Rok temu padłem ofiarom przestępstwa "na brokera" - bo tak to chyba obecnie się nazywa. Pod takim też hasłem obecnie gazety piszą o platformach inwestycyjnych i kradzieżach, które za ich pośrednictwem są dokonywane. Historia była jak każda inna. Wpłacany depozyt, rosnący zysk, dokonanie opłat, brak możliwości wypłacenia środków z konta handlowego, z konta .tech . Wiele osób dodatkowo padło ofiarom przestępstwa wyłudzenia danych tożsamości, kradzieży tożsamości, kradzieży pieniędzy z firm pożyczkowych na skradzioną tożsamość. Może nie żyję tym tematem, jednak w wolnej chwili przygotowałem spis brokerów, platform inwestycyjnych, które na przestrzeni lat najbardziej dały się w kość osobom mieszkającym w Polsce, oto ona: 24xforex.com / abalisfinanceltd.com / acecrownfx.com / aceinvesting.io / aceinvesting.io / akoni-hub.de / alpari.com / alphatradeplus.com / amaon8.com / amzn57.com / astrofx-trade.com / astrofxtrade. / avatrade.com / bbanc.com / BE22.com / bebroker.net / bestinvestorfx.com / BitcoinXE.io / bitforexglobal.com / BitMarket-Capital.com / blacklandsfin.vip / bluewhaleinvestment.net / bnbtgroup.com / bnbtgroup.com / capital-group.ltd / capital-trust.co.uk / capitalprotrade.com / celineinvest.pro / centogx.com / centogx.io / cfd.axeltraders.com / citigroup-global-markets.com / cobrafinancial.co.uk / concordinvest.cc / concordinvest.pro/pl / cornerfxtrade24.co / crypto-capitalist.online / cryptofxtradeplatform.com / cryptoifx.com / cryptoproinvt.com / deltastream.cc / dominionmarkets.com / donfex.com / easycoinfx.com / eliteblockchaingroup.com / elitecointrade.com / empirefxm.com /
enduring-markets.com /
ja miałem niestety styczność z celineinvest.pro - ukradli mi masę pieniędzy. Przez ponad półtora roku odzyskiwałem wszystko. Oczywiście nie sam. Na samotną walkę nie ma co liczyć. Grupa, różne forma internetowe, komentarze i kontakt z komentującymi, nagrania, zrzuty ekranów, prawnicy ... To był sukces wielu osób. Wielu osób które nam pomagały i wielu osób pokrzywdzonych. !!
odradzam współpracę z Fin-exchnge.com oraz globalmaxis - oba to złodziejskie firmy które są zgłoszone przez KNF i to nie tylko polski.
Przeciwko globalmaxis toczy się już sprawa w prokuraturze. Podobno nie pierwsza. jeśli ktoś chciałby się dopisać to można tu u mojej prawniczki 696-718-446
palmerfinancecompany.com - też się przekonaliśmy że to banda gnojków o złodziei, kilkanaście tysięcy euro w przelewach do nich poszło na ich prywatne konta, gdzie miały być to konta księgowej i kierownika oddziału, a po prostu nas okradli!
został nam tylko sąd, nie było sensu z nimi rozmawiać, bo wszystko co by się im nie mówiło, to niby my byliśmy winni, to nasza wina że nie wiedzieliśmy o podatkach, to nasza wina że pieniadze nam zablokowali i podejrzewają nas o prawnie pieniedzy, to nasza wina, że sama potwierały się pozycje i generowały maksymalny minus, wszystko my, a oni są uczciwi i bialutcy !! no nie. skierowaliśmy sprawę do kancelarii i prawniczek z wrocławia, łapcie 696"718``446 można dopisywać się do spraw przeciwko tym oszustwom
jotulcapital - to oni w tym momencie kradną moje pieniądze!! I nie mam pojęcia jak ich powstrzymać. Prawnik stwierdził że nic się z tym nie da zrobić. Że pieniądze które są na ich koncie handlowym że one już przepadły.
ja się zgłosiłam do kancelarii . mnie zrabowali 9 000 zł. i cała ostatnią emeryturę, obecnie przez nich nie mam za co żyć. wnuczka mi pożyczyła na opłacenie kosztów w sądzie. pani prawnik mówiła, ze jeśli uda się zebrać dużo osób, to będzie mogło powstać przeciwko RCEbanque postępowanie grupowe. jeśli ktoś jeszcze miał styczność z tymi niegodziwcami, proszę zgłoście się, ten nr do adwokat jest dostępny 696-718-446, czasem nie obiera, dużo pracy ma, ale do mnie zawsze oddzwania
Unitedoxfordgroup.com to u nich padłem ofiarom przestępstwa!! to oni ukradli mi pieniądze i ich trzech pracowników! kłamali że są brokerami, analitykami i że maja jakiekolwiek uprawnienia i licencje!! od początku marca toczy się postępowanie w prokuraturze przeciwko nim !! nie dam się, nie pozwolę by zostawili sobie moje $$$, za cięzko na nie pracowałem !! jeśli są inni oszukani, proszę zgłoście się do kancelarii !! im więcej będzie założonych spraw, to może uda się zebrać grupę i będzie to postępowanie zbiorowe!! nie wykręcą się na pewno!! nr do kancelari 696718446
Primeu.net mnie też oszukał. w ubiegłym roku dałem się namówić na rejestrację w ich platformie. po kilku szybkich otwarciach zarobiłem z 70 usd. dałem się namówić na kolejne wpłaty, łącznie 5 tyś pln. i później nie chcieli mi nic wypłacić !! uważajcie na nich, z primeu tylko stracicie ! do tego uważajcie, bo to nie polacy, mają mocny akcent i oszukują że są w warszawie !
