Nie wiem jak jest w AB ale w ABE jest totalny wyzysk... podam jeden przykład, mianowicie na szkoleniu pod tajemniczych chasłem "doraźne akcje promocyjne" kryje się codzienne, kilkugodzinne stanie jak akwizytor z ankietami i ulotkami. Oczywiście jak się komuś nie podoba to może sie zwolnić ale wtedy straszą lojalką... Ja dałem się nabrać na wizję wspaniałej kariery jaka mami na szkoleniu w Pruszkowie i Warszawie Pani Marzena W.
Wy nie popełniajcie tego błędu!!!
witam,
prosze o informacje czy w Aliorze norma jest podstawa 2000 brutto, okres próbny 2 miesiace, dodam ze aplikuje na doradce biznesowego, wedlug mnie ta podstawa jest zenujaca i nie podlega negocjacji, mam 3 letnie doswiadczenie na podobnym stanowisku, 7 lat w sprzedazy, prosze o szybka odpowiedz, miasto 200 tys mieszkancow. doszly do mnie informacje ze alior przyjmuje do pracy przejmuje portfel klienta i zwalnia? prawda? ogolnie proponuja prowizje od udzielonego kredytu 1%, twierdza ze premie sa na tyle duze ze nie zwracaja na podstawe uwagi, czy realne jest przeprocesowac w tym banku kredyty na 500tys miesiecznie? z gory dzieki pozdrawiam
2000 brutto to ma kasjer transakcyjny a nie doradca biznesowy. Wszystko co napisałes jest niestety prawdą im zalezy tylko na bazie nowych klientów. A o premi mozesz zapomnieć chyba ze masz dobrą bazę klientów . Trzy lata temu doradca biznesowy zarabiał 6-8 tys.
Czy ktoś mi może odpowiedzieć, jaki miesięczny/kwartalny plan sprzedażowy ma do zrobienia Doradca Klienta Indywidualnego w Aliorze w mieście do i powyżej 200 tys. mieszkańców ??
Wszystko zależy od tego, gdzie trafisz, z jakim przełożonym będziesz miał do czynienia i jaka jest sytuacja kadrowa w oddziale. Tendencją jest, aby w drugim-trzecim miesiącu pracy wrzucić "nowemu" wyższy plan, żeby się wykazał, a dzięki temu "starzy" wyjadacze mają palny na kolejne miesiące nieznacznie tylko wyższe. Jednak nie jest tak zawsze i wszędzie, jak pisałem - wszystko zależy od dyrektora oddziału. Obiektywnie - możesz się nastawić w 1-2 m-cu na 35-55 tys. planu dochodowości, 2 karty kredytowe lub limit w ROR i Ubezpieczenie Inwestycyjne (UL) jako niezbędne minimum sztukowe, aby w ogóle otrzymać jaką kolwiek premię. Do tego dochodzą kwestie oceny jakości pracy, poziom Twoich (lub przypisanych Ci w portfelu "po kimś") rezerw - słowem system jest tak stworzony, abyś przypadkiem nie za często i nie za dużo zarobił ponad to, co masz jako "podstawę". To nie są pocieszające wiadomości - może jeszcze możesz zmienić zdanie co do wyboru pracodawcy? Powodzenia!
oddział w mieście do 200 tys mieszkańców, były bankier kiimp, budżet do wykonania 90 tys, więc nie piszcie tutaj bajek o 50 tys. do wykonania.... po za tym co mnie uderza w tym zakładzie pracy to kłamstwo, kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo wylewające się z każdej strony; jeżeli ktoś się przejmuje lojalnościówką to go uspokajam, jest niezgodna z prawem, taki głupawy straszak dla ludzi, którzy się boją... aha, warto po zakończeniu tego wątpliwej przyjemności epizodu w życiu złożyć do centrali wniosek o wypłatę nadgodzin z odpowiednim uzasadnieniem, generalnie nie ma z tym problemów; na stronie PIP jest wniosek o zgłoszenie nieprawidłowości, który też warto wypełnić, oczywiście później zostanie to skomentowane we wtorkowych przemyśleniach, że chodziło o prawidłowość dopłat do okularów.....śmiech na sali;
ja bylem na rozmowie na oltaszynskiej we wrocku....rozmowa to zero profesjonalizmu...
co to za menager ktory zniechceca do pracy zamiast zachecic jakas totalna porazka....bylem na wielu rozmowach ale z czymms takim to sie nie spotkalem.... a szkolenia w aliorzer to jakis e-lerning bo nawet ich nie stac na porzadnego szkoleniowca...podziekowal...
