Podejrzewam, że jak to najczesciej bywa nie odzwierciedlą tego , to są takie zabawy dla naganiaczy, tak jak na Mercatorze liczenie kontenerów, gdzie połowa forum podniecała sie i żyła rekordowa ilością wysyłek w poprzednim kwartale, poszło tych wysyłek duzo duzo więcej niż podczas tych kwartałów gdy Mercator zarabiał ponad 300 mln kwartalnie, ludzie liczyli, że skoro az tyle tych mitycznych kontenerów z rękawiczkami firma wysłała do USA to nie ma sily ale musi być odzwierciedlenie w dochodach i zysku = nie było, okazało sie, że nie ma to zadnego przełozenia, że spolka w 4 Q iała stratę. Ja myśle, że podobnie jest i w tym przypadku, oczywiście, że chciałbym sie mylić ale zawsze takie informacje weryfikuje negatywnie, dlatego, że w raportach okazuje sie, żę zyski są takie jak zwykle, ze to przełozenia zadnego nie ma , albo standardowe tłumaczenie, że nie dostali jeszcze rozliczenia od wydawcy albo od PS ,od MS. Fakt jest taki, ze jesli spółka ma sie czym pochwalić to robi to od razu. Jeszcze się do tej pory nie spotkałem z sytuacją, zeby społka gejmingowa miała jakieś ogromne zyski netto z jakiegoś tytułu i je gdzieś ukrywała albo zatajała a narawde tyle dziwactw , machlojków jest na tej naszej giełdzie. Nawet jesli sprzedaż na PS jest dobra to podadzą, że akurat na PC była tragiczna i nic sie nie sprzedawało, więc jedno w drugie wejdzie i bedzie tak jak w poprzednim kwartale. Tutaj dopóki nie pokaza tych rzekomych 3 nowych gier to będzie padaka, co oni mogą zarobić za wielkie pieniadze na tej zgranej płycie jaką jest juz Medium i tych kilku starociach.
Dnia 2022-02-12 o godz. 14:28 ~pik napisał(a): > 2611
I co z tego...jakie to bedzie miało przełoznie na zysk netto ? zobaczymy ale nie spodziewam się zaskoczenia . Cieszę się natomiast, że chyba zasugerowałęś się moimi sugestiamii i dokonujesz wpisów raz na kilka dni.
Oby to co piszesz miało pozytywne przełozenie na zysk i kurs akcji bo ten kurs to jest żenada.
Obecnie ten wskaźnik nie jest już żadnym wyznacznikiem potencjalnego przychodu (poza ogólnym zainteresowaniem) po takim czasie i przy funkcjonowaniu rynku wtórnego.
W swietle planu udzielenia pozyczek na smiesznie niskim oprocentowaniu zamiast zaangazowac te srodki w rozwoj firmy, to jest juz kompletnie irrelewantne
W wynikach za 3 kwartał w ogóle nie była zaksięgowana sprzedażna PS5. W raporcie obecnym prawdopodobnie jest zaksięgowana sprzedaż za wrzesień ale raczej nie jest ujęta sprzedaż za 4 kwartał na PS5 Patrząc na ownersów to we wrześniu przybyło ich mniej wiecej tyle samo w 4 kwartale co we wrześniu. Ponadto wynik roczny został obniżony odpisami na udziały w podmiotach zależnych na kwotę 3,2 mln ( to już uprzątnięto ostatnie starocie) Z raportu nie wynika też czy ujętow $ kwartale jakiekolwiek wpływy z tytułu kolejnych kamieni od Konami I Take Two
@Romek jestem, jestem. Patrząc do raportu wygląda na to że kasa z PS5 za wrzesień została zaksięgowana w wynikach za 4 kwartała , natomiast sprzedaż z PS% z okresu październik - grudzień została zaksięgowana dopiero w wynikach za pierwszy kwartał tego roku bo przychody ze sprzedaży gier w 4kw i I tego roku są bardzo podobne czyli tak jak ilość ownersów z września jest prawie zbieżna z ownersami za okres październik - grudzień.
PIK włączyłem z sobą.
Walczyłem od pierwszego momentu gdy zobaczyłem 199. Myślałem sobie QWA Jerry kiedy jak nie teraz, kiedy? Dziś jest ten dzień, pozycja 200. Niebo Jerry, twoje 5 minut. Zasługujesz chłopie żeby być na szczycie ... ale wiesz, wiesz QWA że nie lubisz długich wątków. Trwałem w postanowieniu, nie przewijałem, nie zerkałem. No ale dziś, jak nigdy zero info ze spółki, kurs ani drgnie. Ehh, pękam. Zaliczam 200. A Ciebie Pik proszę, weź tą pozycję zanieś głęboko do lasu (weź Romka jak sam się boisz iść) i zakop jak głęboko. PIK czy tego chcesz czy nie od samego początku wszechświat, ziema, Polska, GPW i leszcz zwykły ma to w rzyci i wpływu to na nic nie ma. Zdrówka i szczęśliwości. (napisz czy się Romek nie bał - to ważne wiedzieć z kim się wisi)