• Re: wszyscy wiedzą że 2600 padnie w tym czy w przyszłym Autor: 7777777777777 [83.27.43.*]
    bo zawsze jest spora grupa co gra przeciw wszystkim łącznie ze sobą :)
  • Re: wszyscy wiedzą że 2600 padnie w tym czy w przyszłym Autor: 7777777777777 [83.27.43.*]
    wyjdziemy nad szczyt szybko 60 ptk dołoży
  • Re: @benitor Autor: ostry- [83.30.38.*]
    Korea
    USA
    Co jeszcze ?
    Chyba za bardzo się przejmujesz całym światem.
    a grasz przecież na GPW......
  • sygnał da pokonanie 37.50 przez pko bp? Autor: 7777777777777 [83.27.43.*]
    trzymam kciuki
  • Re: sygnał da pokonanie 37.50 przez pko bp? Autor: 7777777777777 [83.27.43.*]
    to co strojenie okienek jutro?
  • tak na marginesie bananowca to spx dał buy z d1 Autor: 7777777777777 [83.27.43.*]
    więc 2600 zatrzyma jak spx nie wybije szczytu
    u nas by skończyła się eliotowska 3-cia fala
    jak spx jednak wybije szczyty to gramy juz w ramach 5-ki a zasięgi znacznie wyższe
    ale to już inna bajka na kolejne jasnowidztwo
  • Re: tak na marginesie bananowca Autor: zosia3005 [178.37.199.*]
    Musiałam wyjść przed 16 i nie byłam na zamknięciu
    ale widzę , że .... w normie.

Jutro pewnie ustroją okienka .... albo nie
    bez znaczenia ..... bo potem są kolejne dni .. i jakie pomysły .. ??
  • Re: tak na marginesie bananowca to spx dał buy z d1 Autor: balon_pusty [79.186.17.*]
    Z tymi szczytami na SPY to raczej ciężko będzie, ale za to Naq i DJ ma tylko jeden kierunek.
    Never ending story - znaczy do czasu :)). Za to dolec się ładnie skorekcił od poniedziałkowych szopek na 1.2x.
    Jeżeli faktycznie mamy emigrantów zarobkowych z kasą ze stanów, do dziś może wzrośniemy konkretnie.
  • Re: tak na marginesie bananowca to spx dał buy z d1 Autor: gim [83.31.144.*]
    Ładne bryknięcie na miedzi.
  • Re: tak na marginesie bananowca to spx dał buy z d1 Autor: balon_pusty [79.186.17.*]
    Ano faktycznie, doczytali chińskie PMI ... Nie śledzę wszystkiego bo nie wyrabiam, tylko kol. Kurde walczy na 30 parach ...
    A co do miedzi to z biegiem czasu 3.21 i i 3.28 (50f). To oczywiście wraz ze wzrostem dolca powinno pchnąć KGH na 150.
  • Re: tak na marginesie bananowca to spx dał buy z d1 Autor: gim [83.31.144.*]
    Słowo klucz to "z biegiem czasu",horyzont czasowy jest istotny. Jeśli miałoby to się zdarzyć np w styczniu 18 to jest sporo czasu na zejście w dół.
    Jakieś abc zrobią ale wcale nie powiedziane że nie pojadą tam od razu - co było w listopadzie 2016?
  • Re: tak na marginesie bananowca to spx dał buy z d1 Autor: 7777777777777 [83.27.45.*]
    też uważam że jakiegoś koślawego rgr spx zrobi i to by u nas skutkować mogło dokończeniem
    3-ciej fali na równości ok 2595 jak dobrze pamiętam
    zwłaszcza że jest przesunięcie reformy ofe o 1/2 do roku więc szczyt na gpw się też przesunie w czasie
    napisałem na początku roku moje zdanie na temat ofe
    ale ogólnie to jakoś tej większej 4-ki wciąż nie ma na horyzoncie więc i na spadkach spx pod 2417 możemy jej na bananie nie odczuć
  • Re: tak na marginesie bananowca to spx dał buy z d1 Autor: 7777777777777 [83.27.45.*]
    choć jak patrzy się na AAII http://www.aaii.com/sentimentsurvey/sent_results to raczej spadków nie widać w usa :) chyba że ulica wie swoje
    Zawsze spadki były jak ich się nikt nie spodziewał - te tabelki czytałbym tak: sentyment 100% greed - zbliżamy się do zwały:)) (znaczy: powrót do normalności)
    tylko że wynik 40%niedźwiedzi 25% byka to raczej nie na zwałę :)
    co do miedzi to nie upoważnia do grania S na kghm
    to mniej więcej tak jakby grać S po 20/30 PLN na jsw gdy było wiadomo że koks wzrósł o 200%
    granie kghm obecnie to w mniejszym zakresie proszenie się o podobne problemy
  • nicz sze ne dżejeeeeeeeeeee jaka tu nudaaaaaaa Autor: kurdefw20 [89.64.56.*]
    Balonie pusty, to, że gram na kilkudziesięciu parach walutowych jednocześnie,
    to nie znaczy, że siedzę przy komputerze kilkanaście godzin na dobę i czytam jakieś artykuły giełdowe,
    śledzę jakieś dane, czekam niecierpliwie na wystąpienia ważnych ludzi i słucham co gadają te Jelenie i Dragie.