Plany są wszędzie, takie już mamy czasy. Może niektórym trudno się przestawić, bo do tej pory jechali sobie spokojnie na trójce, a teraz nagle trzeba się przyłożyć i wrzucić czwarty lub piąty bieg. Proponuję zwrócić uwagę na to co się dzieje w branży – zwolnienia, redukcje…
wiesz - moze i plany sa wszedzie, ale jak pracujesz na umowe o prace to mozesz sobie te plany wsadzic. to nie umowa o dzieło ze umawiasz sie na konretny rezultat. wiec wez prosze nie pieprz. a jak ktos wezmie plany ktore masz i pomnozy razy dwa to wrzucisz 10 bieg czy co zrobisz? zastanow sie. to jakbym sobie otworzyła zieleniak i powiedziała sprzedawcy - no stary w tym miesiacu tone ogórków sprzedac masz i powodzenia. w ten sposob kazdy biznes to złoty interes - zaczynasz handlowac czymkolwiek - zatrudniasz człowieka i narzucasz mu taki plan jaki ci odpowiada zeby był zysk. Nie wazny rynek, produkt, nic. Ma realizowac plan. TROCHE ABSURDALNE PRAWDA?
witam, ja własnie w dniu dzisiejszym zakończyłam ten wątpliwy epizod w swoim życiu, hmmmmmm, wytrzymałam w tym haosie (grzecznie mówiąc) 2,5 miesiąca, nie dałąm rady więcej. Złożyłam wniosek do przełożonego o zapłatę za nadgodziny ..... zirytowany wysłał mnie do śadu pracy, gdzie zamierzam się udać. Generalnie kwota może nie taka wielka ale i nie mała, wiszą mi około 900 zł. Tyle nerwów mi napsuli że nawet sekundy się nie wahałam żeby udać się do sądu. no cóż, jeśli sie kogoś zmusza do siedzenia po godzinach (mam na to podkładki mailowe - jeszcze dureń przełożony dep. logistyki :) wysyłał na maila groźby że niedopuszczalne jest abym wychodziła po 8 godzinach pracy :) to niestety powinien się liczyć z tym że będzie musiał za to zapłacić. Tyle tylko że on nie chce. Mam dowody na zmuszanie mnie i do tego w tym czasie jak miałam nadgodziny moja córka złamała ręke :):) Dureń jest ugotowany :)
Te wieści aż mrożą ,a ja mam iść na szkolenie od poniedziałku i być w AB Express . Jaka to umowa właściwie mnie opowiedziano że na 7 m-cy o prace , kiedy podpisuje lojalke ?.
Praca dodatkowa dla każdego. 15 zł / h. Wprowadzanie danych na stronach www, wypełnianie ankiet internetowych. 3-5 godzin dziennie. Krótkie CV proszę kierować pod adres mailowy: agnescio@wp.pl
To już nie ważne: bajka, obietnice, mega ściema o "Innowacyjnym, innym, przyjaznym" banku dla najlepszych - poszło w pizdu! Kupiło nas wszakże PZU... ;-)) Po nowym roku - odsiew lepiej zarabiających (podstawy), podkręcenie mobbingu, czystki w centrali. Ostatni dzwonek na ewakułację...
Te słabo zawoalowane groźby prezesa we wtorkowym mailu... Ta panika, bo transza preferencyjna nie w 1 ale w 5 dni się rozchodziła... Ten wszechobecny burdel, dezinformacja i telefony od przerażonego menagementu... Wchodzimy na giełdę! OMG! Stójcie z boku, nie przeszkadzajcie, rozwińcie czerwony dywan! A my Was, po nowym roku tak wy...imy, że na dupach nie usiądziecie! My zarobimy, Wy skończycie na bruku! Jest super, jest super, więc o co Wam chodzi??? ŻENUJĄCE. Panie prezesie, aż tak głupi naprawdę nikt w Pana firmie nie jest. Wiem, szkoda... Ale realia są jakie są. Zbierzecie, co zasialiście. Po prawdzie - już zbieracie... ;-D
Była ostatnio na rozmowie do tego banku i kopara mi opadła. jestem osobą doświadczoną w pracy w banku, a oni mi zaproponowali 1/15 etatu, reszta na umowę zlecenie i 1700brutto wynagrodzenie + premia. Śmiechu warte
Ja się tak czasami zastanawiam, co Prezes bierze... Albo jego sekretarka, która pewnie faktycznie pisze te wtorkowe nieszczęścia z polecenia Najwyższego. Czy ten człowiek przez chwilę zastanowił się kiedyś, jak jego bajerę odbierają setki bankierów w oddziałach, zasuwających po 10-12 h na dobę, duszących się w smrodzie ARBOwców, łykających piguły uspokajające jak landryny? Zapieprzających na tych oderwanych od rzeczywistości prekursorów burżuazji za 3 tysie brutto na m-c??? Człowieku... Puknij się w główkę, zastanów, czemu Ci frekwencja na czatach z zarządem siadła - i zrób coś dla nas, zapier...ch na wasze pense - skończ pisać te bzdury. Ciesz się wypracowanym przez nas dla was sukcesem i udziałami, tyle potrafisz. Do nas, ludzi prawdziwej pracy - nie mieszaj się, bo gadka Ci wyjątkowo nierealnie i drętwo wychodzi...
zastanówcie się czy chcecie w tym banku pracować
-nagrywane rozmów (kamera+ podsłuchy) z klientami na każdym stanowisku
-mega mobbing
-bardzo wysokie plany (prawie nie do zrealizowania)
-premia no niby duża, ale miesiąc możesz zacząć na minusie- myślisz, obliczasz wpłynie mi 5 tys a wpływa 400 zł
-lizanie tyłka
-praca po 12 h i często w weekendy
-lojalka - jak się zwolnisz płacisz, on mogą Ci cały czas położyć papier, lub obniżyć wynagrodzenie do najniższej krajowej, zmienić stanowisko (uwaga to jest praktykowane!)
-a czy sadzicie, że jeśli właśnie z tego banku jest najwięcej ogłoszeń to znaczy że ludzie chcą tam pracować, czy nie?