Moim zdaniem warto mieć obie, nasz MM póki co pomijany przez rynek, taki uśpiony gigant. MS to zupełnie inna bajka, tam jest handel i zainteresowanie papierem. Drobni ze stanów wierzą w projekt ale automaty wciąż zgodnie z algorytmami ustawione na shortowanie, tam po pierwszym konkretnym infie będzie szaleństwo jak krótki zacznie w panice zamykać pozycję ;)
Dnia 2020-01-31 o godz. 17:54 ~2pac napisał(a): > Dzięki za odpowiedź , mam troszkę "naszego Milestone" a ciągle po głowie mi chodzi dokupić akcje spółki Matki
Ja już pisałem, ale powtórzę - warto kupić choćby garść akcji Milestone Scientific, bo tak czy inaczej zerka się na notowania w USA, skoro mamy w portfelu akcje Milestone Medical - spółki córki, która decyduje dziś o przyszłości spółki matki. Lepiej się ogląda to, co się tam dzieje. Choć kol. Lawyer wspominał, że mu "się dzień giełdowy wydłuzył" i nie wiem, co na to jego Żona :-)
Co ciekawe - my kupujemy akcje spółki matki, a Amerykanie ekscytują się wyłącznie Milestone Scientific - padają w postach na Yahoo czy Stocktwits nazwy Compuflo Epidural, Compuflo Intra Articular, przebijają się miliardami USD w wartości rynku itd. a pewnie 99 proc. z nich nie wie, że istnieje społka córka notowana na New Connect - nasz Milestone Medical- która akurat te oba urządzenia dostała od spółki matki do wyłącznego "zagospodarowania" . Krótko mówiąc - nic dla nich, bez nas.
Kolega Albert machnął im raz i drugi wpis uświadamiający na Stocktwits wywołując niemałą konsternację - długo milczeli. Ale, uwaga - przy drugim poście Alberta, ktoś tam w USA uświadomił resztę, że rzeczywiście MMD (Milestone Medical) jest notowany w Polsce (zdaje się, że autor i tak myślał, że to Milestone Scientific jest u nas notowany pod inną nazwą ;-)). Ba, dodał, że Fidelity umożliwia handel polskimi akcjami :-) No to czekamy na amerykańskich inwestorów na New Connect.
My tu od dawna dziwiliśmy się tylko temu, że w USA szły infa dotyczące ewidentnie głównie naszego Milestone Medical (ostatnio właśnie Compuflo epidural), a u nas nie szły w ogóle. Dopiero w grudniu zaczęli dawać to samo tu i tu. Najpierw z opóźnieniem jedno- czy dwudniowym, ale przedostatnio machnęli info u nas w dzień świateczny w USA, co inwestorzy w USA uznali za chyba jakiś błąd ludzki :-) A ostatni komunikat to już raptem chyba tylko 15 minut różnicy. Czyli- postęp jest .:-)
Ważne, że amerykańscy inwestorzy na Stocktwits piszą w zasadzie słowo w słowo to samo, co my:
RandoCalrissian04:26 PM $MLSS As markets are getting pummeled, we are seeing growth. Fantastic! Expecting there to be some major releases coming in the near term. Everything is pointing to such. Those coming across this for the 1st time or have been on the fence...anything under $2.00 is ridiculously early, still. As they begin to release news on hospitals and insuranc companies, this will go fast and you will be chasing. Do your DD. Will be holding this
No, tym razem my mocno w górę, w USA trochę w dół. Czyli - wyrównuje się po tym jak oni ostatnio rośli a my wczoraj np - minus 13 procent. W tamtym roku oba Milestony zanotowały ponad 400 proc. wzrostu. Myslę, że nadal kursy będą szły podobnie, przynajmniej w jakims trochę dłuższym okresie. Jak któraś wyrwie mocniej w jednym miesiącu- druga w następnym pewnie odrobi. I to mimo tak kolosalnych różnic w obrotach.
Na powyższym założeniu opiera się zresztą moja skromniutka strategia: skoro nasza spółka to taka główna częśc spółki matki- to obie muszą zachowywac się podobnie.
A idąc dalej - skoro Milestone Scientific na wykresie wieloletnim dopiero co odbił się od dna, to będzie teraz na fali wieści z naszej spółki rósł jeszcze długo. Czy do swoich rekordów wszech czasów, czyli poziomu 80-90 USD? Tego nie wiem, ale droga wzrostu i poziomy powinny być zacne. Nasze - zatem - też.
Mocna sesja w stanach, wysokie otwarcie po czym szarża misiów zrobiła dołek, wyszło nad kreskę ale chyba negatywne nastroje na szerokim rynku nie pozwoliły skończyć na zielono pomimo sporej aktywności kupujących, obroty znów spore. Uważam, że sesja bardzo pozytywna w kontekście najbliższych dni, widać ewidentną ochotę na papier. Dziś niestety jestem bardzo niepocieszony bo od kilku dni obserwowałem BIMI (dziś ponad 70% w górę) oraz NNVC (+36%) ale po wtopie na Novavax nie zdecydowałem się na wejście :(
Lawyer, bardziej mnie ciekawi, jak Amerykanie zareagują na waszą z Albertem akcję uświadamiającą na Stocktwits :-) Jak paru Amerykanów posłucha Alberta i wejdzie w Milestone u nas, może być ciekawie :-) My mamy FF 311 tys. Oni- 27 mln.
