jasne że tak, jak masz dowody na to że zostałeś oszukany, masz potwierdzenia że wysyłałeś pieniądze i do kogo, do tego masz prawnika któremu będzie się chciało pracować, to zdecydowanie tak
zbierz dowody, porób screnszoty, nagraj rozmowy z oszustami, powyciągaj z banku co się da, porób kopie reklamacji jak składałeś, może pobierz od operatora wyciąg z połączeń, znajdź prawników, niech wszystko sprawdzą i w twoim imieniu zaczną działać, jak przyszłoby jakieś bzdurne umorzenie to też będą mieli prawo się odwołać i złożyć na nie zażalenie, po to są, i działaj, działaj bo warto
Ja właśnie jestem w trakcie weryfikacji. Pan że wschodnim akcencie z imieniem Leon wzbudził u mnie brak zaufania. Informacji brak, na stronie KNF również brak informacji
mnie się udało, a w sumie nie mnie, a prawnikom i prokuraturze. zabezpieczyli konta bankowe, w moim wypadku trzy różne, na które składałem przelewy, te które "mój analityk" mi wskazał do płatności uwierzytelnienia i podatku, w grudniu 23 dostałem jeden przelew zwrotny, to było prawie 11tyś pln, a w lutym z pozostałych dwóch kont resztę. tyle że to było jakieś póki co 20% z całej mojej straty
ja odzyskałem część, mnie się udało, a w sumie nie mnie, a prawnikom i prokuraturze. zabezpieczyli konta bankowe, w moim wypadku trzy różne, na które składałem przelewy, te które "mój analityk" mi wskazał do płatności uwierzytelnienia i podatku, w grudniu 23 dostałem jeden przelew zwrotny, to było prawie 11tyś pln, a w lutym z pozostałych dwóch kont resztę. tyle że to było jakieś póki co 20% z całej mojej straty
Lida, nie czekaj aż się dowiesz czy dax to oszuści, to już jest sprawdzone, to już jest zweryfikowane.
To jest niestety zorganizowana grupa !! Każdy kto miał z nimi do czynienia to ci to potwierdzi.
Na forum jest namiar na biuro prawne trójmiejskie, oni kilka lat prowadzą sprawy przeciwko daxowi
więc po prostu zgłoś się, dowiedź się co zrobić żeby jak najmniej strat zaliczyć, może będą mogli też tobie wstanie pomoc ich jeden z kontaktów696xx718xx446
Wobec zorganizowanej grupy znajdującej się pod domeną theinwestycja.com toczą się aktywnie postępowania karnego w prokuraturach na terenie Polski. Zalecamy zgłoszenie swojej szkody przez adwokatów, bądź radców prawnych zawiadomienia oraz rozpoczęcia przewodu prawnego. Grupa dokonuje również czynności przestępczych związanych z kradzieżą tożsamości i wykorzystywania jej w celach przestępczych.
Wobec zorganizowanej grupy znajdującej się pod domeną theinwestycja.com toczą się aktywnie postępowania karnego w prokuraturach na terenie Polski. Zalecamy zgłoszenie swojej szkody przez adwokatów, bądź radców prawnych zawiadomienia oraz rozpoczęcia przewodu prawnego. Grupa dokonuje również czynności przestępczych związanych z kradzieżą tożsamości i wykorzystywania jej w celach przestępczych.
Powstała właśnie GRUPA WSPARCIA DLA OSÓB OSZUKANYCH PRZEZ BROKERÓW. Grupa dostępna na facebooku. Nazwa grupy: OSZUSTWA - KRYPTOWALUTY, BROKER, INWESTYCJE - GRUPA WSPARCIA
To miejsce do dyskusji dla wszystkich oszukanych przez fałszywe platformy inwestycyjne...
tu tak samo, już jakiś czas istnieje, dużo ostrzeżeń i trochę ciekawych wpisów https : // www . facebook . com / groups / 2583143598502989?checkpoint_src=1501092823525282
oczywiście trzeba poniżej pousuwać spację między znakami itp, będzie pełen link https : // www . facebook . com / groups / 2583143598502989?checkpoint_src=1501092823525282
albo po prostu sobie wyszukać: brokerzy maklerzy analitycy kryptowaluty uwaga oszuści tak się nazywa :) administrator odpowiada też na bieżąco , więc spokojnie można czegoś się dowiedzieć
Zostałam oszukana przez Smart Capital ..dali mu kredy na sume 1000.00Usd,teraz chcą abym zasiliła konto na tą kwotę aby móc pobrać pieniądze.Tu zaświeciła mi się lampka...skoro zarobiłam niech sobie wezmą ten kredyt z zarobionej kwoty.Teraz grożą mi prawnie.Ci mogę zrobić?
ja ze swojej strony moge polecic praw nikow z pod nr 7+2+2+3+5+9+6+4+0 pomagają mi z Groshare Limited (grosharelimited.com, webtrader.groshareltd.trade, groshareltd.com) oby udalo sie cos odzyskac
W celu uściślenia komentarza osoby podpisującej się "Naiwny"
Broker o którym wspomniano, to spółka zarejestrowana 13 kwietnia 2024 r
Adres rejestrowy i siedziba:
1 Exchange Sq, Central, Manchester, United Kingdom, M3 1BD
Domeny dostępne:
shakesinvest.com, cfd.shakesinvest.com - gdzie domena cfd - obecnie pozostaje wyłączona / niedostępna
UWAGA
Istnieje prawdopodobieństwo, że grupa podszywa się pod nowoutworzoną spółkę prawa handlowego.
