowania swoich dalczych przemyśleń na tym forum - Bankier94
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~KM [95.50.23.*]
    Nie wiem Jato dlaczego zmieniles swoje zdanie o Mostku.
    Dla mnie , mimo tych wynikow, Spolka urosla.
    Po prostu wyprzedadza sie teraz leszcze, a odpal szykuje sie juz w tym roku i chyba o tym dobrze wiesz...
    Nie rozumiem tez Waszej interpretacji zobowiazan!!!
    Przeciez zobowiazania zmalaly o 77% mimo , iz i tak byly symboliczne...
    Ale to Wasze forum.
    Przez przydatek wlazlem do forum krzyczaczy na Mostku, ale lepiej tam nie wchodzic, bo to jacys chorzy na glowe... ;]

• Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Newmen [79.190.255.*]
    Bo bankiera
    Nie będę się rozwodził,
    Kontynuacja kontraktów zależy od KUKE, a w obliczu dofinansowania sektora bakowego oraz wzrostu cen surowców energetycznych wpływa to bardzo pozytywnie na wydanie takiej decyzji ( niniejsza decyzja chroni msx przed niewypłacalnością inwestora )

Podsumowanie
    1/ oddanie do użytkowania 2500mr mieszkań w W-wie wszelkie koszty zostały już poniesione - po pozwoleniu sprzedaż mieszkań
    licząc b. tanio 6 tys/m2= 15ml zysku czas realizacji do 6-9m-cy

2/wzowienie wszytkich kontraktów 450ml usd x 2,5zł ( niech stracę )
    daje 1 mld 125ml przychody - liczmy zysk 10% daje 112,5ml
    okres realizacji do 3 lat

Razem 127,5ml zł/ 44ml akcji to daje około 3zł zysku na akcję+ dzisiejsza cena 2,78

Pytanie , czy cały czas cena będzie poniżej wartości ks. , czy podpiszą nowe kontrakty, czy dostaną zgodę KUKE

Miłego dnia
    Ja zakopałem swoje ( kilkaset kilo ), nie żyję z giełdy , sprzedam za 2-3 lata, wszak giełda dyskontuje perspektywy , ale tak jak wszędzie każdy ma inny kąt widzenia
    jedni widzą na czerwono drudzy na zielono.

ZALETĄ DOBREGO INWESTORA JEST ZOBACZYĆ TO CZEGO NIE WIDAĆ TERAZ ALE TO CO INNI ZOBACZĄ JUTRO ( TROCHĘ PÓŹNIEJ )
    Nie sugerujcie sie krzykaczami, o to Was prosze, bo stracicie kasiore ciezko zarobiona, a oni z Was za miesiac sie beda smiac, jak Mostek bedzie duzo drozej.
    Przeczytac mozna co pisza, ale nigdy jednak tam nie odpisywac.;]
    Chca Was teraz wyleszczyc tylko i tyle.