Dnia 2020-01-31 o godz. 22:40 ~dr_wezol napisał(a): > Lawyer, bardziej mnie ciekawi, jak Amerykanie zareagują na waszą z Albertem akcję uświadamiającą na Stocktwits :-) > Jak paru Amerykanów posłucha Alberta i wejdzie w Milestone u nas, może być ciekawie :-) > My mamy FF 311 tys. > Oni- 27 mln. > > I my nie mamy szortów.... ------------------------------------------------ Ja będąc akcjonariuszem MS z ciekawości zerknąłbym o co chodzi i czy warto zainwestować w MM. Pieniądze nie mają narodowości i myślę, że znając temat można próbować zarobić tam gdzie widzi się na to szansę. Kto wie może faktycznie ktoś lub parę osób jest tam dociekliwych i postanowi zainwestować/zamrozić kilka $ u nas.
No właśnie - nie różnimy się przeciez niczym w podejsciu do inwestowania od Amerykanów.
Skoro z naszego skromniutkiego grona akcjonariuszy Milestone Medical już przynajmniej kilka osób kupiło równie akcje Milestone Scientific, to czym dziwnym byłoby, gdyby spośród 1800 czytających forum Milestone w USA paru inwestorów kupiłoby Milestone Medical (zakładam, że w USA takie mozliwości mają - tak jak pisał ten gość o Fidelity).
1,81$ roczny rekord na zamknięciu, jeszcze niedawno narzekałem, że kupiłem po 1,79 na lokalnej górce a nie minęło sporo czasu i już mam akcje kupione ze średnią 1,72 na sympatycznej zieleni, oby tak dalej. Niech wreszcie przyjdzie to upragnione info bo na razie tak sobie pełzamy tylko w górę a my chcemy erupcji wulkanu i pozytywnych emocji na dużo wyższym pułapie cenowym.
Prezes Osser na konferencji 15 listopada: I'm hoping that in the next few weeks, we will have releases showing our progress in a number of varied areas of the business.
As far as the rollout goes, we are very close to closing our first hospitals in the United States, by very close, so it’s in other people's hands, not ours. We’re not speaking of months, we're speaking of weeks.
Najwyraźniej proces decyzyjny trwa trochę dłużej niż się sam Osser (i my wraz z nim) spodziewał.
Milestone w USA dziś kończy na kolejnym rocznym rekordzie. 1,82 USD O dziwo, obroty nieco ponad połowę średniej, czyli niskie. Ale mnie się wydaje, że to akurat pozytyw - najwyraźniej seria ostatnich komunikatów choć nie wywołała jakiejś gigantycznej chęci kupowania na longa, to jednak chyba uzmysłowiła wiekszości tam, za Oceanem, że sukces, ogromny sukces biznesowy Milestone jest przesądzony. I ten rok- tak jak zapowiadał zarząd - będzie przełomowy.
Te komunikaty nie mają tego, o czym wspominał Miras - nie ma tu liczb pozwlających na puszczenie wodzy fantazji na temat przychodów i zysków. Ale jednak każde z tych inf pokazuje jak ogromny potencjał ma Milestone. Do wykorzystania - wszystkie infa doiyczące kolejnych urządzeń oznaczają ni mniej, ni więcej tylko tyle, że wczesniej czy później te urządzenia będa w sprzedaży. Ich nie trzeba wymyślac od początku i zastanawiać się, czy np. dostaną FDA - wszystkie te urządzenia powstały na bazie naszego Compuflo epidural- a ono już jest i działa (przynajmniej w 2 szpitalach :-)) i ma FDA.
Jeszcze chciałem zdanie o tym co pisał Miras o BOA - to jest własnie to, o czym pisałem od dawna - nam na Milestone w rzeczywistości nie przeszkadza ani mały FF, ani podwójny fixing. Nie ma na razie po prostu mody na Milestone.
Jak kupowałem Milestone wydawało mi się, że akurat z modą nie będzie żadnego problemu. Mamy jedyną chyba na NC amerykańską spółkę. W dodatku to spółka córka innej amerykańskiej spółki - notowanej w USA. Wydawałoby się, że powinna się cieszyc większym zainteresowaniem niż dwudziesta spółka Ciszewskiego , czyli BOA. Tam nawet nie wiadomo, jaki biznes będzie BOA prowadzić. My - po ponad 10 latach jestesmy na starcie wprowadzania na rynki całego świata metody robienia zastrzyków niewidzianej od 150 lat. Przy okazji, napisałem ostatnio, że mam chyba wszystkie spółki Ciszewskiego poza Columbusem. Skłamałem jednak. BOA nie mam :-)
Szczerze mówiąc, myslałem, że wczorajsza ładna sesja w USA przy niższych obrotach to w większym stopniu zasługa wstrzemięźliwości szorciarzy. Choc i tak - momi zdaniem - ostatnia seria komunikatów obnizyła apetyty misiów na łatwy zarobek na szortach. Na razie nie ma jeszcze masowego odkupowania, ale - jak widac - nawet przy wzrostach ceny rzucac masy kolejnych szortów tez nie chcą obawiając się pewnie, że dalsze wzrosty sa jednak mocno prawdopodobne.
