• Re: TKO Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Ja już widziałem kiedyś TKO 1 i też myślałem że będzie spadać a było blisko punktu zwrotu.
  • Re: TKO Autor: wilk_z_banana [94.254.185.*]
    Ja poza biurem ale wyciąg w całkowitej izolacji bardzo się spieszą brak słów czekam na to S i nie widać punktu zwrotu. Dzis S na koniec też bym szarpnął ale po lopie nic nie widać boje się że na siłę w 2000 chcą puknąć poprostu ciągną w tempie niesamowitym ale pod co to się dowiemy.
  • Witam w Nowym Roku Autor: zosia3005 [77.255.195.*]
    Witam Wszystkich ,
    Życzę zdrowia i powodzenia w Nowym 2023 !

Życzę powodzenia w tej ewidentnie nierównej walce ,
    i pozdrawiam serdecznie :-))

@kat76
    Zajrzałam aby powiedzieć , że już tu nie zaglądam ,
    bo w dniu 2 stycznia 2023 , zgodnie z postanowieniem
    przeniosłam się w realu na rynek amerykański , gdzie gra się prosto ,
    łatwo i przyjemnie ... nie ma tam durnych fix - ów a rynek jest zbyt duży
    aby jakiś wioskowy pseudo-oligarcha był wstanie nim poruszyć :-))
    Widzimy się na konikach w USA !

• Re: Witam w Nowym Roku Autor: alek092 [37.225.76.*]
    Dnia 2023-01-10 o godz. 17:24 zosia3005 napisał(a):
    > Witam Wszystkich ,
    > Życzę zdrowia i powodzenia w Nowym 2023 !
    >
    > Życzę powodzenia w tej ewidentnie nierównej walce ,
    > i pozdrawiam serdecznie :-))
    >
    > @kat76
    > Zajrzałam aby powiedzieć , że już tu nie zaglądam ,
    > bo w dniu 2 stycznia 2023 , zgodnie z postanowieniem
    > przeniosłam się w realu na rynek amerykański , gdzie gra się prosto ,
    > łatwo i przyjemnie ... nie ma tam durnych fix - ów a rynek jest zbyt duży
    > aby jakiś wioskowy pseudo-oligarcha był wstanie nim poruszyć :-))
    > Widzimy się na konikach w USA !
    >

Stara kobieta a wypisuje takie głupoty.
    Wstyd przynosisz swojemu pokoleniu.
    Re: Ravcio hodowca koni na sprzedażAutor: ravcio[212.160.230.*]2023-01-10 17:10
    Część była przed FIX. Widzieli TKO przeszło 4000 ?

Re: Ravcio hodowca koni na sprzedażAutor: masturbant[83.20.158.*]2023-01-10 17:12
    5400 bylo TKO

Było również 7140.
    To nie zabawa tylko pomiar głębokości rynku, uwzględniający również zlecenia ukryte.
  • Re: Witam w Nowym Roku Autor: masturbant [83.20.158.*]
    alek zachowuj sie.nie przesadzaj.
    Dnia 2023-01-10 o godz. 18:42 masturbant napisał(a):
    > alek zachowuj sie.nie przesadzaj.

Ej kolego, strofować to możesz swoją żonę i dzieci.
    Zrozumiałeś, czy napisać ci dosadniej?
  • Re: Witam w Nowym Roku Autor: wilk_z_banana [5.173.113.*]
    34 p różnicy między fw a baza to nie widziałem nigdy nic z tego nie kumam olewają wszystko jak na spadkach Banan jest nie obliczalny.
  • Re: Witam w Nowym Roku Autor: 7777777777777 [83.30.162.*]
    ostrzegałem ruch konsolidacja ruch :) zakres 1:1 każdy widzi mało kto wytrzyma klasyka :) TKM !
    Dnia 2023-01-10 o godz. 19:07 wilk_z_banana napisał(a):
    > 34 p różnicy między fw a baza to nie widziałem nigdy nic z tego nie kumam olewają wszystko jak na spadkach Banan jest nie obliczalny.

Dzisiejsza cena zamknięcia kontraktu ( 1972 ) jest 10 pkt wyżej od jego ceny teoretycznej ( 1962 ), co oznacza, że arbitraż skorzystał z okazji i sprzedał kontrakt, a kupił WIG20 ( koszyk akcji go odwzorowujących ). Tak więc jutro kontrakt otworzy się ( w zależności od otoczenia ) na minusie a WIG20 na plusie, lub oba na plusach, tylko kontrakt na mniejszym. Chodzi o to aby arbitraż zarobił niwelując przewartościowanie kontraktu.
    Tak sobie myślę po fakcie że dm polskie wiedziały o skupie akcji przez goldmanow a że oni głównie na kontraktach grają to dlatego wysoko trzymali kolejne serie i trzymają ciekawe do jakich poziomów ten skup potrwa puki co to wciągają szybko muszę na obroty na wig20 przejrzeć może tam coś znajdę. Ale jak brałem pełna to automaty szukały mojej pozycji żeby ją zrealizować nie uciekały.
  • Re: Witam w Nowym Roku Autor: zzz20 [89.64.53.*]
    Myślę, że szkoda już nawet komentować - po prostu wzrosty właściwie bezprecedensowe, nawet covid się chowa, nawet co - wszytko mi się sprawdziło więc się podzielę i tym co przygotowaem.
    Co jest każdy widzi - WIG20 lata jak piórko :)))
    Jedyne zdziwienie to ten cały dax (są goście skończeni), ale coś musi chyba dziwić, żeby wzrosty były uzasadnione.

