Benitor powiem że nie wiem co kierownik dziś zrobi. Tak siłowo jedzie ostatnio że znów może w górę ruszyć. 2080 -82 będzie mocno bronił. No chyba że już załatwił na górze co miał zrobić.
No to po bólu. L-ki zamknięte ze stratą 10 pkt. Niby niewiele, ale szkoda, bo ładnie poszło wczoraj. Tym bardziej, że Dyrygent kazał zamykać ćwierć zaprzęgu idealnie na wczorajszym szczycie. Nie posłuchałem, bo zdawało mi się, że rynek jest na tyle silny, że 6 pkt więcej zrobi bez problemu. Inna sprawa, że na 2125 wczoraj weszło tylko ze 30 kontraktów - mógłbym się i tak nie załapać.
10 punktów tyle co nic ale jednak zysk do wzięcia miałeś spory. Kierownik wymordował mnie i przy okazji zwodził Lki. Bazowe by go zaskoczyły ? Raczej nie i celową akcję robił.
Trochę mnie wyrolowali. Znowu ciągną w górę. Poranne zejście okazało się (dla mnie) 3-4 pkt za głębokie - za małe SL. Może trzeba będzie odnowić L. Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo. Podobno w życiu, łatwe jest tylko sikanie pod prysznicem.
Co do jankesa, to jakiś czas temu wyznaczałem, jako istotne (chyba zaznaczałem na publikowanym wykresie) 4.180 na indeksie. Mogą (ale nie muszą) sięgnąć 4.150, ale to (na moje oko) max na tą chwilę.
Nie czekałem. Postawiłem zlecenie jeszcze przed południem. Jedynie można powiedzieć, że "nie korygowałem". Jutro oczywiście mogę stracić dużo więcej, ale może i zyskać. Już wiele razy pisałem, że dla mnie zrealizowanie TP to nie jest to, czego pragnę. Jeżeli nie osiągam założonego na dany dzień TP, to (może) oznacza, że na następnej sesji będzie kontynuacja. Ale dużo by o tym gadać.
o czasach kiedy funkcjonowały pojęcia o kontynuacji to zapomnij.dzisiejsza dogrywka pokazała że chętnych na kupno brak za to sprzedających masa.obecne kursy bazowych też wskazują na jutrzejszy spadek
nie mędrkuj bo nic z tego nie wynika a przewidywanie najbliższej przyszłości na rynku to podstawa gry.to przewidywanie opiera się na danych z rynku a nie z książek które już dawno nie są aktualne.wcześniej napisałam o podwyższeniu depozytu przed sesją i to powinno dla myślących trzeźwo być wskazówką
gpw jest giełdą spekulacyjną a nie inwestycyjną i rozsądni inwestorzy o tym wiedzą inwestując na giełdach zagranicznych również za pośrednictwem polskich brokerów.dlatego wspominanie gdzie był wig20 ileś lat temu nie ma sensu bo dla spekulanta nie jest ważny poziom lecz zmienność a ta jest u nas zadowalająca
Otwarcie to, na razie "woda na mój młyn". Nie sprawdziły się wczorajsze kasandryczne przepowiednie. Na razie stawiam SL2136, więc i tak wyżej niż radził wczoraj Ravcio :-)
I uczestniczki oczywiscie. To kto ucieka z rynku dziś? Którzy uczestnicy? już widać :-) 2100 wzywa. I raczej nikt nie ucieka tylko S otwierają wyżej. I tak do poziomu 2200 będzie, a później łubudubu