Przy okazji autosprostowanie - wygląda na to, że wczoraj zamknęli na 1,8 USD a nie 1,82 jak napisałem, więc rekordu jednak nie było.
Dr stara zasada mówi: nie chce spadać to będzie rosnąć ;) Tutaj mimo pomocy szortów spadać nie chce i niedługo to dotrze do tych zakutych łbów, no chyba, że wolą odkupować w panice jak na tesli ostatnio.
Faktycznie bardzo dziwne, podaż wycofana do 2$, albo to przypadek albo...sam nie wiem co :D Dr czy byłbyś tak uprzejmy i zalożył nowy temat z tak znakomitym tytułem jak ten, na komórce to koszmar dojść na koniec.
Dnia 2020-02-14 o godz. 09:17 lawyer_mz napisał(a): > Faktycznie bardzo dziwne, podaż wycofana do 2$, albo to przypadek albo...sam nie wiem co :D Dr czy byłbyś tak uprzejmy i zalożył nowy temat z tak znakomitym tytułem jak ten, na komórce to koszmar dojść na koniec. >
To ja Gafę poproszę :-) I żeby tyle wykrzykników było :-)
Lawyer, jeśli dobrze pamiętam, Gafa miał parę ładnych kilo akcji, a na tym spadku to poszło nie wiem , bo nie liczyłem , ale 2-3 tys góra? Może nawet mniej. Zatem akcje ma, to zajrzy :-)
Dzis - powiem szczerze- bardziej mnie interesuje rozwój sytuacji na Milestone w USA. U nas to na dwoje babka wrózyła - może będą górne widły, a może spadek, a obroty pewnie takie jakie składa jeden uboższy Jankes na Milestone w USA :-) Wczoraj- sam widziałeś - chyba 450 tys akcji tam poszło, ladny wynik przy cenie 1,8 - 1,9 USD
MLSS ewidentnie nabiera mocy i myslę, że dziś zakończymi powyżej 2$. Zainteresowanie spółką rośnie i papier zaczyna być dostrzegany, szczególnie, że jest hype na branżę medyczną w USA, obserwujących wczoraj o tej porze było 1771 a dziś mamy 1792. Ja mam w obserwowanych GNPX i choinka nie zatankowałem w okolicach 1,6$ jak ją dodałem a dzis już 3$ trzeba dać, grzeją mocno tą branżę.
To prawda, że wyjątkowo modna branża medyczna w USA teraz - pewnie efekt uboczny koronawirusa. Sytuacja Milestone jest tym bardziej ciekawa, że w odróznieniu od większości tych spółek Milestone nie informuje o jakichs wynikach badań 2 i 3 fazy, ani nie stara się o FDA, bo je ma, tylko czekamy na informację o podpisanych umowach na sprzedaż, które są negocjowane.
A w Polsce to czekam po prostu na modę na Milestone. Jesli Parkiet napisał niedawno o patencie na urządzenie do botoksu Milestone, to myslę, że artykuły o umowach tez będą. Wtedy powinnismy miec tę modę na Milestone, bo urządzenie do podawania zastrzyków -przyznajmy- wyjątkowe. I z ogromnym polem do wykorzystania. Zaden lek na żadną chorobę nie będzie nigdy tak często stosowany jak zastrzyki.
Dnia 2020-02-14 o godz. 11:19 lawyer_mz napisał(a): > To może warto na forum stockwatch coś napisać, nie wiem nawet czy tam wątek jakiś jest dla spółki.
Pewnie nie ma, na Parkiecie nie ma na pewno, bo kiedyś z ciekawości szukałem.
Ale Lawyer- tyle czekalismy, to teraz chyba spokojnie poczekamy na pierwszą umowę ze szpitalami w USA, albo na info o wejściu mocniejszym do Europy. To powinno wystarczyc, żeby przyciagnąc uwagę inwestorów. Zresztą, jak w USA za chwilę urosnie o 100-200 procent, to tu u nas zainteresowanie tez pewnie wzrośnie. Chociaz - patrząc na obroty na Milestone w USA i u nas to nie mozna być pewnym niczego :-)
No i mamy kolejny rekord na Milestone w USA. Do 2 USD zabrakło na zamknięciu chyba 2 centów. Gafa - załóż nowy wątek REKORD proszę.:-) Na początku pisałem, że będzie najdłuższy w tym roku, bo rekordów nie zabraknie - i na NC i w USA. Myslę, że ten następny tez nie będzie ostatni w tym roku.
Piękny dzień dziś, 2$ musi paść na następnej sesji. Widać było, że papier nabiera siły i dziś się potwierdziło. Dawać już te umowy to wtedy się zabawimy :D