Wręcz przeciwnie. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że z tego forum FW20,
    to ja najmniej się interesuję takimi pierdołami.
    Wiem tylko tyle, że dziś były ważne dane dla EUR o 9:55 i 11,
    oraz za chwilę o 14:30 są ważne dane dla CAD i o 16 są dane dla USD.
    Ale jakie to dane to ja na prawdę, nie wiem. Nie interesuje mnie jakie są prognozy do tych danych,
    ile być powinno, i czy spadnie czy wzrośnie.

Wystarczy, że spojrzę na odpowiedni wykres waluty i widzę jak rynek zareagował.
    Pozwala mi to z przyzwoitym prawdopodobieństwem określić trend w jakim znajduje się dany walor.

777777777 zgadzam się. Grać sell jak coś wzrosło o 200%, to masz mniejsze szanse niż w kasynie,
    kiedy obstawiasz czerwone czy czarne.
    Moja zasada spekulanta jest taka, że nie jest nigdy za drogo, by nie było jeszcze drożej,
    i nie jest nigdy za tanio, by nie mogło być jeszcze taniej.

Tak wiem, dla większości z Was to czysty idiotyzm, bo jak można kupić WIG20 gdy wzrósł z 1700 do 2400.
    A jednak można.
    I tak samo można kupić EURUSD mimo że wzrósł z 1.05 do 1.20.

Wszystko zależy od tego jakie dopuszczasz ryzyko i w jakiej wielkości zysk celujesz.

PS Jutro NFP, to wiem. O 14:30.
  • Re: nicz sze ne dżejeeeeeeeeeee jaka tu nudaaaaaaa Autor: benitor [37.47.242.*]
    Upss.
    Zapomniałem zgłosić punktu obrotu. Zrobiłem to na forum @arbez-a (14:34).
    Tak więc krótka 2516. Znowu zgoliłem przy okazji obrotu, 4 pkt. dodatkowymi 5 konikami. To zawsze jakaś dniówka. Jest na waciki :-)
  • Re: nicz sze ne dżejeeeeeeeeeee jaka tu nudaaaaaaa Autor: kurdefw20 [89.64.56.*]
    benitor jesteś zawodowiec!

Szanownych członków minusujących moje wypowiedzi prosiłbym o uzasadnienie,
    chyba, że nie macie uzasadnienia i dajecie z automatu minusy osobom,
    z którymi się nie zgadzacie.

Wtedy OK, rozumiem, mam do czynienia z osobami niespełna umysłowymi.
    No cóż, takie życie.

A pamiętacie wykres złota który wstawiałem i pytałem czy spadnie czy wzrośnie?
    Zrobili wtedy bardzo dużego pinbara spadkowego na szczycie.
    Jak się wtedy wydawało ten pinbar był wielki i bardzo niedźwiedzi.

Co było dalej możecie zobaczyć na tym wykresie:
    link

Tak się najczęściej kończy, gdy gra się przeciwko trendowi.
    Ja wierzyłem twardo w trend i nadal trzymam długie pozycje.
  • Re: nicz sze ne dżejeeeeeeeeeee jaka tu nudaaaaaaa Autor: gim [83.31.144.*]
    Szkoda, że nie wspomniałeś o długich jak pojawił się pin bar.
  • Re: nicz sze ne dżejeeeeeeeeeee jaka tu nudaaaaaaa Autor: kurdefw20 [89.64.56.*]
    gim, masz kłopoty z pamięcią albo z czytaniem ze zrozumieniem albo robisz to umyślnie.
    Specjalnie dla Ciebie, wklejam co pisałem i podaję link:

Autor: kurdefw20 [89.64.56.*]2017-08-20 20:31
    "Podoba mi się ta D1. I według mnie to jest piękne nabieranie na eski.
    Ale jeśli się okaże że zaczynamy trend spadkowy, to na poziomie około 1280 mój system powinien dać mi sygnał sprzedaży.
    Póki co trzymam elki."