A Mostek ruszy, oj ruszy... ;p
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.165.*]
    Do Leszcza
    Witaj.
    Tych z innego postu trzeba spokojnie poczytać.To jest forum wymiany myśli.Jak widzisz są ludzie i ludziska ,ale takie jest ich prawo.
    Pomyślmy nad jutrzejszym dniem.
    Przede wszystkim jutro zobaczymy czy ci ,którzy uważają się za większych wiedzieli dużo więcej niż my i czy zdąrzyli wywalić papier. i czy koniecznie chcieli się go pozbyć .Wtedy przewiduję spore spadki.
    Jest jeszcze druga mozliwość ,że więksi uznają ,że warto przetrzymać papier. Wówczas notowania mogą się kręcić na lekkim spadku lub wyjść nawet na zero.Może wreszcie się obudzą LEŚNE DZIADKI i lekko podkręcą też kurs.Chociaż im i w to nie wierzę.
    Ja nie chcę wróżyć z fusów ,ale twardo obstawiam jeden z dwóch podanych wariantów.
    Który ,ano właśnie ten śmieszniejszy.
    Jutro nie zamierzam wchodzić w dokupienie papiera. Dotychczas nie narzekam ,że nie daję sie prowokować. Ja mam czas .Ja się nie śpieszę .
    Chociaż leszczu proszę pamiętajmy NIGDY NIE MÓW NIGDY.i pamiętajmy nasze pieniądze nasze zyski ,nasze straty i wara cudotwórcom od nas.
    Pozdrawiam jato
    PS. Prosze wybaczcie ,ale LEŚNYM DZIADKOM MÓWIMY STANOWCZE NIE.
    Ja Jato mam ciagle Mostka i miec bede do wakacji 2010.
    Co potem , pewnie bede dalej cierpliwy.
    Mnie jednak interesuje tylko te 10zl.
    Dzisiaj cena magiczna, za jakis czas mozliwa...
    Jutro jak bedzie??
    A moze byc roznie.
    Wg mnie moze poleciec, ale nie sadze, ze zbyt duzo.
    Pozdrawiam
    Mając na uwadze spólki które zachowały się w ostatnim czasie podobnie jak mostek (odbicie przed raportem) i również pokazały słabe wyniki (np Wasko,Sygnity),moja skromna osoba Leszcza prognozuje na najblizszy czas niestety spadki.Tą częśc akcji która mi pozostała nie zamierzam sprzedawać -tak na wszelki wypadek pomyłki w mojej prognozie.
    Pozdrawiam
    A mnie teraz jednak cos zaniepokoilo...
    FF 100%...
    Do KM
    Czy możesz paisać ile tak naprawdę ludzie zarabiają w Rosji. Nie mam na myśli jakiś spektakularnych zarobków. Za dniesienie proszę przyjąć punkt odniesiena w Polsce.Dla przykładu pielęgniarka w szpitalu zarabia 1200 zł a ile w Rosji Operator koparki w Polsce 1500 a lie w Rosji i tak dalej. Rozumiem że małych miasteczkach jest trochę niżej.
    Zarobki prosze podawać u walucie narodowej czyli rublu. Rubel w Polsce kosztuje 0.10 zł. Ja osobiście nie mam takich znajomych którzy mogli udzielić na tak postawione pytanie. Dla porównania można też podać ile kosztuje 1 kg chleba u nas w polsce okolo 6zł a ile w Rosji Kilorram cukru u nas 3zł a ile w Rosji itd.
    Nie mam na myśli polaków którzy tam pracują a rodowitych rosjan.

Pozdrawiam - Bankier94
    Odpowiadam.
    Na prowincji zarobki sa niskie.
    W takiej Penzie, 5.000-10.000 rubli. Przy czym ta ostatnia kwota, to jest juz dobra pensja.
    Kto i ile zarabia nie wie wiem, bo nie pytalem, bo glupio.
    W Moskwie motorniczy w metrze zarabia miedzy 40.000 a 60.000 rubli i szukaja ludzi do pracy.
    Moskwa a cala Rosja to inny swiat....
    Ceny chleba nie pamietam, bo nie kupowalem.
    Podam cene piwa.
    W Penzie 25 rubli w knajpie, w Moskwie w hotelu 130 rubli najtansze, a mieszkalem daleko od centrum, na krasnoi ploszczadzi piwo i po 450 rubli, wszysto za pol litra,
    Ale to malo. Ponoc i piwo tam kosztuje i 2.000$...
    Taka jest wlasnie Moskwa...
    Jeszcze dodam, ze moj kolega w Kaliningradzie pracujac w Lukoil zarabia 40.000 rubli...
    Z tego co podałeś to wychodzi mi zarobki w Polsce i Rosji są na takim samym miej więcej poziomie Przeliczając czy porównujac do naszych w Polsce czy Europie Zachodniej. Myslę tu o walucie wymienialnej dolar i euro
    To też jest dla mnie ciekawostka. A może innych coś tam innego zainteresuje . Bedziesz miał o czym napisać.