A więc plan jest taki - w tym tygodniu nie wchodzę - chyba, że dobijemy w czwartek-piątek na 2500. Najwyżej wywali mnie przy 3000, trudno (plan nr 2 - (wtedy S).
    Ale podstawowy plan to wejście koło przyszłego tygodnia jak utrzymamy się nad 2000 i jazda na 3000 gdzieś tak do marca (plan nr 1 (wtedy L). Potem jakaś minicofka i lecimy na 5400 / czy 7400 i prawdopodobnie przesiadka na bitcoina.
    O planie nr 3 trochę się ośmieszę i wstyd pisać, ale to najprędzej po wyborach chyba - wejście po 1650 (wtedy L) - względnie na wypadek typu meteor walnie w ziemię, jutro nie wzejdzie słońce, PiS nie wygra wyborów, Glapiński nie będzie szefem naszego FED itp.
    Sami wiecie jak jest - po prostu każdy by chciał teraz kupić trochę taniej ...

Dnia 2023-01-10 o godz. 20:39 zzz20 napisał(a):
    > Myślę, że szkoda już nawet komentować - po prostu wzrosty właściwie bezprecedensowe, nawet covid się chowa, nawet co - wszytko mi się sprawdziło więc się podzielę i tym co przygotowaem.
    > Co jest każdy widzi - WIG20 lata jak piórko :)))
    > Jedyne zdziwienie to ten cały dax (są goście skończeni), ale coś musi chyba dziwić, żeby wzrosty były uzasadnione.
    >
    > A więc plan jest taki - w tym tygodniu nie wchodzę - chyba, że dobijemy w czwartek-piątek na 2500. Najwyżej wywali mnie przy 3000, trudno (plan nr 2 - (wtedy S).
    > Ale podstawowy plan to wejście koło przyszłego tygodnia jak utrzymamy się nad 2000 i jazda na 3000 gdzieś tak do marca (plan nr 1 (wtedy L). Potem jakaś minicofka i lecimy na 5400 / czy 7400 i prawdopodobnie przesiadka na bitcoina.
    > O planie nr 3 trochę się ośmieszę i wstyd pisać, ale to najprędzej po wyborach chyba - wejście po 1650 (wtedy L) - względnie na wypadek typu meteor walnie w ziemię, jutro nie wzejdzie słońce, PiS nie wygra wyborów, Glapiński nie będzie szefem naszego FED itp.
    > Sami wiecie jak jest - po prostu każdy by chciał teraz kupić trochę taniej ...
    >

... trochę niejasno to wyszło - tj. jak w czwartek-piątek, albo po prostu szybko dobijemy do 2500 tylko wtedy to S.

• Re: Witam w Nowym Roku Autor: klapa_ [83.29.138.*]
    Dnia 2023-01-10 o godz. 17:24 zosia3005 napisał(a):
    > Witam Wszystkich ,
    > Życzę zdrowia i powodzenia w Nowym 2023 !
    >
    > Życzę powodzenia w tej ewidentnie nierównej walce ,
    > i pozdrawiam serdecznie :-))
    >
    > @kat76
    > Zajrzałam aby powiedzieć , że już tu nie zaglądam ,
    > bo w dniu 2 stycznia 2023 , zgodnie z postanowieniem
    > przeniosłam się w realu na rynek amerykański , gdzie gra się prosto ,
    > łatwo i przyjemnie ... nie ma tam durnych fix - ów a rynek jest zbyt duży
    > aby jakiś wioskowy pseudo-oligarcha był wstanie nim poruszyć :-))
    > Widzimy się na konikach w USA
    >
    oooo Ya......no to Jankesi gaciami trzęsą.......!!!
    czasem gra jest mniej ważna niż szczęście do rynku
    można zawsze trafiać na właściwy przez przypadek :)
    ja dziś zamieniłem 15% akcyjnych na pieniężne tak że korekta mi się zaczyna marzyć
    mam teraz 15/60/25% akcyjne/obligacyjne/pieniężne jutro resztki akcyjnych zamieniać zamierzam :)
    U nas wiadomo pozamiatane - a Stany dopiero jakby się budziły trochę ociężale, ale jednak.
  • Re: Witam w Nowym Roku Autor: slowik94 [178.43.241.*]
    U nas to wyglada jakby się dopiero rozkręcali
    Dnia 2023-01-10 o godz. 22:21 slowik94 napisał(a):
    > U nas to wyglada jakby się dopiero rozkręcali