jeden i ten sam analityk, tomasz malinowski !! najpierw z nim uczyłam się w BE22.com inwestować, później właśnie tu pierwsze depozyty w real robiłam i wpłaciłam z 17 tyś, wiedział że nie mam już więcej pieniedzy tym bardziej na ten chory podatek, to później stwierdził że teraz moje pieniądze skoro w be22 są zablokowane to przeszły do bbanc i stąd mogę wypłacić, ale on zrobi to sam przez andydesk bo ja niby nie będę potrafiła, na szczęście już o tych oszustach się naczytałam i nie dawał się wrobić w kradzież danych !!
Miałam nieprzyjemność krótko współpracować z panem Zielińskim z firmy BE22. Ukradł mi 250$ i dwa razy po 499$. Kiedy nie chciałam więcej inwestować, tylko troszeczkę popracować na tych wpłatach i sprawdzić jak to w ogóle się robi, to mnie zwyzywał od najgorszych, głupich, stwierdził że nie rozumiem giełdy, że w ogóle na niej nie powinno mnie być. Zerwał ze mną kontakt i kazał radzić sobie samej z wypłatą. Której nie da się u nich zrobić nigdy!!!
No to. Od wiem ja co czekasz, szukaj firmy która ci ogarnie albo jakaś pomoc prawną albo reklamacje czy inne takie, ludzie tu co rusz kogos polecają ponoc kasa jest do odzyskania jak noe cała to chociaz w części
ja zaś radzę uważać na bandę oszustów z profitrop.com !! ci to są dopiero. wschodni akcent to oczywistość, choć do niedawna nie wzbudziło to moich podejrzeń!, jednak powinno, ukradli mi kasę i obwinili mnie, ale już wiem że to nie była moja wina, zwyczajnie w świecie specjalnie otwierali pozycje które szły na minus, a to było wszystko virtualnie, i tak naprawdę to po prostu sobie wzieli moje pieniądze!
Proszę uważajcie. Mnie nie dość że oszukały dwie firmy bo najpierw z początkiem roku pixpal ze stroną pixpal.site to teraz na początku kwietnia (na szczęście na małą kasę bo raptem 500 zł) skills-profit !! ale to nie wszystko, jest taka strona w internecie na FB - kryptowaluty - uwaga oszuści - i ona promuje firmy, które nie są kancelariami, a które tylko są pośrednikami między jakimiś random prawnikami. o tej stronie z facebook` czy też grupie też jest dużo już pisane, promują jakieś dwie firmy i tam się ogłasza jakiś chłoptać który ma być pośrednikiem prawnym między grupą a tą właśnie firmą, a on z prawem nie ma nic wspólnego. razem z kilkunastoma osobami szukaliśmy tych ludzi w izbach radcowskich czy adwokackich i nie ma nikogo takiego. korzystają z jakiegoś prawnika z sopotu, bo chyba im najbliżej był i uważają że ludzie się nabiorą !
To akurat prawda że facebook to dno. Znajoma ostatnio została wywalona z grupy na FB za to że o jednej niby kancelarii napisala prawdę, że kasują po 10 tyś od łebka za sprawę a sami ogłaszają nabór do prowadzenia sprawy. napisała coś w stylu że to żart że niby kancelaria prowadzi sprawę otwiera listę do pozwu grupowego a potem cyk cyk kosi po dychę od człowieka. i słusznie napisała że skoro grupowe to powinno być właśnie taniej i ani nikogo nie obraziła czy coś, No ale ta grupa to jedna wielka reklama za pieniądze, tam prawdy wam nikt nie powie a jak ktoś mówi prawdę to leci na bruk. Tylko gdzie szukac pomocy to ja już wysiada, to jest jeden wielki obornik a oszuści się mnożą na potęgę
Czy ktoś coś słyszał o tym brokerze? Dostałem ostatnio na maila wiadomość, gdzie zachęcają do inwestowania. Po przygodzie z Medco Finance Limited mam wrażenie, że to kolejny twór tego typu i będą dalej okradać ludzi. Szukałem komentarzy i same pozytywne, jakby pisane przez samych oszustów, że zarobki w szybkim tempie, że zadowoleni ze współpracy itd. No wali oszustwem na kilometr znowu. Coś ktoś?
Czy ktoś coś słyszał o tym brokerze? Dostałem ostatnio na maila wiadomość, gdzie zachęcają do inwestowania. Po przygodzie z Medco Finance Limited mam wrażenie, że to kolejny twór tego typu i będą dalej okradać ludzi. Szukałem komentarzy i same pozytywne, jakby pisane przez samych oszustów, że zarobki w szybkim tempie, że zadowoleni ze współpracy itd. No wali oszustwem na kilometr znowu. Coś ktoś?
Skills-profit mnie oszukał. Jak zacząłem kopać głębiej z kolegami to znalazłem bardzo podobną stronę Soft Capital która dopiero co powstała znalazłem takie powiązania jak artykuły na tych samych stronach i tez została niedawno stworzona dana spółka w UK więc chyba jest to takie same oszustwo jak poprzednie. Fajnie by było stworzyć wątek na bankierze i innych forach by uprzedzić ludzi za nim oszukają kolejnych.