Informuje cię że jesteś naiwny. Bawią się za twoje pieniądze, budują ogromne domy, kupują drogie luksusowe samochody. A ty siedzisz latami przed komputerem i alarmujesz i informujesz.
Na forach innych zbankrutowanych spółek jest pełno takich nawiedzonych jak ty i osiągnęli dokładnie taki sam efekt jak ty.
Spokojnie mimo tego radzę sobie jednak w przeciwieństwie do większości będę pokazywał temat. I jeżeli kilkaset tysięcy osób przeczyta jest to dla mnie przekaz, że pisanie i ukazywanie nie poszło w próżnię.
Niestety efektem (dla GPW) jest to, że podobnie jak pozostali Polacy nie przelewam już na GPW większych pieniędzy a w życiu dałem sobie przyzwolenie na wiele spraw! (to akurat reakcja na postępowanie restrukturyzacyjne przez sąd)
A patologie pokazywać będziemy również na innych spółkach w tym będziemy pytać akcjonariuszy AC Autogaz o ryzyka.
Gdy p. Sędzia p. Nadzorca, Kowalczyk wyobrażą sobie pełny stadion w Bialymstoku na 23 tys osób to z pewnością wyobrażą sobie, że na Bankierze przy 2 mln użytkowników co najmniej kilkaset tysięcy czyta wątek getbacka!
Taka forma obrony w republice bananowej a przyczyn proszę szukać w podejściu Konopki (najpierw ignoranckim później aroganckim a dziś już nie wiem...) Nie bez powodu media są zwane czwartą władzą i w takich sytuacjach mamy do tego pełne prawo a nawet obowiązek. Ja już tutaj straciłem totalnie ale zapewniam, że patologie bez echa nie przejdą
I taka prośba byś nie dyskredytował tekstami typu nawiedziony bo to nic nie wnosi i nie jest zgodne z faktami zwłascza, że są przedstawiane dowody oraz są reakcja formalne!
Pamiętam jak pisałeś, że nie bedzie nic na WZA i nie pojadę na WZA... teraz przeskakujesz.... zapewniam cię, że obecnie już reakcje będą dwutorowe (formalne i medialne poprzez bankier)
Pisaniem na forum nic nie uzyskach. Takich pisaczy na bankierze jest setki albo nawet tysiące. Przejrzyj sobie fora upadłych spółek, piszą tam latami i nic z tego nie ma. Ci co zaplanowali sobie ten biznes nic sobie nie robią z twoich tekstów. Ty masz miliony literek na forum a oni miliony złotych w kieszeni. Te pieniądze kiedyś był twoje a teraz oni mają auta za pół miliona. I to za twoje pół miliona.
Zejdź na ziemie. Sądowi to akurat najbardziej lata co ty o nim myślisz. Bo jest niezawisły. A to oznacza że nie można go odwołać za jego decyzje. Dodatkowo nie płaci na ZUS i jest zupełnie poza systemem emerytalnym a na dodatek ma własną wydzieloną służbę zdrowia.
Powiem ci więcej, raz na 5 lat sędzia może dostać premie za wysługę lat 400% pensji. A to oznacza, że ma kasę co 5 lat na nowe auto.
Informuj, zawiadamiaj :) W tym czasie inni bawią się świetnie za twoje pieniądze.
Źle trafiłeś, bo mnie takie sprawy jak benefity czy wynagrodzenia sędziòe nie interesują i w takie rozmowy mnie nie wyciągniesz za to interesuje mnie konkretnie proces restrukturyzacyjny marki i to z pewnością będę ukazywał
To jest tak samo skuteczne jak ukazywanie majtek na sznurku po praniu. Dokładnie taki sam efekt końcowy jest.
Jedno jest pewne, beneficjenci Marki są ci wdzięczni za to że sponsorujesz ich wygodne życie. A co tam o nich wypisujesz kompletnie ich nie obchodzi. Bo mają kasę.
Ok. Ty wiesz swoje a ja pozostanę przy swoim bo uwżam, że kilkaset tysięczne audytorium to wystarczający powòd by liczyć na grę fair. Dlatego tak jak dotychczas będą przedstawiane liczby, fakty i dowody. I taki kierunek zostanie utrzymany.
To twoje audytorium to co najwyżej może się pośmiać z naiwności i głupoty. Na to możesz liczyć wśród czytelników forum bankiera - bo tyle warte jest to forum. Natomiast ci co bawią się za twoją kasę nie marnują czasu na czytanie. Bo dzięki temu, że zajmujesz się pisaniem, powiadamianiem, alarmowaniem i publikowaniem oni mają czas na to aby przenieść kasę z Marki do nowych biznesów.
I tutaj mocno się mylisz w kontekście tego kto czyta. Totalnie odpływasz w tym w odniesieniu do odbioru negując bankiera a zwłaszcza wątek getback w ostatnim czasie. Nie ma w Polsce bardziej opiniotwòrczego serwisu ekonomicznego i możesz być pewien, że nikt śmiał się nie będzie bo są przedstawione fakty, liczby i dowody, patologie, bilans i akurat w tej sprawie wiem co piszę zwłaszcza, że jest to potwierdzone w projektach na wza.
A co to się dzieje w sprawie GetBack. Jak nie ma z czego oddać kasy to kto ją ma oddać - państwo ? Myślisz, że państwo będzie oddawać kasę wszystkim frajerom co dali się okraść? Myślisz, ze sąd, prokuratura sama podejmuje kroki bo śledzi wątki na bankierze. Och naiwny, naiwny.
Obsada się zamieniła miejscami. I teraz wszyscy pewnie liczą na to, że w ślad za tym nastąpi zmiana jakościowa w sposobie zarządzania i ograniczenie w dojeniu spółki? No to liczcie dalej.... Ile to trzeba się nazmieniać żeby wszystko zostało po staremu. Jak Ci się Baza podoba postępowanie restrukturyzacyjne w praktyce? Już niewiele brakuje, żeby biznes zaczął się spinać? Sąd waży i mierzy, nie podejmuje żadnych pochopnych decyzji, a Nadzorca nadzoruje bez wytchnienia, wyraża ubolewanie i groźnie kiwa palcem w bucie. Tak bawić się można swobodnie do terminu pierwszej raty układowej. I taki dokładnie był plan gry. Zagadkowe, znikające wierzytelności, pożyczki których nie było, same atrakcje. Czy Marka również skupowała wierzytelności, jeszcze trochę i okaże się, że więcej tu analogii do GetBacka niż mogłoby się wydawać, jakieś podrzucone, zgniłe jajeczka?
To jest dobry krok i to z wielu powodòw. Od zaufania na rynkach finansowych zaczynając przez relacje z nadzorcą a na mentalności i motywacji pracownikòw kończąc. Ile jest warty i jak się przełoży tego na dziś nie wiemy ale robi się zawsze by można było podejść do przedstawienia realnego stanu i jednocześnie wdrożyć narzędzia adekwatne do stanu . T Pracy jest dużo a potencjał marki w upatruję w poprawie zarządzania i długu.