Dlatego tu nie ustawiam, można łatwo wypaść z rynku. Ok rozumiem nerwówkę przed konferencją, ale nic narazie nie rozgrywają pod 30.03. Prawdopodobnie dopiero 29 i 30.03 coś się zacznie dziać
Prawie robi wielką różnicę :)))))).
A serio to dobrze byłoby zamknąć tydzień bliżej 220. Lepiej by to na wykresie wyglądało.
Ps. Jak mi odbiorą to trudno, jutro też jest dzień.... może będą lepsze ceny....kto wie. Kto wie. .... Jedno jest pewne - nie zamierzam na tym zawisnąć gdyby się okazało że oni nie mają we wtorek nic do powiedzenia. Bo najbliższe wsparcia to 180 (słabe) , no a potem to już 125 w interwale tygodniowym.
a mnie znów wywaliło po 210 w miejscu zakupu. :). Także dwie prowizje dołożyłem do tego interesu. I chyba mi Reznor starczy. Niech już inni polują na tę perłę. Wezmę sobie wolne jutro i zastanowię się od poniedziałku. pozdr.
Ja bym się w cdp nie pchał na krótki termin na 100%. Tam spokojnie może jeszcze spaść. Mam ulokowany tam kapitał ale tak jak pisałem, rozgrywam multi chyba że znowu bedzie taka podbitka jak w styczniu - wtedy sprzedałem all po 357. Jeśli będzie nagły wzrost to ponownie ożenię papier bez zastanowienia. Powiem za rok, 1,5 roku jak na tym biznesie wyjdę przy premierze multi, albo nawet i później:) załóżmy że będzie 1 mld zysku to daje c/z 20 dla cdp mało ale może i tak rynek będzie to dyskontował jako uczciwą cenę.. Nie wiadomo ale raczej średnio ma to sens w dłużym terminie żeby 11 bit miał c/z 28 a cdp 20 - zwłaszcza że obie firmy mają "zaplanowaną" przyszłość.
A co do corpo, nie polecam ale daje mi możliwość spokojny gry na giełdzie bo nie muszę dotykać kapitału żeby zarobić, spokojnie lokuję i po pewnym czasie wyciągam. I płacą konkretnie jak ktoś ogarnia temat. Można się też bardzo wiele nauczyć, akuratnie obsługuję hedge fundy niektóre przewijają się jako znienawidzone na spółkach bankiera:) hehe ale mam zakaz shortów i longów adekwatnie do polityki firmy, bez ipo. Plus sprawdzają portfolio etc.. ale dla kogoś takiego jak ja jeżeli inwestuję co najmniej na pół roku do przodu (minimum) to mi to pasuje. Dla Ciebie Wers to zdecydowanie bym nie polecał.:) Home office jest natomiast super, nie muszę z ekipą z corpo przebywać - mam taki setup - 2 monitory i sobie przełączam klawiaturę i myszkę takim switchem mędzy kompami z pracy. I pełen home office - nie byłem w budynku firmy od 10 miesięcy:)) A lapka biorę, jadę sobie gdzieś do kumpla i też można popracować, po kraju pojeździć. Kombinowałem jak z zagranicy pracować ale to już nie jest łatwa sprawa.
Szkoda że nie ma Larian Studios od Baldurs Gate 3 notowanych nigdzie - niestety. Wieściłem grze ogromny sukces ale niestety spółka prywatna - a macie coś na oku z gamedevu? Jakiś ciekawy projekt?
Dramat to jest bo mi squasha zamykają przez tą Pandemię!:)
może i dobry pomysł. Chociaż ja im daję tydzień i chyba będzie po temacie. ja za kasę z CDR wziąłem Dinusia na wsparciu po 250.xx. trochę zawyżyłem średnią ale wierzę w te spółkę. widzę że Cdr odbija. Dobrze by było żeby nie stestował 206.60. Będą większe szanse na wzrosty. - przynajmniej technicznie. ja widzisz miałem mieć wolne :))).
Haha:) patrząc na to co się obecnie wyrabia na cdp to raczej ciężko powiedzieć kiedy będą wzrosty. Sentyment jest tragiczny pomimo suckesu finansowego - nie mam z tym problemu. Ja rozgrywam cdp pod multi i o to mi chodziło:) Jeżeli znowu pojawi się nagły wzrost bez uzasadanienia to się pozbędę akcji ponownie licząc na odkup w niższej cenie. Co to jest 1,5 roku, my tutaj piszemy już dobre 2 lata na Varsavie:)
zobaczymy. na skrajnie złym sentymencie zazwyczaj można najlepiej zarobić :))). A tu wystarczy jedno dobre info, żeby odwiązać ten balon. TKO testowali na 216. może dojdzie.....
jak się ma skrajnie zły sentyment, to łatwiej sprzedać, a tak to zawsze jest, że potrzymam, urośnie jeszcze itp. :)
Korek w kanale Sueski może obić się czkawką nie tylko na ropie. Trochę tam towarów jest + inne statki przyblokowane. Tydzień to dużo i nie dużo. Oby się udało.
Santa, wracając do Twojej wypowiedzi na temat korpo. Podchodzę podobnie do tematu starając się trochę zarobić długoterminowo. Wprawdzie u mnie zupełnie inna działalność niż u Ciebie, ale ja polecam korpo świat. Mnie jak na razie to pasuje a siedzę w tym już kilkanaście lat. Chociaż niektórzy mawiają, że kto pracował w korpo, ten się w cyrku nie śmieje :) Chyba coś w tym jest. Od lutego przeznaczyłem trochę kasy na tzw. szybkie zakupy i sprzedaż. Mam w obserwowanych ileś tam spółek i staram się znaleźć dobry moment na kupno pakietu i sprzedaż. Kokosów z tego nie ma, ale jak na razie na plusie. Zobaczymy jak będzie po roku.
Panowie, nie wiem, czy wpadł Wam news, ale jest pomysł na produkcję szczepionki AstraZeneca w Polsce. Ktoś już może robił jakieś "śledztwo", która spółka miałaby szanse?
Dzięki Reznor. Na forum Celon taki link się pojawił: https://stooq.pl/n/?f=1412233 Wieczorkiem może posiedzę dłużej przy temacie. Jak coś ciekawego mi wpadnie to dam znać.
Jak dojdzie do 216 zl na cdr i tam będzie dzisiejszy sufit, to znaczy że sesja z góry zaplanowana przez fundy. Dadzą trochę odetchnąć a potem jazda w dół. Trzeba uważać Panowie. No chyba, że będzie kolejny short squezze. Ps. Bardzo ładna świeca, i jeszcze może się skończć na "przenikaniu hossy" ... Bła ha ha. Samo życie. Giełda Panowie. Uwielbiam !.
Wers w akcji :), widać skill i fun, jak zawsze, ja się zmywam, zakupy poczynione i do przyszłego Panowie, trzeba nowy wątek stworzyć przed świętami :) tu za dużo szukania