Dzięki za odpowiedz - Bankier94
    Wybacz, ale sredni personel w calej Europie wschodniej jest daleko za zarobkami na Zachodzie...
    A wysoki jest jeszcze dalej... :(
    OJ na szczescie to wina bankiera.
    FF cos im po prostu szwankuje.;]
    Jest dobr ze , a bedzie lepiej, a juz sie zaczalem martwic.;p
    Pozdro
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.29.233.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Jutro lepiej przeczekaj.
    Bo jutro powinno spac, tak po prostu po wynikach.
    Ale trzeba byc czujnym, bo w listopadzie, badz na poczatku grudnia cos powinno sie wydarzyc.
    Ale panie i panowie, jak to Jato mowi, to Wasza kasa i kazdy robi co chce...
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~migser [212.160.172.*]
    No to dziś pięknie się zapowiada zjazd. Do 9:30 to będzie lot bez spadochronu, ok 10:00 sternik wyrówna. Jest szansa parę grosy ugrać na DT.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.115.222.*]
    Gdzie się schowali wybitni znawcy ekonomi Mostostala-Export. Wystarczylo by spólka trochę spadlą a ekonomiści wyparowali. Jeszcze w ubiegłym tygodniu pisali jaki to Mostostal jest wielki. Byly dobre czasy gdy mostek był w WIG40. miał kto obracac akcjami. a tym drobnym czasami też się udawało coś tam zarobić. Dla drobnych akcjonarjuszy nie docierały żadne argumenty że firma ma straty ponieważ widzieli tylko wzrosty. Podawano nawet wartości do jakich spadnie lub wrośnie.
    Na dzisiejszej sesji pokazano że liczy się też ekonomnia. Wyniki nie najlepsze to należy spółeczke trochę zdołować. Jest prawie pewne że kurs spólki będzie poniżej 2zł. pozostaje tylko pytanie kiedy będzie ten dołek.

Pozdrawiam was Bankier94
    Wysoko postawiłem stop l. i wyleciałem na otwarciu.Moja przygoda z mostkiem skończyła się na śmiesznym plusie.Dzięki ~jato i ~bankier94 za realne przedstawianie sytuacji na mostku.Dla mnie było to jakieś nowe doświadczenie.Będę obserwował spółkę i znów tu kiedyś zawitam.
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.150.*]
    Do LESZCZA
    Witaj
    Życzę POWODZENIA na GIEŁDZIE.
    Dzięki za spokojne i wyważone posty.
    Jak Ci bedzie żle proszę śmiało wracaj. Tu zawsze znajdziesz swoje miejsce.
    Pozdrowienia i trzymaj się
    jato
    Ano kurs Mostka, to zawsze jest jedna, wielka niewiadoma...
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~mim [193.200.51.*]
    guzik nie fachowcy jestescie-2 zto silne wsparcie kto normalny bedzie d- zis kupował rekordowo drogie akcje SKONCZY TO SIE TAK JAK NA LCC-10% -jest kryzys te wszystkie wykazane dobre wyniki toKREATYWNA KSIEGOWOSC-kto ma troche wyobrazni to otym wie -MSX WYKAZAŁ STRATE ale jeden oddany kontrakt oddany po30 wrzesnia spowoduje odwrócenie sytuacji-dzis było wyaznie widac ze ktos zakłada taką opcje-pOWTORZE RAZ JESZCZE-DZIS JUZ JEST ZA DROGO BY KUPOWAC TE DOBRE SPÓŁKI ,KTORE SĄ NAGÓRCE-DLATEGO MSX-TO SUPER INWESTYCJA-tak uwazam i dlatego dzis nie sprzedałem i bede trzymał-chyba nawet do euro(bo wtedy ma byc szczyt polskiej hossy
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.115.222.*]
    Tu na tym blogu nie ma fachowców to po się wpisujesz. Zapewnie jesteś wielkim znawcą spólki Mostostal-Export. Czy nie lepiej wpisywać się i robić tak zwaną zadymę.Jeżeli wpisyjesz się na ten blog to zapewnie zauważyłes coś czego tu wpisujący się nie zauważyli. Nie zamieszam uszestniczyć i robić wpisy na twoim blogu.