Z grubsza w tym sensie :))
    .
    Co za różnica jak było u nas 1600 to stany na tych poziomach były szkoda gadać bez pozycji jestem lecz to paranoja już hazard jest bardziej przewidywalny.
    Powodzenia zosiu daj znać jak ci będzie szło bo tu cyrk jedynie i już dawno temu miałem myśl przeskoczenia tam.
    No fakt kto tu z dużych indywidualnych chciałby zagrać jak na Fix robią po 40p na co niema członek rynku wpływu poprostu cyrk:)
  • Re: Witam w Nowym Roku Autor: slowik94 [178.43.241.*]
    Jutro dla odmiany pociągną pewnie orlenem i redami
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: jacek303 [83.23.223.*]
    Dolar jest teraz 12% słabszy do złotego jak w październiku a WIG20 40% wyżej. W dolarach WIG20 jest ponad 50% wyżej. Usiaki mogą zacząć realizować zysk. Jutro pewnie powalczą na dzisiejszym poziomie ale rano powinna być korekta z 20 pkt. Co dalej to zobaczymy ale PEKAO ponad 100 zł w tej sytuacji to jednak przegięcie. KGHM po 150 zł to jeszcze można zrozumieć bo miedź drożeje. To że nim robią pompkę to widać po tym, że rośnie szybciej jak miedź. Może chcą wycisnąć szorciarzy ? Jak ruszy do góry PKN to pewnie spuszczą niżej PEKAO i KGHM.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: jacek303 [83.23.223.*]
    Pisząc "wyciskanie szorciarzy" miałem na myśli CDR na którym wisi kilku szorciarzy z akcjami sprzedanymi 20% niżej.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: ravcio [188.146.0.*]
    Drugi dzień dokładają w końcówce sesji koło 20 pkt. W łatwy sposób nakręcając panikę S. Ludzie są na krawędzi z depozytem i wystarczy dać impuls niepokój zasiać postawić duże zlecenia z dołu i same Ski ciągną oraz tratują się uciekając. Dokąd się to nie zmieni trudno liczyć choć na korektę.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: zzz20 [89.64.53.*]
    Taka polemika z faktami jest niestety bezproduktywna, a nawet szkodliwa dla depozytu.
    Prawda jest taka, że możemy mieć hossę inflacyjną - a za tą u nas stopniowo coraz mniej przemawia - dolar potaniał z 10%, benzyna i gaz też, nawet sam patrzę, że przestałem kupować na zapas.
    Ludzie poza tym też chcieliby odetchnąć już od tej wojny, a tu niestety coraz więcej graciarni na tą Ukrainę zwożą i zwożą.

• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: zzz20 [89.64.53.*]
    Niby same sukcesy, a ruski przygotowwuje sobie kolejną armię w spokoju są jakieś przecieki.
    W sumie zajęli sobie co chcieli i niezwykle ciężko to chamstwo przegonić.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: alek092 [37.225.68.*]
    Dnia 2023-01-10 o godz. 18:38 alek092 napisał(a):
    >Re: Ravcio hodowca koni na sprzedażAutor: ravcio[212.160.230.*]2023-01-10 17:10
    > Część była przed FIX. Widzieli TKO przeszło 4000 ?
    >
    >Re: Ravcio hodowca koni na sprzedażAutor: masturbant[83.20.158.*]2023-01-10 17:12
    > 5400 bylo TKO
    >
    > Było również 7140.
    > To nie zabawa tylko pomiar głębokości rynku, uwzględniający również zlecenia ukryte.

To było sprawdzanie głębokości rynku w kierunku sprzedaży, czyli jak silna jest aktualnie podaż.
    Zgnębieni potencjalni eskowicze nie wypadli najlepiej, więc byki powinny mieć to na uwadze.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: wilk_z_banana [5.173.113.*]
    Ja bez pozycji tylko tu prawie zawsze jak na wydrę idą jak pisałem przy 1540 i spadało że to sztuczny ruch aby ludzi wycisnąć i jak w wakacje chcieli iść wyrzekł z 1740 i nie mieli chętnych na sprzedaż i teraz zrealizowali jak zwykle na chama swój plan masakra zeszli 300p po to że chcieli pójść 300p wyżej taki nasz grajdoł tylko dla instytucji finansowych teraz windują tylko bardzo się spieszą jak by się coś miało wydarzyć i mieli z czego spuszczać.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: wilk_z_banana [5.173.113.*]
    I nie chodzi mi o poziom na jakim jesteśmy tylko o możliwości działania grubego na naszym rynku ty może wszystko każdego dnia ( analizy wykresy daremny trud) szkoda bo potencjał w inwestorach polskich spory lecz takie działania są tylko po to żeby każdego co się da obrać z kasy ale spojrzenie krótkowzroczne i szkodzi bardzo Gpw
    Nie narzekaj tylko się przystosuj albo daj sobie spokój z giełdą, bo płaczem nic nie zdziałasz.
    Biorąc pod uwagę ilość postów, które zamieszczasz i ich częstotliwość, to u ciebie skutek wyprzedza przyczynę, jak w grawitacji kwantowej. Zwolnij trochę.

• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: zibin55 [5.173.139.*]
    Zerknąłem na marzec 2020 i dokładnie taki sam wyciąg ( w punktach) i taki sam styl. Jeśli robią to samo to ok.2000 (może lekko poniżej) będzie szczyt (wychodzi mi ,że 12-15 stycznia z Fibo).
    Poszli wtedy w pierwszym ruchu 400pkt, potem korekta 100 pkt i drugi ruch 300 pkt.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: wilk_z_banana [5.173.112.*]
    No nic trzeba czekać na spadki aby L poszukać. I tyle Alek masz rację w skrócie zsiadłem z konia a koń uciekł i ale konia gonić nie będę tylko poczekać mogę z nadzieją lub celować S licząc na złapanie szczytu ale to już opisane wielokrotnie.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: wilk_z_banana [5.173.112.*]
    Na chwilę obecną wychodzi szczyt w okolicach 2100 jak wykres fw miałby się zrównać z bazowymi -wojna przy granicy, więc szczyt jest blisko.
    Wczorajsze przewartościowanie kontraktu zniwelowane.
    Teraz czas na przystanek.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Styl szarpnięcia porannego inny ? Nie stawiali tych dużych zleceń z dołu po szarpnięciu a a ostatnio ciągle tak robili.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: slowik94 [178.43.71.*]
    S się jeszcze zamykają od rana , bo depozytu brakło po wczoraj i przedwczoraj
    Dnia 2023-01-11 o godz. 09:33 slowik94 napisał(a):
    > S się jeszcze zamykają od rana , bo depozytu brakło po wczoraj i przedwczoraj

W obecnych czasach funkcjonują przelewy natychmiastowe ( chyba wszystkie banki go oferują ), więc depozyt można uzupełnić jeszcze przed otwarciem sesji.
    Oczywiście jeżeli dysponujemy wolną gotówką.
    Arbitraż indeksowy nie musi się odbywać z wykorzystaniem całego koszyka akcji odwzorowujących indeks. Widać, że u nas główną rolę w nim po stronie spot odegrał PKN ORLEN.
    Z rana jeszcze trochę kghm pomógł odegrać misje
    Słowik tu masz racje z rana tak może być z S ale tak trochę wygląda że to rańsze to szarpnięcie nie robił kierownik. Ale to by musieli szybko dołek poprawić. Aby myśleć choć o korekcie.
    Dzisiaj i jutro z rana powinni zrobić korekte przed cpi i zawodowo byłoby jakby jutro po CPi poszli do góry do końca tygodnia i korekta od poniedziałku/wtorku, ale to tylko moje wyobrażenia , ale uważam na to , bo wysoce prawdopodobne
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: jak41 [91.231.60.*]
    kto nie sprzedał dzisiaj akcji na otwarciu lub nie wszedl w S przegrał zycie mocne S po 78 i tym razem ich nie odpuszczam
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: piobor [79.185.48.*]
    Ja od wczoraj na S i dobrałem po 1980. Nie wiem co z tym fantem zrobić. DAX i Jankes na oporach. Ale czy to zatrzyma naszego byczka. Chyba jednak skłaniam się do zamykania w zysku-zawsze coś.
    Dolar dalej leci do PLN , dax na oporze i pewnie tak zostanie do jutrzejszych wyników. Generalnie tak jak mówiłem , ze pociągną PKN-EM, już 3% na zielono
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: piobor [79.185.48.*]
    Czyli BANKOWO spadnie? ;-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 2 Autor: jak41 [91.231.60.*]
    tak to prawda jakas akcja ratunkowa pozycji na pisowskich monopolistach ale to łabedzi spiew, w kazdym normalnym kraju takich politycznych kolaborantów zeby nie uzyć mocniejszego slowa by nalezycie osądzili na gieldzie solidna przeceną.
    Rozliczyć to należy lpp za to , ze pod chińska spółka sprzedaje swoje produkty w Chinach jakby nigdy nic
    Nie szarpnęli za Daxem to cud jak na ostatnie dni... Może faktycznie coś się zmieni....
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.