Najnowsze ostrzeżenia - niestety okrojone i niepełne, jednak to normalne w kraju którym jest Polska. Przygotowana lista zawiera nazwy firm, które zarządzają pseudo platformami, jak również dodatkowe powiązane domeny, oraz adresy owych spółek !
Przestrzegam oczywiście przed korzystaniem z usług tych stron, pseudo platform.
Financial Magnum - Strona: fin-magnum.com, account.fin-magnum.com, traderweb-pro.com Business First Centre Empire Way Burnley Lancashire BB12 6HA UNITED KINGDOM
Affinitiytraidoption - Strona: affinitytraidoption.com 10 Queen St Place, London, United Kingdom EC4R 1BE
bitautominer.com - Strona: bitautominer.com Scotland / United Kingdom
Propine - Invest - Strona: propine-invest.com 54 Butternut Hollow Rd, Greenwich, CT, UNITED STATES OF AMERICA, 06830
42 Financial (42-financial.com)
Twarda 18, Spektrum Tower, 25 piętro, 00-102 Warszawa, Polska
Klimentska 1216/46, Nove Mesto, 110 00,Praha, Czechy
A ci którzy już jednak skorzystali, a jednocześnie poszukują o nich informacji, odsyłam do kontaktu z kancelarią z Trójmiasta Ahora, która jest polecana na tym i na kilku innych forach tematycznych, związanych z oszustwami kryptowalutowymi, brokerskimi i platform handlowych. Telefon kontaktowy 696-718-446 do biura prawnego (porady prawne, doradztwo oraz możliwa reprezentacja)
ja mam sprawę w prokuraturze przeciw 42-financial.com , nie dość że ukradli mi 30tysięcy, to do tej pory nekają mnie telefonami, choć przesłałem im informację, że wnieśliśmy z prawnikami zawiadomienie przeciwko ich instytucji. problem u mnie większy wyniknął w związku z tym, że przesłałem im (w dobrej wierzy) skan dowodu. w sumie podstępem po prostu wyłudzili ode mnie moje dane. i to nie jest tak że oni są podejrzani - to jest zwykła grupa przestępcza - kilka komisji w tym KNF już to oficjalnie potwierdził i też mają swoją sprawę założona karną. sam skorzystałem z biura prawnego z tego forum(696718446). jeżeli dałeś do nich jakieś pieniądze, to na stówę już je utopiłeś, nawet jak coś ci wypłacą, to nie będą to twoje pieniądze, będziesz i tak musiał je zwrócić, bo kogoś oszukali innego, kto do ciebie takie pieniądze wysłał
Część czy to to samo? Na aplikacji Otto robię 38/38 klik broker prowadzi potem kupuje i sprzedaje usdt na bybit i cały czas coś dopłacam miałeś(aś)tak samo?
Tak, miałem niechlubną i wątpliwą przyjemność z tymi typami. Straciłem jakieś 300 kPLN po tym jak zaczęli przed wypłatą środków sztuczki z weryfikacją, etc. Chcieli skubnąć mi w ramach tzw. przelewu weryfikacyjnego (normalnie przelew weryfikacyjny to 1 PLN !) kolejne 50 kPLN, ale powiedziałem "spadać" i nigdy więcej się do nich nie odezwałem. Zatem, jeśli zainwestowałeś u nich, to zapomnij o jakiejkolwiek wypłacie.
inwestowałem u nich od 29 kwietnia, jak się później okazało złapali mnie 4 dni po uruchomieniu platformy, no bo ona powstała 25 kwietnia 2024, więc po prostu dałem się jak nikt, na koncie , jak próbowałem tu zlecić wypłatę prime-vest.net user withdraw to niby jest generowana, ale wyskakiwał mi błąd, okazało się ze podejrzewali mnie o możliwość pozyskiwania i posiadania pieniędzy z nielegalnego źródła, kazali mi się uwierzytelniać, co też było kolejnym ich kłamstwem !!! 60tyś usd u nich zostawiłem, bo nie liczę tego co zarobiłem, bo to też oszustwo, masakra bo wszystko co pokazywali, robili, mówili to był scam !!! do tego oszuści mają też stronę druga coinelavate.net to dokładnie to samo, tylko sobie inną nazwę dali, no i to co w między czasie znalazłem żeby dodatkowe rzeczy przesłać do sprawy w prokurat....urze, to jeszcze mają trzecią stronę primeellavate.com reasumując, tak, niestety znany jest ten twór, no i od lat robi to co zrobił mnie, niestety pewnie i tobie jak szukasz pomocy, czy porady to możesz spokojnie zadzwonić do prawników z biura prawnego doradczego 696 -- 718 -- 446, oni mnie prowadzą sprawę w sąd..zie i prokurat....urze,, ale na pewno poradzę żebyś tym oszu..stom z prime-vest.net się nie dał i nie wierzył w ich kłamstwa !!!