Powodzenia przesyła Tobie - Bankier94
    Znowu krzykacze sie pojawili.
    Czy to cos oznacza Jato??
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Marek S. [79.163.247.*]
    Udzielam sie tutaj szczerze mowiac z nudow,chalupy przynosza jakies tam dochody,
    przyznam ze troche mniejsze jak jeszcze przed rokiem wiec bawie sie z wami na MSX,
    a mam tych akcji wiecej jak wiekszosc was razem, mam dzieki re Boryszew,ale znacznie
    mniej,Jtz sprzedalem,moze blad,Na Zurawiach sie kisze,ale ja mam rezerwy.W tym ty-
    godniu ,byc moze w czwartek ukaze sie dosyc wazny komunikat o rozpoczeciu jednego
    z kontraktow,szkoda ze nie tego najwiekszego.Za dwa lata ten wasz przeklety MSX
    bedzie kosztowal ponad 15 zet - ile nie wiem,zadajcie sobie troche trudu i pogadajcie z ludzmi ze spolki,dni prezesa juz policzone,kontrakty jednak niczym nie zagrozone,to
    jednak kryzys i zapasc na rynkach finansowych spowodowaly problemy MSX.Ale kazdy
    ma swoja strategie,ja nikogo nie naganiam,wrecz przeciwnie,uwazam ze jesli nie ma-
    cie rezerw lub dobrego dochodu to raczej wchodzcie w spolki ktore na krotszy dystans
    dadza godziwy zarobek,MSX jest dla cierpliwych i wytrwalych.Mnie nawet 100% nie in-
    teresuje,
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~tytus [83.23.23.*]
    :-)))))))) o ku....wa, posikałem się w gatki......dobry jesteś i chyba w poprzednim wcieleniu z Andersenem w jednej ławce siedziałeś. Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~lika [89.77.111.*]
    Witam.
    Uważam że Marek S ma rację. Szkoda że żyjemy w kraju w którym kultura osobista jest źle odbierana i kojarzy się z wywyższaniem się. Kolega napisał tylko co myśli i to w sposób dyplomatyczny. Gdyby na tym forum było więcej takich wypowiedzi, chętniej bym do niego zaglądała. Pozdrawiam i znikam.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~Marek S. [79.163.240.*]
    To juz ostatni moj post.Po tej prymitywnej i wulgarnej odpowiedzi wiem ze nie mam co tu szukac,nikogo nie obrazajac niestety to forum jak i caly ten kraj.Glupi, prymitywny i zacofany,ja tylko chcialem wymienic poglady i uwagi.Wiekszosc z was nawet w przyblizeniu nie wie co to duze pieniadze i jak sie je robi,marzycie o milionach a nie-
    stety budzicie sie z tym waszym slynnym k. na ustach.I to tyle.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.158.*]
    Do TYTUSA
    Witaj
    Daj spokój Markowi.Przecież widzisz on jest kamiennicznikiem i milionerem.On nie pasuje do takiego plepsu jak my.Masz rację Marku tu na forum jest samo barachło. To nie Twój poziom.
    Marek już nie będzie pisał na takim gównianym forum. O MARKU S ty byłeś SŁOŃCEM SŁOŃC I NAJJAŚNIEJSZĄ GWIAZDĄ tego forum
    NA KONIEC POZWOLĘ SOBIE WZNIEŚĆ ZAWOŁANIE:
    Kamiennicznicy do kamienic.Żegnaj nasze słoneczko
    Pozdrawiam człowiek z plebsu jato.
    PS
    Drogi Marku S: GDYBY GŁUPOTA UMIAŁA FRUWAĆ BYŁBYŚ PIERWSZYM ORŁEM RZECZPOSPOLITEJ.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~cierpliwy [83.11.200.*]
    a tak na marginesie należy pisać odmieniając RZECZYPOSPOLITEJ co oznacza RZECZY WSPÓLNEJ ale jak już ks.St.Staszic mawiał i pisał " Zawsze takie RZECZYPOSPOLITE będą jakie ich młodzieży chowanie "
    Pozdrawiam normalnych
    Do CIERPLIWEGO
    Witaj
    Przykro mi ,ale moja pisownia jest prawidłowa.Proszę sprawdż.
    Piszę sie RZECZPOSPOLITA ,a nie rzeczypospolita.
    I to by było na tyle.
    Pozdrawiam jato
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~cierpliwy [83.11.200.*]
    ja piszę o błędzie " ......orłem rzeczpospolitej ." a nie obłędzie w pisowni ( rzeczpospolita )
    której wcześniej nie użyłeś PRAWIDŁOWO jest ORŁEM RZECZYPOSPOLITEJ
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~czarny [95.49.106.*]
    Panowie brakuje tutaj jeszcze prof. miodka.