Link: https://www.bankier.pl/forum/temat_dzien-dobry,25504425.html 

Dla pewności powtórzę:
    Póki co trzymam elki.

gim, nie piszesz z zosią tylko ze mną. Nie rzucam słów na wiatr.
    Nie piszę 10 różnych analiz na raz i nie wybieram później tej która się sprawdziła.

Pokaż jakieś swoje zagrania i komentuj merytorycznie, a nie jak naganiacz i kłamca.
  • Re: nicz sze ne dżejeeeeeeeeeee jaka tu nudaaaaaaa Autor: x-ray [89.64.7.*]
    Kurdefw20, za dużo ostatnio gwiazdorzysz, sodówka lekko odbiła po tym jak ostry coś tam na Twój temat napisał, czytanie Twoich postów jest męczące, może to jest powodem czerwonych łapek które tak Cię bolą. Był tu taki który się wymądrzał, mimo że pisał z sensem zraził do siebie mnóstwo ludzi, póki co idziesz ta samą drogą. Lubię czytać posty Benitora i Arbeza bo to fachowcy i piszą dokładnie to czego każdy szuka zaglądając na to forum, nawet jeśli zdarza im się popełniać błędy, każdy z nich to jakaś nauka nie tylko dla nich ale także dla innych, Twoje zaczynam już omijać bo nic nie wnoszą do dyskusji poza emocjami, więc pewnie nie odpowiem także na ewentualną ripostę.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ JEDENASTY Autor: zosia3005 [188.146.35.*]
    Dodałam niedawno post z zaproszeniem do konkursu ale zniknął
    nie wiem co było tam niestosownego , ale nie będę próbowała ponownie.
    Proszę abyście sami odszukali ten nowy wątek w zakładce FW20 ,
    jest tam wszystko opisane.
    Pozdrawiam

• KONKURS Autor: zosia3005 [188.146.38.*]
    Witam ,
    Startujemy z Konkursem MINI MAX ( FW20) , do udziału w którym chcę wszystkich serdecznie zaprosić .
    Na wstępie podkreślam , że to ZABAWA , zasady są bardzo uproszczone w stosunku do możliwości gry na prawdziwym rachunku , więc uzyskany wynik nie przesądza o tym jak uczestnik radzi sobie naprawdę na rynku.
    Mam jednak nadzieję , że transakcje uczestników konkursu zaprowadzą nas w dłuższym terminie do pożytecznych wniosków i wypracowania przydatnych nawyków.

Wrzesień będzie miesiącem testowym , dlatego szczególnie proszę o udział , testowanie różnych możliwości i zgłaszanie spraw wymagajacuych poprawek - abyśmy mogli na tej podstawie doszlifować zasady . 
    Dodatkowa trudność polega na tym , że we wrześniu mamy wymianę serii kontraktów i mogą nas spotkać różne niespodzianki .

https://www.bankier.pl/forum/temat_konkurs-mini-max-wrzesien-2017-pilot,25619225.html

Zapraszam serdecznie , życzę powodzenia i dobrej ZABAWY !

PS
    Nie mogłam wysłać ani powtórzyć zaproszenia , bo nie miałam możliwości ( dostępu ) ,
    więc niezadowolenie i minusy proszę raczej zgłaszać do p. moderatora .
    No chyba , że minusy dotyczą samego Konkursu ...
    .. ale ... nie jest obowiązkowy .. niezadowoleni nie muszą brać w nim udziału
  • Re: KONKURS Autor: kurdefw20 [89.64.55.*]
    x-ray nie piszę tu by się wymieniać na riposty z kimkolwiek, ani kłócić o rzeczy bezsensowne.
    Cały czas podejmuję tematy, o których chyba większość tutaj nie ma pojęcia i za to są na mnie obrażeni.
    Poza tym ta zabawa z minusami i plusami, to mi przypomina takie zabawy jeszcze z poprzedniego systemu,
    kiedy byli bohaterowie by krytykować, ale własnym nazwiskiem (obecnie nickiem) tego nie podpiszą,
    bo gdy przychodzi co do czego, to argumentów brakuje.
    Smutna prawda w naszym postsowieckim kraju.
  • Re: KONKURS Autor: gim [83.31.144.*]
    Kręcą się miedzy dwoma istotnymi poziomami i za bardzo nie mają pomysłu co dalej.
  • o kurde... ale zawodnik! Autor: yntelygent [89.64.4.*]
    Witam wszystkich.

Na początek pozwolę sobie zacytować przodownika zysków, który kurde wyrabia jakieś kurde setki % normy.
    "Szanownych członków minusujących moje wypowiedzi prosiłbym o uzasadnienie,
    chyba, że nie macie uzasadnienia i dajecie z automatu minusy osobom,
    z którymi się nie zgadzacie.
    Wtedy OK, rozumiem, mam do czynienia z osobami niespełna umysłowymi.
    No cóż, takie życie."

