Dnia 2020-01-31 o godz. 17:54 ~2pac napisał(a):
> Dzięki za odpowiedź , mam troszkę "naszego Milestone" a ciągle po głowie mi chodzi dokupić akcje spółki Matki
Ja już pisałem, ale powtórzę - warto kupić choćby garść akcji Milestone Scientific, bo tak czy inaczej zerka się na notowania w USA, skoro mamy w portfelu akcje Milestone Medical - spółki córki, która decyduje dziś o przyszłości spółki matki. Lepiej się ogląda to, co się tam dzieje. Choć kol. Lawyer wspominał, że mu "się dzień giełdowy wydłuzył" i nie wiem, co na to jego Żona :-)
Co ciekawe - my kupujemy akcje spółki matki, a Amerykanie ekscytują się wyłącznie Milestone Scientific - padają w postach na Yahoo czy Stocktwits nazwy Compuflo Epidural, Compuflo Intra Articular, przebijają się miliardami USD w wartości rynku itd. a pewnie 99 proc. z nich nie wie, że istnieje społka córka notowana na New Connect - nasz Milestone Medical- która akurat te oba urządzenia dostała od spółki matki do wyłącznego "zagospodarowania" . Krótko mówiąc - nic dla nich, bez nas.
Kolega Albert machnął im raz i drugi wpis uświadamiający na Stocktwits wywołując niemałą konsternację - długo milczeli. Ale, uwaga - przy drugim poście Alberta, ktoś tam w USA uświadomił resztę, że rzeczywiście MMD (Milestone Medical) jest notowany w Polsce (zdaje się, że autor i tak myślał, że to Milestone Scientific jest u nas notowany pod inną nazwą ;-)).
Ba, dodał, że Fidelity umożliwia handel polskimi akcjami :-) No to czekamy na amerykańskich inwestorów na New Connect.
My tu od dawna dziwiliśmy się tylko temu, że w USA szły infa dotyczące ewidentnie głównie naszego Milestone Medical (ostatnio właśnie Compuflo epidural), a u nas nie szły w ogóle. Dopiero w grudniu zaczęli dawać to samo tu i tu. Najpierw z opóźnieniem jedno- czy dwudniowym, ale przedostatnio machnęli info u nas w dzień świateczny w USA, co inwestorzy w USA uznali za chyba jakiś błąd ludzki :-)
A ostatni komunikat to już raptem chyba tylko 15 minut różnicy.
Czyli- postęp jest .:-)