moze zaczniemy pisac cos na temat spolki???
    darujmy sobie komentowanie wyobrazni naszych wielkich malych inwestorow, jak facet pisze ze ma wiecej akcji niz my to moze gosc jest w zarzadzie trzeba podpytac kolege moze zdradzi kilka sekretow, tym samym zarobimy ;).
    ps Marku S mozesz jeszcze napisac tutaj:)
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~manmark [87.96.113.*]
    napiszcie lepiej kiedy macie zacząć zamiar kupować....
    Do Czarnego
    Witam
    Widać ,że jesteś tu nowy.Przestań więc pisać bzdury.
    Twój idol Marek S udziela się już bardzo długo na forum i zdąrzył już napisać różne śmieszności. Zapewniam Cię w 100% ,że Marek S NIE jest w zarządzie ,ani w żadnych władzach Mostostalu Export. Akcji Mostka jak niedawno pisał JUŻ NIE MA.
    Marek S jest kamiennicznikiem uważającym się za bogatego człowieka .A innych piszących i mających mniej akcji i pieniędzy niż PONOĆ on ma traktuje ze wzgardą.Prosić to ty możesz kamień.
    Pozdrawiam jato
    PS
    Jak myślisz ,że piszę nieprawdę ,to przeczytaj jego posty u góry i inne wybrane z archiwum
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~fachowiec [83.29.249.*]
    ja kupuję bez przerwy.żałuję,że nie oddałem na podjeżdzie-miałbym więcej.ale to nic.dzisiaj zbierane po 1.98.razem mam ponad 20kilo.a jeszcze dokupię jak sprzedam do końca skotan i borygo.wacek dzisiaj łyknoł 7500.też będzie brał.dziwi mnie tylko jak taki dobry papier tak tanio przed odjazdem ktoś sprzedaje.wynik słaby jeszcze w tym kwartale,potem może być tylko lepiej.jutro dalej dobieramy.a wkrótce ostro do góry.zobaczcie jak stany idą do góry.to samo wig20.czas na średnie i małe spółki zbliża się.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~bankier94 [77.112.206.*]
    Co niekturzy kupują akcje i zachęcają do kupna innych. Jako prorok nie chciałbym być złym ( pożyjemy zobaczymy ) kto miał racje. Według moich przewidywać to za kilka miesięcy Mostek nie odrobi strat i pokarze wynik ujemny za cały rok 2009. A wówczas kurs według moich przewidywań bedzie w granica 1.5zł.
    Dla przypomnienia prosze wspomniec sobie jak to kurs miał isć na 2.5zł kilka dni temu. Zadaje pytanie gdzie są Ci prorocy. Odpowiadam (wyparowali, narobili szumu i zniknęli) Byli znawcy od finansów spólki wystarczyło kilka dni i też znikneli. Za kilka dni zniką Ci co kupowali po 2 zł.

Powodzenia przesylą wam - Bankier94
    ~fachowiec
    Jeżeli stany pójdą to może być tak jak mówisz i oczywiście życzę Ci tego.Ale jest pewne .......ale w stosunku do Twojej teorii.Obecnie znajdujemy sie w okolicach 50%fibo zniesienia "dużych spadków"naS&P i nie chce mi sie wierzyć że mostek zachowa się wbrew S&P.Obecnie większe szanse na 1.5 niż na 2.5 i raczej przychylam się do prognozy ~jato i ~bankier94 niż Twojej.(obym się mylił i oby wyszło na Twój duży zarobek)
    Pozdrawiam
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~jato [79.184.118.*]
    Witam
    Ciekawy ten dzisiejszy dzień na Mostku.
    Zobaczyliśmy coś co nie widzieliśmy na sesji od ponad dwóch lat / chyba się nie mylę./
    O godz.10:49 i 10:50 poszły transakcje 77.577 i 78.000 akcji.Mało tego
    o godz. 11:31 poszło132.945 + 31.443 + 102.577 akcji.Razem to 422.522 akcje.
    Te 5 transakcji to około 60% całości handlu.Chociaż całość 722.591 akcji też robi dobre wrażenie.Dla mnie te pakiety były umówione.Kręciło to się przy śmiesznej cenie 1.98 do 2.01zł.Smieszne to ,ale sprokurowano to tak by nikt specjalnie nie stracił.Taka tam śmieszna transakcja.Z przeprowadzonych transakcji można wyciągnąć ciekawe wnioski.
    Wiem ,że z tym nie macie problemów więc nie będą tego przedstawiał,bo nie chcę znów byc posądzany o to ,że Was pouczam.Jeszcze może być ciekawie.
    Pozdrawiam jato
    PS
    Na innym poście cwaniaczek o nicku aaaa pisze prymitywne paszkile na mój temat.
    Jak to mu poprawia samopoczucie to niech mu tam.Prymitywów ci u nas dość.
  • Re: MOSTOSTAL EXPORT -------------REKORD Autor: ~DOLAR [79.191.136.*]
    Miałem o tobie dobre zdanie,lecz twoja psycha na temat mostka ma wiele do życzenia.
[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.