Zapisz sobie proszę swoje posty w jakimś archiwum i przeczytaj za 10 lat. Mam przekonanie graniczące z pewnością, że stwierdzisz "zachowałem się jak niedorośnięty debil". Więcej szacunku do innych i rezerwy do wyrażania o kimś opinii. Męczysz strasznie i zaburzasz odbiór sensu dyskusji na forum.

PS. Dałem minusy pod Twoimi postami. Tak bez większego uzasadnienia. Takie moje prawo w tym demokratycznym postsowieckim kraju. Z racji wieku nawet nie masz pojęcia o czym nie masz pojęcia.
    Głos zaczyna zabierać pokolenie ignorantów.
    No cóż, takie życie.
  • 2521 kluczowy opór intra przejdą pójdą szczyt rozbić Autor: 7777777777777 [83.27.214.*]
    koniec miesiąca byczy a początek?
  • Re: 2521 kluczowy opór intra przejdą pójdą szczyt rozbić Autor: gim [83.31.144.*]
    Było 3x20 wytrzyma 4?
  • NQ Autor: balon_pusty [83.21.25.*]
    Jak uważacie, czy założenie szorta na poziomie 6k na nasdaqu, przy aktualnych szczytach szczytów ma szanse na zysk w perspektywie paru miesięcy? Trend jest oczywiści wzrostowy, wyniki spółek fajne, perspektywy podatkowe jeszcze fajniejsze. Ale moze to to zbyt piękne, by długo potrwało ...
  • Re: NQ Autor: ostry- [83.30.188.*]
    To zależy jakie masz depo i ile czasu.
    Osobiście uważam że do następnego lata Nasdaq 100 będzie niżej.
  • Re: NQ Autor: balon_pusty [46.77.208.*]
    No rok to czekać nie będę, bo mnie swapy zeżrą w międzyczasie. Ale może warto byłoby wziąć jakąś opcję ... Chociaż to szalony rynek, mohą zrobić dowolną wartość - już nie raz tu były toczone dyskusje o c/z 265 ....
  • Re: NQ Autor: yntelygent [94.254.169.*]
    Na indeksach nie są naliczane punkty swapowe.
  • Re: NQ Autor: .jason [178.219.132.*]
    jest całkiem spora szansa, że w tym swingu Nasdaq nie dojdzie do 6,1k
  • Re: 2521 kluczowy opór intra przejdą pójdą szczyt rozbić Autor: sowik100 [93.204.141.*]
    Ja myślę że trochę podciagna do góry a potem spadek do 2510
  • Re: 2521 kluczowy opór intra przejdą pójdą szczyt rozbić Autor: 7777777777777 [83.27.214.*]
    jak widać ze słabszych danych też się można cieszyć :)
  • Re: 2521 kluczowy opór intra przejdą pójdą szczyt rozbić Autor: ostry- [83.30.188.*]
    Jeśli się jest jankesem - helmut się nie cieszy .
    Nasz banan też z rezerwą.
  • 2540+ otwiera 2600 Autor: 7777777777777 [83.27.214.*]
    i tego wszystkim patriotom życzę
  • Re: 2540+ otwiera 2600 Autor: benitor [37.47.242.*]
    No niestety krótka nieudana
    L2530
  • Re: 2540+ otwiera 2600 Autor: gim [83.31.144.*]
    Wygląda na to,że moja decyzja o obrocie słuszna.Poziom 28 trochę uparty.
  • Re: 2540+ otwiera 2600 Autor: .jason [178.219.132.*]
    zamknięcie 2540 ?
  • Re: 2540+ otwiera 2600 Autor: zosia3005 [87.205.141.*]
    Miłego weekendu :-)

PS
    Myślę , że jak już się uporamy z różnymi wątpliwościami i wyjaśnieniami Konkursu
    bo początki są zawsze najtrudniejsze - to będzie też czas aby pogadać znów tutaj
    Słońce Korei trochę psoci w notowaniach.
  • Re: 2540+ otwiera 2600 Autor: benitor [37.47.60.*]
    Krótka 2542.
  • Re: 2540+ otwiera 2600 Autor: benitor [37.47.29.*]
    Długa 2528
    Do bani.
    Krótka 2512
    Coś szybko Cię obraca dzisiaj
    Oszukali mnie na wybiciu o 15:00.
    Teraz zaczynam się bać Janków. Co też oni wydumają wieczorem ???
  • benitor , gim Autor: zosia3005 [77.255.74.*]
    Dlaczego piszecie na starym wątku , skoro jest nowy
    .. TYDZIEŃ DWUNASTY
    przenieście się ... prosimy ..
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.